Wkino

Hvordan gjøre himmelen i et rom

Tenk deg å se på opptog av daggry og soloppgang mens resterende i sengen din. Under en storm, vil lyn synes å falle på rommet ditt, slik at du vil gjemme seg under dyna for å unnslippe stormen. Du vil se gatelyktene langt unna, og noen netter, hvis vinduet er vendt riktig retning, vil du se månen kjøre blant skyene. Det er mulig å bringe skjønnheten i naturen rett inn på rommet ditt ved å montere et objektiv på soveromsvinduet, og beundrer utenfor scenen projisert på en vegg på soverommet. Vær oppmerksom på at bildet vil bli invertert.

Trinn

Hvordan gjøre himmelen i et rom. Be optikeren til å redusere et lens diameter slik at den kan slå seg ned nettopp i bunnen av en 24x36 film beholder, som vist i figur 2..
Hvordan gjøre himmelen i et rom. Be optikeren til å redusere et lens diameter slik at den kan slå seg ned nettopp i bunnen av en 24x36 film beholder, som vist i figur 2..
 1. 1
  Be optikeren til å redusere et lens diameter slik at den kan slå seg ned nettopp i bunnen av en 24x36 film beholder, som vist i figur 2.. Dette arbeidet er ofte utført av optikere å passe objektiver inn brilleglass rammer derfor ikke være redd for å be om at til optikeren. Etter denne operasjonen, lage en sak for objektivet som den vist i figur 2.
 2. 2
  Kjøp en lukker og så den til høyre bredde, og sett det inn i vindusåpningen som vist i figur 3.. Lyset må passere gjennom linsen bare. Lukkeren må være helt ugjennomsiktig, å fullstendig stenge ute lyset, og skal gli langs to sidestøttene. Sørg for å åpne et hull i vevet slik at lys inn i rommet, men pass på å stenge alle andre lyskilder.
 3. 3
  Monter tilfelle med linsen i hullet laget i en treplate som i figur 4. Sett brettet på vinduskarmen og trekk ned utløseren, slik at ikke lys filtre blant lamellene. Styret må være kortere enn vinduets bredde for å bli satt på plass, slik som for å lukke den gjenstående åpning også.
 4. 4
  Lag to koaksiale hull av ulik diameter. Vinduet lamellene har to vegger, en inne, den andre utenfor. Gjør det indre hullet med en ringformet drill. Gjør det ytre hull med en sirkulær bane av små hull, fjerning av den sentrale delen, og etterbehandling med en halv-rund fil.
  • Når du er ferdig hullet, legg litt lim og sette linsen tilfelle i slat.

Tips

 • Øyeglasset industrien er den eneste som måler brennvidder som dioptrier. Så, når du går til optiker for å kjøpe objektivet for dette eksperimentet, vil han spørre deg hvor mye strøm, eller dioptrier, vil du det. Denne enkle formelen kan du gå fra brennvidden til diopter:
  • D = 1/FL
   • hvor: FL = brennvidden til objektivet (uttrykt i meter)
   • en konvergerende linse av en halv meter av brennvidde har en effekt på 2 dioptrier. Faktisk: D = 1/0, 5 = 2
   • en konvergerende linse på 4 meter av brennvidde har en effekt på 0,25 dioptrier. Faktisk: D = 1/4 = +0,25
   • Plasser skiltet "+" før kraften i en konvergerende linse og skiltet "-" før kraften i en divergerende linse. For dette eksperimentet trenger du en konvergerende linse.
 • Hvis du ikke finner denne typen lukker, kjøpe en anti-mygg roller web i stedet. Sett på nettet med en svart mykgjort vev, eller en svart plast sterk film.
 • Objektivet vil projisere bildet på hver veggen i rommet, gulv og tak. Den eneste vegg er utelukket at i vinduet. Bildet vil være tydelig bare på veggen motsatt til vinduet. De andre vegger sender reflektert lys som vil redusere kontrasten av de viktigste bildet.

Advarsler

 • For mer detaljert informasjon, kan du lese kilden til denne artikkelen, før og under forsøket på å lage dette: The sky i et rom

Ting du trenger

 • Film beholderen (24 x 36 "/ 60 cm x 91 cm)
 • En konvergerende linse
 • Shutter (ugjennomsiktig, tre) / anti-mygg roller web
 • Saw
 • Cutting redskaper