Wkino

Hvordan du bruker en bærbar båndsag

Få verktøy kan gjøre en jobb med å kutte metallrør eller annet lager lettere enn en båndsag. De gangene når aksjen ikke kan bringes til maskinen, bærbare bandsaws tilby muligheten til å ta maskinen til arbeid. Her er noen grunnleggende trinnene for å bruke denne allsidige og bærbare elektroverktøy.

Trinn

Hvordan du bruker en bærbar båndsag. Leie eller kjøpe den bærbare båndsag som passer best for dine behov.
Hvordan du bruker en bærbar båndsag. Leie eller kjøpe den bærbare båndsag som passer best for dine behov.
 1. 1
  Leie eller kjøpe den bærbare båndsag som passer best for dine behov. Kommersielle eller industriell karakter verktøy er dyrt og ofte litt tyngre enn handyman eller hus og karakterer, og de fleste bærbare bandsaws falle i kategorien tidligere. Her er noen alternativer du kan finne på bærbare bandsaws:
  • Kapasitet. Siden lager eller materialet du klipper må passe i halsen av maskinen, velge en med tilstrekkelig kapasitet er avgjørende. Stor kapasitet bærbare bandsaws kan kutte rør eller vinkel aksjen opp til ca 6 inches, mens standard maskiner er begrenset til ca 4 inches diameter eller bredde.
  • Strømkilde. Hvis du arbeider i feltet der elektriske ledninger ikke er praktisk, kan du velge å kjøpe en batteridrevet sag. Disse, derimot, er dyrere enn de typiske AC spenning sager, og har begrenset kutte ganger mellom batterilading.
  • Brand valg. De fleste navn-merker tilbyr lignende funksjoner og dreiemoment, og bruke et vanlig blad lengde. Vanligste merkene er Porter Cable, Milwaukee, Ridgid, og DeWalt, og er tilgjengelig på byggherrens forsyning sentre og verktøy forhandlere. Rabatt forhandlere tilbyr off-merke verktøy som tjener samme formål, men kan være av lavere kvalitet enn tidligere merker, til mye lavere priser. Vær oppmerksom på at med elektroverktøy, som med mange forbrukerprodukter, vil du sannsynligvis får hva du betaler for.
 2. 2
  Gjør deg kjent med verktøyet. Bærbare bandsaws bruke en bryteren ligner øvelser og sirkelsager, men vanligvis er utstyrt med en egen hastighet velgeren slik at sagbladet beveger seg med en hastighet egnet for materialet du skjærer.
 3. 3
  Bruk de to håndtak, en plassert på hver ende av sagen for å holde verktøyet mens den drives. Dette vil tillate deg å lede verktøyet, og samtidig opprettholde full kontroll over det. Andre kjente komponenter bør være kjent med er disse:
 4. Tracking. Denne funksjonen lar deg justere banen båndsagen er bladet reiser som det dreier seg bak stasjonen pully og foreward tomgangsskiven. Fordi foran skivene flyter på en spring tension hub montering, må den justeres slik at justeringen gjøre kniven reise plassert riktig på disse to trinser.
Avspenning håndtere. Dette håndtaket, som ligger på den fremre enden av sagen, er utløst, slik at føreren kan raskt og enkelt endre sagbåndets hvis det blir kjedelig eller ikke er egnet for oppgaven. veilede valser. Disse rullelager forsamlinger støtte bladet som det er engasjert i å kutte materialet slik at den ikke bøye eller binde. Fordi sagbåndets er laget av en tynn, fleksibel metall, må disse ruller roterer fritt og være riktig plassert for å hindre bladet fra binding eller fordreining under snittet. kutte skoen. Dette er en flat, laftet metall guide som vil støtte sagen å oppveie dra av bladene tenner som de kuttet aksjen. Dette bidrar til å sikre metall er saget vil ikke bli dratt inn i den bakre drivhjulet mens du skjærer.
4
Les bruksanvisningen og bli kjent med unike egenskapene til ditt valg av sager, og spesielt sikkerhetsmessige anbefalinger fra produsenten. Båndsager opererer med en utsatt blad i stand til å skjære gjennom nesten alle vanlige metal fra myk kobber til støpejern og stål, og vil kutte fingrene uten diskresjon. Dette er en grunn til at operatøren skal holde begge hendene på håndtakene (finnes på baksiden av sagen, vekk fra bladet).
5
Kle deg riktig for å bruke dette verktøyet. Vernebriller og hansker er svært viktig, men også huske på at løse smykker eller klær kan lett bli fanget i bevegelige blad.
6
Støtte løst materiale når du skjærer. Ved hjelp av en fortanning eller ha en hjelper til å holde et rundt rør eller en stang vil hindre den fra å rotere i respons til bladet bite inn i det under kutting. Metall som bøyer under kuttet kan binde bladet forårsaker at føreren mister kontrollen over sagen hans, og tunge gjenstander kan falle på førerens føtter når de faller fritt.
7
Marker lager du klipper i riktig vinkel for dine behov. Mark rør rundt diameteren slik at ferdig kuttet vil være sant.
8
Plasser sagbladet mot bestanden som skal kuttes, noe som gjør at bladet er parallelt med cut-linjen du har merket, og vinkelrett på lager (hvis kuttet er å være firkantet, eller 90 grader). Hold skoen av sagen fast mot bestanden.
9
Starte sagen ved å klemme på avtrekkeren og la sagen til å sage seg gjennom lager du skjærer. Ikke tving sagen eller legg stort trykk, som sag tenner er i stand til å fjerne bare en viss mengde materiale med hver passering. Rocking sagen når du skjærer veldig tykke, solide stykker av lager kan tillate metallspon å fjerne sagen snittet, men vanligvis, holder så stødig i forhold til kutt er den beste metoden.
10
Se bladet for å sørge for at det er på linje med cut mark, og bremse skjæret når du er nesten over børs slik at du kan forutse bladet bindende dersom de materielle bøyer eller bøyer plutselig. Sjekk den frie enden av aksjen for å sikre at det ikke er noe i veien for det når det faller utenfor.
11
Slipp avtrekkeren og la bladet å slutte å bevege seg før du setter sagen ned etter kuttet er fullført. Still sagen på en ren, jevn overflate når kappingen er avsluttet, for å sikre at den ikke faller og blir skadet, eller få skitt eller rusk i trinse forsamlinger.

