Wkino

Hvordan fjerne fruktjuice flekker fra teppet

Fruktjuice: det er bra for deg, men forferdelig for dine tepper. Hvis du mister grep om druejuice, eller har en tranebær katastrofe, ikke få panikk. Bare følg disse trinnene for å forvise flekken og få teppet ser frisk igjen.

Trinn

Hvordan fjerne fruktjuice flekker fra teppet. Blot opp så mye saft som mulig med papirhåndklær eller en ren hvit bomull klut.
Hvordan fjerne fruktjuice flekker fra teppet. Blot opp så mye saft som mulig med papirhåndklær eller en ren hvit bomull klut.
 1. 1
  Blot opp så mye saft som mulig med papirhåndklær eller en ren hvit bomull klut. Tiden er kjernen for å hindre at flekken fra innstillingen, så begynne blotting flekken så snart som mulig.
 2. 2
  Bestem hvordan å behandle flekken. Det er viktig å bruke de riktige flekken-fjerning teknikker for en type teppe. For eksempel kan naturlige fibre, som ull eller gress, reagerer sterkt på likvide flekkfjernere (se advarsel nedenfor om disse kjemikaliene), og du bør alltid tenke to ganger før rengjøring antikke tepper eller verdifulle tepper. Er du i tvil, ring en profesjonell teppe renere.
 3. 3
  Spray litt vann på flekken. Ha litt lunken - ikke varmt - vann i en sprayflaske og lett fuktet flekken. Du kan også DAB litt vann på flekken med en svamp. Ikke få teppet for våt, eller flekken kan spre seg.
 4. 4
  Blot opp vannet. Bruk papirhåndklær til blot flekken. Bruk ALDRI en sirkulær bevegelse for å rydde opp søl, trykke på håndkleet er nok. Hvis flekken vedvarer, prøv å fukte flekken og blotting igjen flere ganger.
 5. 5
  Klargjør rengjøringsmiddel. Hvis flekken er veldig sta, er det på tide å bli tøff. Legg ¼ teskje (1 ml) mild, ikke-bleking vaskemiddel eller teppe sjampo til en liter varmt - ikke varmt - vann. Omrør løsningen i en bolle for å blande grundig.
 6. 6
  Teste renhold løsning på et lite synlig sted. Før du bruker noen renere - inkludert den i disse retninger - til gulvteppe, teste renere på en liten lapp hvor ingen vil se det. Vent noen minutter. Dersom renere discolors eller på annen måte negativt påvirker teppet, fjerne den umiddelbart med kaldt vann og en svamp. Hvis det ender opp med å forårsake permanent skade, i det minste vil det ikke være rett i midten av rommet.
 7. 7
  Påfør rengjøringsmiddel på flekken. Fukt en ren, hvit klut rikelig med renhold løsning, og bare lå kluten over flekken.
 8. 8
  Massere klut med en skje. Bruk bunnen av en skje til å forsiktig trykke ned på duken. Gradvis jobbe deg over duken, som starter på utsiden og jobbe din vei mot sentrum i en spiral for å hindre spredning av flekken. Denne prosessen fungerer løsningen inn i teppet uten å gni flekken inn eller skade teppet fiber.
 9. 9
  Blot flekken og bruke mer rengjøring løsning. Blot flekken forsiktig med et papirhåndkle og bruke løsningen igjen som i de to foregående trinn. Hold reapplying og blotting til ingen spor av flekken er tydelig på håndkle når du blot.
 10. 10
  Skyll flekken igjen. Spray litt varmt vann på flekken, og blot for å fjerne overflødig fuktighet.
 11. 11
  Tørk teppet. Plasser en ren, tørr dishtowel eller solide tørkepapir over fuktig sted. Plasser en plastpose over dem, og deretter plassere en tung gjenstand, for eksempel en stor bok, over posen. Vent noen timer eller over natten før du tar ut håndklær. Flekken skal være borte, og fordi tørkeprosessen løfter selv dype flekker ut, vil det ikke dukke opp igjen.

Tips

 • Prøv ikke å søle noen ting først.
 • Jo lenger du venter å fjerne en flekk, jo vanskeligere blir det å få det ut, så handle raskt.

Advarsler

 • Et bredt utvalg av teppe-rensing kjemikalier er tilgjengelig. Som en generell regel bør disse unngås når det er mulig, så de kan lett skade tepper og kan inneholde etsende ingredienser som ikke er nødvendig å fjerne dine spesifikke flekken. De fleste av disse produktene er også skadelig for miljøet, og kan forårsake allergiske reaksjoner eller forgiftning av brukeren eller av barn og kjæledyr.
 • Ta på gummihansker for å beskytte hendene. Mens rensemiddel du gjør med disse instruksjonene er ikke så sterke som de fleste kjemiske rengjøringsmidler på markedet, er det fortsatt en god idé å være forsiktig.

Ting du trenger

 • Hvite duker
 • Papirhåndklær
 • Sprayflaske
 • Teskje
 • Svamp
 • Vann
 • Gummihansker
 • Mild ikke-bleking vaskemiddel
 • Bowl
 • En tung vekt, (dvs. en bok)
 • Klare eller hvite plastposer