Wkino

Hvordan å forenkle livet ditt

Ønske kunne kjøre jevnere? Som en berg og dalbane, livet har sine oppturer og nedturer. Og mens livet aldri kan være problemfri, kan det være forenklet. Denne artikkelen gir en rekke måter som du kan finne aktuelt for din egen situasjon, og som kan hjelpe deg å forenkle livet ditt. Og gitt dette er en så subjektive oppfatningen, og ikke noe der one-size-fits-all, bruk din egen dømmekraft og må velge hvilke tiltak som fungerer best for deg, det er tvilsomt at alle trinn skal gjelde eller dra en person, så bare hoppe over det som ikke gjelder for deg.

Trinn

Hvordan å forenkle livet ditt. Prøv den forenklede tilnærming til å forenkle.
Hvordan å forenkle livet ditt. Prøv den forenklede tilnærming til å forenkle.

Starter ut

 1. 1
  Prøv den forenklede tilnærming til å forenkle. Dette handler om å identifisere hva som er viktigst for deg og eliminere, eller nedbemanning alt annet. Mens resten av denne artikkelen gir konkrete eksempler på hvordan du kan forenkle livet ditt, ikke svette forenkling prosessen, eller du kan bli fristet til å sette det til side også, overveldet ved å endre alle de tingene du finner for kompleks i din liv. Det er viktig å innse fra starten av at:
  • Forenkle livet er en reise, ikke et mål. Hva kan fungere for deg dette tiåret kanskje ikke passer den neste.
  • Du vil finne noen blindveier som ikke fungerer for deg. Det er helt greit, bare fortsette å lære og Unlearning som du går. Ikke døm selv strengt i prosessen.
  • Noen ganger andre rundt deg vil føle seg truet av behovet for å forenkle. Vær forsiktig med dem fordi de er trolig følelsen fast i kompleksitet dypt ned og skulle ønske de kunne forenkle også. Når du er klar, kan du hjelpe dem å forenkle også.
 2. 2
  Lag en enkelhet uttalelse. Hva vil du at ditt enkle liv til å se ut? Skriv den ut.

Hjem og familieliv

 1. 1
  Forenkle dine daglige gjøremål. Tenk om alle ting du gjør hjemme. Noen ganger vårt hjem oppgavelisten er like lang som vår arbeidsliste. Og vi vil aldri få det gjort heller. Så fokusere på det viktigste, og prøve å finne måter å eliminere de andre oppgavene (automatisere, eliminere, delegere, eller leie hjelp).
 2. 2
  Forenkle din garderobe. Eie færre klær av bedre kvalitet betyr at du alltid se bra ut og føle seg bra, og du vil bruke mindre tid på å bestemme hva du skal ha.
  • Ha en allsidig, men grunnleggende garderobe.
  • Velg noen få grunnleggende nødvendigheter og stiler.
  • Mikse og matche to eller tre farger.
  • Legge til forskjellige topper til svarte bukser eller blå jeans.
 3. 3
  Nedbemanne livet ditt.
  • Har en liten, men komfortable hjem., Mer plass til å bevege seg, puste, og gjøre de tingene du virkelig bryr deg om å gjøre.
  • Lær å leve med mindre. Kjøp mindre, nyt kvalitet mer, og sette ekstra penger i sparekonto for en regnværsdag eller en belønning ferie.
  • Leie framfor å kjøpe et hjem eller elementer du trenger å bruke. Da reparasjoner, priser og hussopp er noen andres problem, ikke ditt.
  • Bytte din bil for en mindre en. Finner noe som fungerer for familien din, men er mindre enn en SUV.
  • Eier færre elementer, men sørg for at det du gjør egne har større allsidighet. Objekter i stand til å gjøre dobbel, trippel, etc., plikt er mest ønskelig å ha rundt. Husk at det å jobbe for å betale for gjenstander er ikke en ideell måte å leve lykkelig, gjennom dine prioriteringer.
 4. 4
  Forberede raske måltider. Finn oppskrifter som er raske å tilberede. Tilbring fritiden nyter måltidet og din familie i stedet for over-kompliserer kokeprosessen.
  • Benytt deg av internett for rask oppskrift finner. Se i pantry din for å se hvilke ingredienser du har. Bestem den viktigste ingrediensen at du føler deg som forbruker for at måltid og skriv det (og kanskje noen av de andre ingrediensene) i en søkemotor med ordet "oppskrift". Ikke arbeidskraft søkeprosessen - sjekk opp til fem oppskrifter og velge en for at måltid. Dette kan være mye raskere enn å bla gjennom kokebøker.
 5. 5
  Forenkle dine foreldre. Mange moderne samfunnets forventninger har ført til en foreldre revolusjon der foreldre gjør alt for sine barn, fra leksene, for å knytte sine skolisser, for å la voksne barn bo hjemme når de har lenge vokst det. Slutte å gjøre alt for dem og forenkle dine foreldre, i trygg forvissning om at ved å gjøre dette, er du også heve en ressurssterk og barnet i stedet for et barn som forventer alt skal gjøres for dem.
  • Undervise ved unnlatelse. Ikke gjør lunsj, ikke rent skitne klær, ikke sette lekene bort. Forvent barnet ditt til å begynne å gjøre ting for seg selv på alderstilpassede etapper. Det er ikke lettere å "bare gjøre det" for barnet i det lange løp, så som lærer barnet ditt vil du alltid gjøre det, og at de ikke må. Fortell barna hvor de kan finne ting å gjøre oppgaver for seg selv, og viser dem hvordan de første gangene, men så la gå.
  • Lag et ork diagram for alle barn å følge og fullføre ukentlig. Involvere dem i skaperverket sitt, og de vil være mer klar til å kjøpe seg inn i å bruke det.
  • Slutte å lese foreldre manualer, bøker og blogger. Andres foreldre råd kan ofte være en kilde til nød og perfeksjonisme som du kan gjøre uten i livet ditt. Vi har medfødt evne til å være gode foreldre, og du er mer sannsynlig å være en god forelder hvis du søker ut andres råd enn ikke. Så stol på deg selv mer og gjøre det som kommer naturlig. Barna vil sette pris på ikke å se "Hvordan temme Uskikkelige Kids" åpner på sofaen!
  • La barna oppdage naturen oftere og presse dem utendørs. Det er mye å holde dem fengslet i naturen og det er gratis, interessant og sunn. Mange barn fratas tid i naturen lider av "natur underskudd uorden", som påvirker foreldrene også fordi du er alltid på tredemølle for å finne ting å holde barna fra å bli lei eller opplever livets små humper og skraper. La gå av frykt og finne fordelene for dere begge.
 6. 6
  Forventer at alle i huset for å trekke sin egen vekt. Tross alt, det er alles hjem og alle er ansvarlig for vedlikehold sin. Unngå å la noen av kroken. Hvis du har gjort det, er det aldri for sent å endre. Sitt ned og hold en familie møte om hvordan hele familien nå kommer til å forenkle livet hjemme og diskutere sammen hva hver enkelt persons rolle vil være.
  • Godta at folk ikke vil endre seg. Men demonstrere for dem at dette ikke handler om endring. Det er om å gjøre husarbeid og oppgaver som er alles ansvar og at ingen er mer kvalifisert enn noen andre til å gjøre rengjøring, rydde unna, og vaskeri, noe som betyr at alle er like egnet!
 7. 7
  Forbered feiringer og gaver på forhånd. Unngå siste øyeblikk angst og galskap ved å ha disse tingene allerede organisert i god tid. Hold en gave skap til å hjelpe deg gjennom hele året, sammen med en liste over favoritt hjemmelagde gaver som kan produseres raskt og enkelt.

