Wkino

Hvordan fjerne tyggegummi fra tepper (ice cube metode)

Har du noen gang droppet noen tyggegummi på teppet ditt, bare for å ha det stick fort? Denne løsningen innebærer noen is og albue fett, hvoretter teppet vil vises så god som ny.

Trinn

Hvordan fjerne tyggegummi fra tepper (ice cube metode). Fyll en isbit brett med vann og legg den i fryseren i et par timer.
Hvordan fjerne tyggegummi fra tepper (ice cube metode). Fyll en isbit brett med vann og legg den i fryseren i et par timer.

Enkelt isbit

 1. 1
  Fyll en isbit brett med vann og legg den i fryseren i et par timer.
 2. 2
  Tapp ut en isbit og ta det over til området på teppet som trenger rengjøring.
 3. 3
  Bearbeid isbit på tyggegummi, og la bli stående i ett minutt. Tyggegummi vil bli hard og stiv, slik at du kan trekke den av teppet.
 4. 4
  Trekk forsiktig. Prøv å unngå å slite i teppet eller være grov fjerne tyggegummi, som teppet fiber risikere å trekke opp. Plukk og dra forsiktig for å fjerne fibrene.
  • På dette stadiet, hvis tannkjøttet er ikke alt kommer av, kan du prøve å bruke metylsalisylat (ekstra styrke Ben-Gay) for å bidra til å fjerne de gjenværende biter. Bare prikken på og plukke forsiktig.
 5. 5
  Rengjør området med en mild såpe løsning. Skylling med varmt vann etter at gummien er fjernet.

Ice fylt bag

 1. 1
  Ta en ziplock ™ plastpose, minst like stor som tyggegummi spot.
 2. 2
  Fyll opp med is. Sørg for å forsegle plast baggy hele veien.
 3. 3
  Lukk posen og legg den på toppen av fast tannkjøtt.
 4. 4
  Vent i ca femten minutter.
 5. 5
  Nå tannkjøtt har herdet på grunn av isen, og du kan nå skrelle den av med letthet. Igjen, må du passe på å unngå å slite i teppet for å være grov, for ikke å trekke opp teppe fiber.
 6. 6
  Hvis det fortsatt er tyggegummi igjen etter trinn 5, gjenta med ny is. Hvis det fortsatt etter det, er litt god gammeldags albue fett i orden. Bare få noen teppe trygg renere og en svamp og DAB og plukke bort med forsiktighet.
 7. 7
  Rengjør området med en mild såpe løsning. Skylling med varmt vann etter at gummien er fjernet.

Tips

 • Gni litt peanøttsmør på stedet kan også fungere hvis teppet er ikke hvit eller lys. Tannkjøtt baller opp og kan lett fjernes med en litt såpevann fuktig fille sammen med peanøttsmør. Bare vær oppmerksom på oljeflekker og potensialet for misfarging.
 • Bare bruke springen eller destillert vann da dette ikke vil skade ulltepper.
 • Hvis alt annet mislykkes, ruller sprute enkle grønne på tannkjøttet og skrubb på det med en børste til det meste av tyggis opp i små baller. Resten er det bare å plukke på med fingrene.

Advarsler

 • Ikke prøv dette på håret hvis tannkjøttet er fast tett inntil hodebunnen, fordi det kan føre til mindre frostskader.
 • Er du i tvil, teste en liten mengde teppe før gjennomføre dette.

Ting du trenger

 • Ziplock pose eller lignende lukkbar pose
 • Isbiter