Tips

 • Velg et blad som passer for oppgaven din. Når du kutter metall, spesielt tynn metall eller rør, bør du sørge for minst to, helst flere, tenner engasjere metallet til enhver tid. Velge en sagbåndets med riktig TPI (tenner per tomme) for din bruk vil gi deg de beste resultatene.
 • Hold verktøyet rent og i god stand. Smuss kan føre til at sagen til å binde, ødelegge roller guider, og redusere levetiden på verktøyet ditt.
 • Støtte til lager du klipper er avgjørende for en god, ren og trygg kutt. Et rør skrustikke er anbefalt for å kutte enhver type rør.

Advarsler

 • Bærbare bandsaws operere med en åpen, eller ubevoktet blad kan kutte nesten alt som engasjerer den når den er i bevegelse.
 • Trekk alltid ut sagen ved endring eller bytte av kniv.
 • Tunge stål eller andre materialer kan forårsake skade på gulv, og alvorlig skade når de faller løs etter kuttet er fullført.
 • Hvis du tvinger bladet inn i materialet, står du en sjanse til å bryte bladet. Når dette skjer, blir bladet et prosjektil og vil drepe eller lemleste den som er i veien.

Ting du trenger

 • Portable båndsag med egnede kniver.
 • Strømledning / strømkilde.
 • Sikkerhetsutstyr.