Wkino

Hvordan bruke en skjærebrenner

En oksygen / acetylen fakkelen er en farlig cutting system, men med forholdsregler og praksis, kan du bruke den til å skjære stål til størrelse og form. For å bruke en skjærebrenner, følger du instruksjonene nedenfor.

Trinn

Hvordan bruke en skjærebrenner. Forstå cutting prosessen.
Hvordan bruke en skjærebrenner. Forstå cutting prosessen.

Forberedelse

 1. 1
  Forstå cutting prosessen. Den innledende forbrenning av acetylen-gass varmes stålet til en smeltet tilstand. Ved å legge en trykksatt strøm av oksygen, tenner kutter stålet å brenne gjennom snittet av cut ditt. Dette er grunnen til at denne prosessen kalles brennende stål, og stål og karbonstål er de eneste materialene den brukes til å kutte. Aluminium, rustfritt stål og andre metaller og legeringer ikke kan kuttes med skjærebrenner.
 2. 2
  Få de riktige verktøyene for jobben. Foruten fakkelen montering, beskrevet i detalj gjennom trinnene, bør du ha følgende:
  • Brannslukningsapparat. For de fleste bruksområder, vil en komprimert luft og vannslokker fungere, men hvis olje, plast eller andre brennbare materialer er rundt, er en "ABC" brannslukningsapparat anbefales.
  • Merking og måleverktøy. Disse vil hjelpe deg legge ut klipp på riktig måte, og kan inkludere en kleberstein markør, en firkant, og en regel.
  • Sikkerhetsutstyr, inkludert et sett av skjærende beskyttelsesbriller og tunge skinnhansker.
  • Riktig klær er et must. Ikke ha løstsittende klær, klær laget av brennbare syntetiske materialer, eller klær med frynsete eller revne kanter som kan antennes lettere enn tettvevd rene hemmet plagg. Dette betyr også ingen løse lommer med håndjern bukser eller skjorter som ville tillate slagg å fange og brenne gjennom. Brannhemmende klær anbefales, men hvis ikke er tilgjengelig brukes godt passende bomullsklær. Nylon og de ​​fleste andre vanlige syntetiske klær vil raskt brenne hvis fanget på brann!
  • Robuste, lær såle arbeid støvler er anbefalt, siden gummisåler vil tillate varmt slagg å brenne gjennom ganske raskt. Snørestøvlene er å foretrekke, siden slagg kan slippe inn i toppen av pull-on typer som ingeniørs støvler og cowboystøvler.
  • . En spiss for korrekt tenne fakkelen hjelp fyrstikker eller en sigarett er svært farlig, til angriperne er laget spesielt for å tenne fakler, og reduserer risikoen for alvorlige skader.
 3. 3
  Sett opp ditt arbeid i et trygt miljø. Arbeid på bare jorden eller en betongplate er sterkt anbefalt, siden gnister kommer til å fly mange meter fra skjæring sted. Tørt materiale som papir, sagflis, papp, og tørket plante trær eller gress kan tennes fra 15 meter eller nærmere. Ikke la flammen å kontakte betong, spesielt fersk betong, som det vil Spall og sende små biter av betong flygende.
 4. 4
  Plasser lager du kommer til å kutte på fundamentene under en komfortabel arbeidshøyde. En stål tabellen er ideelt siden du kan spenne deg selv for å stabilisere fakkelen mens oppvarming og brenne den. Bruk aldri en overflate som er brannfarlig eller har brennbare materialer sølt på den. Også pass av materiale som har metallisk oksid belegg, for eksempel bly maling, kromationer primere, og sink plating, siden innånding av dampen fra disse kan være giftig.
 5. 5
  Marker din kutt med kleberstein markør, slik at for sliping hvis en nøyaktig passform er nødvendig. Du kan bruke en permanent markør hvis en kleberstein er ikke tilgjengelig, men merket en tendens til å forsvinne like i forkant av fakkel flamme. For svært presise kutt, kan du finne en spesialisert pilk vil gi bedre resultater, men det er ikke innenfor rammen av denne artikkelen.