Økonomi

 1. 1
  Forenkle din økonomiske liv. Økonomi gjør oss i stand til å trives ved å eie et hjem, kjører en bil, setter våre barn gjennom utdanning, slik at vi kan ta ferie på interessante steder, og sikre at vi kan overleve med alt det grunnleggende. I stedet for å ty til fristelsen til å stikke hodet i sanden og håper at din økonomi vil forenkle seg selv, her er noen gode måter å forenkle dem:
  • Lag et minimalistisk budsjett. Lære å håndtere penger uavhengig av din inntekt. Lagre for fremtiden.
  • Betale kontant. Hvis du ikke har penger, vil du ikke bruke den.
  • Tenk før du kjøper. Du kan ikke virkelig trenger det.
  • Lagre kvitteringer for seks måneder til ett år, og lagre dem i en stor konvolutt eller skoeske. Hold viktige kvitteringer med garantier. Noe som gjør det enkelt å finne alt vil fjerne panikk hvis du må returnere ødelagte eller uønskede elementer.

Arbeid

 1. 1
  Kutte ned på hvor mye tid som medgår. Hvis du jobber lengre dager enn hva du blir betalt for, er det på tide å revurdere hvorfor. Spør deg selv hva du får ut av og være ærlig. Hvis du fortsetter å fortelle deg selv "bare denne ene gangen", hvor mange ganger det ta før den unnskyldningen går tørr?
  • Se om du kan jobbe mindre timer enn nå. Be om en deltids-rolle. Omstille dine forbruksvaner å takle nedgangen i lønn, øke i tid for deg selv.
  • Forlater arbeidet på jobben. Sluttet å ta den med hjem hver dag. Hvis det ikke blir gjort på jobb, er det på tide å revurdere dine arbeidsvaner. Spør deg selv hva verdien du og din arbeidsplass får fra å ta med arbeid hjem hver dag.
  • Slutte å jobbe helger. Selv om du elsker arbeidet ditt, dra arbeid i helgene begynner ubalanse andelen i livet ditt. Det er kanskje ikke føler det akkurat nå, men til slutt, vil dette føre til utbrenthet og / eller lidenskap reduksjon. Blokkere hver helg for de neste seks månedene. Ikke en eneste en av disse helgene kan omfatte arbeid fra nå av.
 2. 2
  Forenkle arbeidsoppgaver. Vår arbeidsdag består av en endeløs liste over arbeidsoppgaver. Hvis du bare prøve å kutte ut alle oppgavene på å-gjøre-listen, vil du aldri få alt ferdig, og enda verre, vil du aldri få de viktige ting gjort. Fokusere på de viktige oppgavene og fjerne resten.
 3. 3
  Prøv pendling mindre. Se om du kan utføre noen for en endring, selv bare noen få dager i måneden.
 4. 4
  Ta bryte ganger. Uansett jobb, uansett hvor mye du elsker det, pauser er en viktig del av foryngende livet ditt. Livet blir mye mer komplisert når du slutter å se ting på nytt. Så sørg for å ta alle pauser, fra morgen te og lunsj til ferie tider. Ditt arbeid vil ikke føle halvparten så komplisert når man kommer tilbake.
 5. 5
  Tømme pulten. Hvis du har et rotete skrivebord, kan det være distraherende og uorganisert og stressende. Rengjør den regelmessig, kanskje hver fredag ​​ettermiddag før du forlater arbeidet.

