Wkino

Hvordan organisere et kjøkken

Enten du bare beveger deg inn eller din nåværende ordning flyter ikke fullt så jevnt som det kunne, kan organisere ditt kjøkken effektivisere dine aktiviteter og holde kjøkkenet ser pent og ryddig.

Trinn

Hvordan organisere et kjøkken. Kaste noe du ikke bruker.
Hvordan organisere et kjøkken. Kaste noe du ikke bruker.
 1. 1
  Kaste noe du ikke bruker. Gi det videre til en venn eller slektning, legge den til i et nabolag garasjesalg, eller donere den til veldedighet. Vær ærlig! Når fikk du sist bruke som melon baller, kjøttkaker scoop, eller cookie trykk? Har du selv vet hva de dingsene gjøre? Trenger du virkelig to? Kan en mer generell verktøy gjøre jobben? Hvis du blir kvitt det, vil du ikke å jakte forbi det for ting du bruker, eller finne en plass til å lagre den.
 2. 2
  Erstatte ting som ikke fungerer. Hvis håndtaket på en pott rangler, tuten alltid blir tett, eller pannen alltid fyr på maten, reparere eller erstatte det! Hvis du ikke har råd til en erstatning nå, satte den på en liste og lagre pennies, eller be om en til en bursdag eller ferie.
 3. 3
  Lagre ofte brukte gjenstander i lett-å nå steder. Legg merke til hva du bruker oftest. Finne ut hvor du vil bruke dem mest. Sjelden brukte elementer, som langpanne som du bare hale ut i løpet av ferien, kan gå på høye hyller eller på baksiden av skap. De kan også lagres utenfor kjøkkenet i garasjen, loft, kjeller, gjesterom skapet, eller en boks under en seng.
  Sørg for at hvert element i kjøkkenet har tjent sin rett til å ta opp verdifull plass! Husk: Hvis du bruker den sjelden nok, bør det gå ut helt. Bare fordi det er stort eller dyrt, betyr det ikke at du bør holde det. Hvis du har gjort pasta to ganger ti år siden, kan du kaste pasta maskin.
 4. 4
  Lag sentre for aktivitet og lagre relaterte redskaper i nærheten av der de skal brukes. Her er noen vanlige sentre for aktivitet, i den rekkefølgen mat vil reise gjennom kjøkkenet:
  • Lagring eller pantry. Tenk på din fryser en forlengelse av dette området. Enten du lagrer mat i en ekte pantry, et skap, et skap eller et annet sted helt, ikke glem å gå gjennom periodisk og tømme ut elementer som er håpløst gammel eller aldri vil bli brukt.
  • Forberedelse. Skjærebrett, kniver, måle kopper og skjeer, og miksing boller alle gå her.
  • Matlaging. Den og pluss de redskapene som går med dem. Dette området bør omfatte gryter og panner, grytekluter, skjeer og spatler (et redskap jar fungerer godt for disse).
  • Baking. Hvis du elsker å bake, kan du finne det praktisk å oppbevare mel, sukker, bakepulver, et sett av måle kopper og skjeer, din favoritt bolle, etc. sammen i ett praktisk sted.
  • Servering. Tabellen, pluss servise, serveringsfat, servietter, trivets, og alt annet du trenger å sitte ned og spise. Soyasaus? Salt og pepper shakers? Sukkerskål? Spør deg selv om det ville være mer praktisk å lagre dine retter og sølvtøy nær tabellen eller oppvaskmaskinen.
  • Rengjøring. Den, oppvaskmaskin og omgivelser. Såpe, hansker, oppvaskmaskin pan, tørkestativ, rensemidler, håndklær, etc.
  • Avfallshåndtering. Hold en papirkurv kan hendig, pluss og hyller, også. Lokalisere dem så sentralt som mulig uten å være i veien. De bør gå i nærheten av rengjøring og matlaging områder.
 5. 5
  Nullstille telleren. Vær spesielt oppmerksom på å redusere antall objekter som er lagret permanent på disken. Telleren trenger hyppig rengjøring og det er din primære arbeidsområde. Finn et annet sted for knickknacks og alt annet som ikke absolutt trenger for å leve der.
 6. 6
  Lag en liste. Fillete kluter? Ut av såpe? Som du går, skrive ned forsyninger du finner mangler eller utslitt. Også skrive ned sideprosjekter som du finner når du går (for eksempel feste en vinglete bord ben). Skrive dem ned kan du takle distraksjoner senere uten mangler ting.
 7. 7
  Takle papir. Gjør mail,, aviser, telefonsamtaler, eller regningen betaler generere papir på kjøkkenet? Bestemme mellom disse strategiene:
  • Gi papir et annet hjem. Lag en papir-sortering sentrum, ideelt mellom postkassen og kjøkkenet, med hyller for sortering papir, en resirkulering bin og søppelbøtta, plass til å skrive, og andre nødvendige forsyninger.
  • Gjøre en skikkelig plass for papir på kjøkkenet. Innrømme at det kommer til å lande der og ha et ryddig sted å sette den, og et system for å fjerne den regelmessig.
 8. 8
  Ren som du går. Når du fjerner en skuff eller hylle, tørke ut smuler før du bytter ut innholdet. Rengjøring litt om gangen gjør det mindre av et ork.

Tips

 • Organiser henhold til hvordan trafikk og aktiviteter gjør flyt, ikke nødvendigvis i forhold til hvordan de skal flyte.
 • Hvis du velger å sette krydder i nærheten av komfyren, sørg for at de skal holde seg kjølig og tørr. Varme og fuktighet vil ødelegge smaken, og du blir nødt til å erstatte dem mye oftere.
 • Hele butikker finnes spesialister som i junk lagringsenheter. Ikke begynn å organisere kjøkkenet ved å gå til en slik butikk med lommeboken i hånden. Hvis du har grundig decluttered et område og etablert en organisasjon system, og fortsatt tror at en hylle, rack, skuff, eller bin vil hjelpe deg å gjøre bedre bruk av plassen, så gå og få akkurat den varen du trenger. Ellers de "praktiske" elementer er bare mer rot.
 • Har du en "useriøs skuff" eller annen catch-all område på kjøkkenet ditt? I så fall, hvorfor? Ta en god, kritisk blikk på innholdet. Vurdere å gi det et bestemt formål, og definitivt kaste ut noen junk som ikke er nødvendig!
 • Ingen organisatoriske systemet er satt i stein. Eksperimentere med ulike ordninger. Legg merke til hva som fungerer og hva som ikke virker. Hvis du bruker noe annerledes enn du forventet, eller hvis vaner endres, flytte den.
 • Finn skuff skuffer som passer dine skuffer å holde ting ryddig og i orden innen skuffer.
 • Flytende håndsåpe er et must i ethvert kjøkken. Det er mer hygienisk enn bar såpe og det er ingen slimete såpekopp.
 • Prøv sortering liten hånd kasseroller etter størrelse / lengde. Holde den lille og den store skilt vil hastigheten søket etter den riktige redskapene.
 • trenger en spesiell plass alle sine egne. Typisk fra å bli brukt. I stedet de får kjedelig fra å bli banket rundt i en skuff med andre kniver, bestikk eller servise.

Advarsler

 • Tempoet selv. Med mindre du bare beveger seg i, ikke prøv å organisere en hel kjøkken på en gang. Du vil bare spre ting over og bli frustrert. I stedet går en skuff, hylle eller skap om gangen.
 • Hvis du har barn, ikke glem å installere eller justere barnesikringen, spesielt på nedre skap. Være spesielt sikker på at kniver, sprit, og rengjøringsmidler lagres trygt.