Sett opp skjærebrenner

 1. 1
  Hook opp målerne til de riktige tanker. Vanligvis, oksygen tanker og slanger er grønne, acetylen slanger er røde, og de er paret sammen med endene atskilt for å feste til sine respektive tanker. Den acetylen slangen vil ha snudd tråder og pasningen vil være en mannlig type, for å hindre utilsiktet veksling av disse to slanger / målere. Siden beslag er laget av messing og kan lett bli skadet, stram dem med en passe stor skiftenøkkel.
 2. 2
  Kontroller at acetylen regulatoren slås av ved å støtte "tee" håndtaket ut noen svinger, og slå gassen ventilen på toppen av tanken på. Slå det en omdreining av håndleddet. Dette er av sikkerhetsmessige grunner. La aldri acetylen-gass press for å overstige 15 PSI, ved høyere trykk, blir acetylen ustabil, og kan selvantenne eller eksplodere. Å sørge for at gassen er regulert til riktig trykk, gjør du følgende:
  • Etter å ha slått på hovedsiden acetylen tank ventil, åpner regulatoren ventilen ved å vri tee håndtaket med klokken. Dette bør gjøres veldig sakte, mens du ser den lave trykkmåler. Åpne kun til trykket indikert er mellom 5 og 8 PSI.
  • Å lufte stemningen fra acetylen slangen, åpne gassventilen på skjærebrenner håndtaket til du hører gass slipper ut, deretter observere lavtrykk måler for å se om trykket holdes stødig under flyt og sørge for at du har denne regulatoren riktig innstilt.
  • Lukk acetylen ventilen på fakkelen.
 3. 3
  Slå oksygenet regulator presset av eller ned, og deretter justere oksygentrykket. Slik slår regulatoren press nedover, tilbake regulatoren måle opp et par svinger. Når du er ferdig, fortsetter du med følgende trinn for å justere oksygentrykket:
  • Åpne den viktigste oksygen tank ventil hele veien. Ventilen er en dobbelt-sittende ventil og, hvis det ikke er åpnet helt, vil oksygen lekke ut rundt ventil-stammen O-ringen på grunn av den høye flasketrykk eller 2200 psi.
  • Åpne regulatoren ventilen sakte, ser den lave trykkmåler som du gjør det, inntil trykket leser mellom 25 og 40 PSI.
  • Åpne oksygen ventilen på brenneren for å tillate luft, for å lufte ut av slangen. Legg merke til at det er to ventiler på oksygen side av skjærebrenneren sammenstillingen. Ventilen i nærheten av slan-forbindelser vil styre strømmen av oksygen til blandekammeret til forbrenningen, eller oppvarming med brenneren i tillegg til oksygen jet side, slik at ikke noe oksygen skal ventilere spissen på brenneren inntil enten kutting er trykket ned eller ventilen videre opp fakkelen er åpnet. Til å begynne med, åpner dette første ventil flere omganger for å sikre tilstrekkelig oksygen er tilgjengelig for begge funksjoner. Deretter åpner du frem ventilen litt før slangen er renset (ca 3 til 5 sekunder for en 25-fots slange).
  • Lukk fremover ventilen.

