Wkino

Hvordan å grave en grøft

For mindre grøfter eller grøfter, ganske enkelt ved hjelp av en spade og innstilling om graving er tilstrekkelig, men for graving en dyp grøft, ofte nødvendig for kloakken installasjon eller andre prosjekter, legges det spesiell gjort. Følg disse grunnleggende trinnene for å grave en dyp grøft vellykket og trygt.

Trinn

Hvordan å grave en grøft. Få det utstyret du vil bruke for å gjøre grave.
Hvordan å grave en grøft. Få det utstyret du vil bruke for å gjøre grave.
 1. 1
  Planlegg utgraving. Dette trinnet omfatter valg av rute og dybden du vil grave, og bestemme hvilke verktøy, utstyr og materialer du trenger. Ta deg god tid i planleggingen og utformingen prosessen så oppsettet vil tjene formålet, og du trenger ikke å endre planen etter at du begynner å grave. På den måten skal de materialene du kjøper være tilstrekkelig til å fullføre grøft, og noen verktøy som må være plassert vil bli behandlet.
  • Velg en rute som ikke vil skade verdifulle planter eller tilbehøret på eiendommen. Trær, busker og andre planter kan lide skade eller dø hvis røtter er skadet i utgraving. Innkjørsler, fortau og strukturer kan kollapse hvis de blir undergravd.
  • Bestem hvilken type jord du skal grave i. sandbunn, løse steinete jord og våt, møkkete materiale vil gjøre graving en rett, dyp grøft vanskelig og farlig, så du kan ha til å planlegge ytterligere tiltak for å fullføre prosjektet vellykket.
   • Shoring. Denne prosessen bruker en støttestruktur for grøft sider slik at de ikke hule i og skade noen, eller gjør om graving du har gjort før prosjektet er fullført. Eksempler kan være ark med kryssfiner med innlegg for å støtte dem for små utgravninger eller stål grøft bokser eller spunting for svært store.
   • Lensing. Dette vil fjerne overflødig vann fra jorda for å hjelpe stabilisere den mens du arbeider. Dette kan oppnås enten med en brønn punkt-system eller en sokk rør og mudhog typen membranpumpe for å fjerne vannet etterhvert som det siver inn i utgravningen.
   • Benching utgravingen. Dette er en teknikk for å håndtere løs jord som er illustrert i denne artikkelen. Når grøften er gravd, sidene trinn ned slik bredden ikke trenger å støtte mer materiale enn de er i stand til.
  • Bestemme dybden nytten eller annen funksjon av grøft din vil kreve. Noen rørsystemene er tyngdekraften operert, og krever en skråning slik at avfallet eller vann vil flyte uten hjelp til utslipp plassering. I denne situasjonen, kan du finne grøften vil bli dypere på den ene enden enn den andre.
 2. 2
  Ringe det lokale eller statlig verktøyet plassering tjenesten, slik at underjordiske gass, elektrisk, vann og kommunikasjon rør og kabler kan bli oppdaget, for å beskytte deg mot skader eller erstatningsansvar i tilfelle de er skadet.
 3. 3
  Få det utstyret du vil bruke for å gjøre grave. Spader, hakker og andre håndverktøy vil være tilstrekkelig for mindre utgravninger, men å leie en miniexcavator kan spare mye arbeid på store jobber. Grabber og selv trackhoes kan være nødvendig dersom prosjektet krever en veldig dyp og / eller lang grøft.
 4. 4
  Fjern eventuell vegetasjon vil du ønsker å lagre og erstatte når prosjektet er ferdig. Små planter, selv torv gress, kan fjernes og lagres for nyplanting med riktig pleie.
 5. 5
  Fjern matjord til en dybde på 10-20cm, avhengig av dybden av matjord sjikt. Oppbevar matjord unna andre ødelegge materiale for å unngå forurensning. Pass på at matjord heap ikke overstiger 1 - 1,5 m i høyden for å unngå komprimering. Av samme grunn matjord haugen bør enten være avgrenset eller plasseres bort fra hyppig fots eller biltrafikk. Hvis matjord skal lagres i lengre perioder av gangen over-frø med ikke-invasive grasarter for å redusere erosjon.
 6. 6
  Begynn gravingen. Linje arbeidere eller utstyr opp med grøfta linje, og begynner å grave. Vær nøye med å observere grunnforhold slik at grøft fyllinger ikke gir, slik at de hule i.
 7. 7
  Grave din første kuttet til den dybden du har bestemt er dyp nok til å tjene formålet med grøft, eller hvis grøften må være benched, til dybden av den første benk. Hvis du bruker et stykke utstyr som en traktorgraver eller gravemaskin, grave den første grøften segmentet maskinen vil nå til denne dybden. Foreta ytterligere skanser til dybden av hver benk før grave dypere, slik at bredden av hver benk vil holde seg stabilt gjennom hele prosessen.
 8. 8
  Kast eller kastet, byttet (den fjernet jord) så langt fra utgravningen som mulig, så det vil ikke behefte deg mens du installerer verktøyene eller gjøre hva arbeidet i grøften det har blitt gravd for. Dette vil også hindre fjernet materialet fra å lage en overbelastning av grøften banker (eller sider).
 9. 9
  Bevege seg langs lengden av grøften på hver seksjon som er gravd i ønsket dybde. Kontroll av dybden med en laser eller byggmester nivå der karakteren er kritisk vil sikre det ferdige grøften krever ikke avhjelpende arbeid for å gjøre det brukbart.
 10. 10
  Fortsett å grave inntil hele grøften er ferdig. Kontroller dybden av grøften, sjekk fyllinger for stabilitet, og gjøre noe glatting eller ferdig gradering av grøften bunnen nødvendig å tillate installering av materialet grøften er gravd for.
 11. 11
  Installer materialet grøften er gravd for. I eksemplene i bildene, ble grøften gravd å flytte en ATT telefonkabel fra et område der bygging slutt ville gjøre den ubrukelig. Din grøft vil sannsynligvis tjene et annet formål, for eksempel et avløpssystem for en kjeller eller et kloakksystem eller avløpssystem storm installasjon.
 12. 12
  Etterfylle grøft. Hvis du har tilgang til én, vil en bensin drevet plate tamp lar deg å pakke jorda da det blir erstattet i grøften. For dype grøfter, vil tilbakefylling i heiser (lag), og kompaktering av materialet som det er plassert redusere mengden av settling som vil inntreffe etter at prosjektet er fullført.
 13. 13
  Erstatte matjord så snart alt byttet er back-fylt. Dette vil sikre fruktbar jord og lett re vegetasjon uten å måtte ty til kostbare gjødsel.
 14. 14
  Regrade og relandscape området etter du kobler til noen verktøy du har installert.