Bruk skjærebrenner

 1. 1
  Sett dine hansker og vernebriller på før du tenner fakkelen. Sjekk din arbeidsområdet en gang til for brennbart materiale, og du bør være klar til å gå.
 2. 2
  Tenn fakkelen. Åpne acetylen ventilen igjen, slik at oksygen igjen i blandekammeret å rense i noen sekunder, og deretter stenge ventilen til du kan knapt høre gass rømmer. Holder spiss foran spissen på brenneren, med spissen vendt inne i spissen (eller mot tennkilde, for elektroniske spissene), klem håndtaket. En liten gul flamme skal vises på spissen da gnister fra spissen tenne acetylen.
 3. 3
  Juster acetylen ventilen til du har en gul flamme ca 10 inches lang. Pass på at flammen begynner på spissen på brenneren, hvis for mye acetylen leveres flammen vil hoppe eller bli blåst bort fra spissen.
 4. 4
  Vri frem oksygen ventil på sakte. Flammen fargen vil skifte fra gult til lys blå som tilstrekkelig oksygen tilføres helt forbrenne acetylen. Øk oksygen inntil den indre blå flamme begynner å krympe tilbake mot spissen.
 5. 5
  Åpne oksygen ventilen mer for å øke flammehøyden inntil lengden av den indre flamme er bare litt over den ståltykkelse du tenkt å skjære. (For 3/8 tommers kulde-valset plate eller bløtt stål, er en 1/2-inch indre flamme omtrent riktig.) Hvis du hører en blåser støy, eller den blå flamme virker uberegnelig og fjærlett, er det sannsynligvis for mye oksygen ved flammen; reduser til flammen er stabil, og den indre flamme er en rent konisk form.
 6. 6
  Bringe spissen av den indre flamme mot overflaten av stålet du skal kappes. Du må varme opp stålet med denne flammen til en smeltet pool av metall former og luminesces på dette stedet. For 1/4-tommers plate stål i romtemperatur, bør dette ta ca 45 sekunder, men det vil ta lengre tid for tyngre materiale eller ved lave temperaturer. Hold spissen av flammen stabil og omtrent 3/8 av en tomme fra metallets overflate til å konsentrere varmen på ett sted.
 7. 7
  Skyv kutte ventil håndtaket ned sakte for å frigjøre oksygen jet, som antenner smeltet stål. Hvis en voldsom reaksjon umiddelbart starter, har stål antent, og du kan gradvis øke trykket før jet er å kutte helt gjennom metall. Hvis ingen reaksjon oppstår, er metallet ikke varm nok til å antenne, slik at du kan la oksygen håndtere utslipp og fortsette å la flammen å varme metallet mer.
 8. 8
  Begynne å bevege spissen på brenneren sakte langs linjen av kuttet når strålen er å skjære gjennom stål. Du bør observere at nesten alle de gnister og flytende slagg blir blåst ut på baksiden eller undersiden av cut ditt. Hvis denne strømmen av overhetet materialet bremser eller rygger opp, bremse hastigheten eller stoppe og la metall varme mer. Det er bedre å kutte for sakte enn å prøve å kutte for raskt.
 9. 9
  Fortsett å sage før du har delt den metall eller ferdig kuttet. Kontroller at slagg og eventuelle dråper av oppvarmet metall får ikke under føttene, og med solide boot såler vil brenne gjennom hvis du finner deg selv stående på et stort stykke.
 10. 10
  Kjøl arbeidsstykket med rikelig med vann. Eller, la den avkjøles naturlig hvis du er på ingen hast. Vær oppmerksom på at dyppe en overopphetet stykke stål i en bøtte eller strøm av kaldt vann vil skape en umiddelbar sky av svært varm damp.
  • Dette er bare for bløtt stål, som vannkjøling vil påvirke slukke-og temperament-type stål.
 11. 11
  Chip slagget fra cut. Du kan også male kuttet glatt hvis en mer presis passform er ønsket.

Tips

 • Pass på at all slange tilkoblinger, måle / regulator beslag, og andre vedlegg er stramt. Gasslekkasje på disse armaturene kan produsere en umiddelbar brann.
 • Holde dyr og barn vekk fra områder der denne type varmt arbeid blir gjort.
 • Har flashbacks installert på begge ender, det er mye tryggere enn bare en montert.
 • Alltid transportere gassflasker i en vertikal (loddrett) posisjon.
 • Hold spissen på brenneren ren.

Advarsler

 • Bruk skjærebrenner bare i et godt ventilert område, vekk fra brennbart materiale.
 • Ved hjelp av et slag tilbake eller tilbakeslagsventil er sterkt anbefalt.
 • Å ha en brannvakt kreves på OSHA-regulerte prosjekter.

Ting du trenger

 • Skjærebrenner sett, med drivstoff og oksidant tanker.
 • Striker, Verktøy for merking, og sikkerhetsutstyr.