Tips

 • 811 er et landsdekkende gratis samtale som vil koble deg med en lokal call center som vil varsle de fleste selskaper som begraver rør eller ledninger. De bedrifter, og markere hvor sine ting er gravlagt slik at du kan unngå det. Samtalen og lokalisering er gratis å gravemaskinen. Noen verktøy bare markere på offentlig ROW og du må sette av minst to fulle arbeidsdager for de lokaliserer som skal gjøres, men det er tryggere enn å grave blindt.
 • Hold hydrert, og i ekstrem varme eller kulde, beskyttet mot vær og vind under arbeidet.
 • Har alle materialer som trengs for å fullføre prosjektet på hånden før du begynner.
 • Lær egenskapene til jordsmonn i ditt område for å forstå risikoen ved hule-ins eller bank kollapser under utgravingen.

Advarsler

 • Ikke gjør noe graving uten å ha underjordiske verktøy plassert før begynnelsen.
 • Ikke la noen inn i en grøft som kunne hule i eller kollaps.
 • Ikke bruke tunge utstyr i nærheten sidene av en grøft.
 • Beskytt grøften med fekting, flagging, eller andre midler for å hindre noen fra uhell faller inn i den.
 • Gi en trygg måte for inn og ut av grøften. Dette kan bety å bruke en stige eller skrånende bank for dette formålet.
 • Sikre at eventuelle grøfter gravd i nærheten av eksisterende bygninger ikke undergraver sine grunnvoller.
 • Hvis du er grøfting nær rett i nærheten av en jernbane eller historisk landemerke, må Miljøinformasjon forskrift sendes med tillatelse.

Ting du trenger

 • Verktøy eller utstyr til å grave.
 • Verktøy for å legge ut grøften, for eksempel målebånd, hammer, trepinner, eller flagg.
 • En byggmester nivå eller laser for å bestemme høyden av grøften.