Teknologi og kommunikasjon

 1. 1
  Forenkle din online liv. Din online livet kan raskt oppløses i et rot. Bokmerker her og der, e-post fylle opp innboksen (mange ulest), nettsteder du er medlem og har ingen minne om, osv. Alt dette har potensial til å redusere nytte og glede av tidsbruk på nettet og gi deg en følelse av kompleksiteten som egentlig ikke skulle være der gitt muligheten av teknologiske løsninger for å fjerne rot. Unngå dette ved å forenkle ditt online liv som følger:
  • Declutter ditt digitale packrattery. Gjør en massiv utrenskning av de tingene som er å fylle opp datamaskinen, begynne å holde ting enkelt og opprettholde et vanlig sletting regime.
  • Prøv å holde din e-boksen tom. Svaret, fil eller slette e-poster ved lesing.
 2. 2
  Forenkle media kosthold. TV, internett, radio, magasiner, aviser, podcaster - det er mye media tilgjengelig. Trikset er å bruke media effektivt uten å la den dominere livet ditt.
  • Ta jevnlige medier faster. Har helgene hvor du er helt uten sammenheng med internett,, elektroniske spill.
  • Plasser timere på elektroniske ting som suger deg tid uten at du merker det. Hvis du kan tilbringe flere timer enn du vil på nettet, må du installere en timer - og bruk den! Du kan bli overrasket over ditt nivå av intensitet. Selv om du bare legge inn håndheves regelmessige pauser, vil din bruk av teknologien umiddelbart forenkle.
 3. 3
  Forenkle din kommunikasjon. Kommunisere med andre mennesker er en viktig del av livet, men det kan være for lett å la det ta over i form av direktemeldinger, e-post, tekstmeldinger, etc. Begrense tiden for kommunikasjon kan hjelpe deg til å holde denne delen av livet ditt enkelt og effektive.
  • Hold e-post svar til bestemte tider på dagen bare. Stopp sjekke dem hver noen minutter. Slå av ping støy å stoppe din reaksjon for å sjekke.
  • Gjør alle retur telefonsamtaler på en angitt tid av dagen.
  • IM eller tekst for en begrenset tid hver dag.

Personlig helse og velvære

 1. 1
  Forenkle helse. Det finnes en rekke måter å gjøre helsevesenet mindre komplisert:
  • Velg et sunt kosthold og daglig.
  • Overvåk blodtrykk og hjertefrekvens hjemme. Hold oversikt over sammenligning for legen din.
  • Unngå røyking, alkohol, og risikotaking atferd, for eksempel basehopping eller fartsovertredelse.
  • Ha regelmessige velvære behandlinger, som for eksempel massasje.
  • Meditere. Dette har langsiktige fordeler og bidrar til å holde deg fokusert på det som virkelig teller.
 2. 2
  Lagre for en nødsituasjon. Ett kredittkort og 750€ bør være tilstrekkelig for en uventet bil eller hjem reparasjon.
 3. 3
  Finne en god lege. Pass på at de lytter nøye før behandling er foreskrevet.
  • Anmodning få kopier av dine legebesøk og tester for gjennomgang.
  • Din nøyaktig historie gjør en lege å gjøre en bedre beslutning.

Tid brukt med andre

 1. 1
  Tilbring tid med mennesker du elsker. Revurdere tid tilbrakt sammen med folk du ikke kan blande med og velger å tilbringe mer tid med mennesker du kan nyte. Hvorvidt disse menneskene er en ektefelle, partner, barn, foreldre, annen familie, beste venner, eller hvem som helst, finne tid til å gjøre ting med dem, snakke med dem, være intim med dem.
 2. 2
  Tilbring tid alene. Alene tid er bra for deg, selv om noen mennesker ikke er komfortabel med det. Det kan ta praksis å bli vant til den rolige, og gjøre plass til din indre stemme. Selv om det kan høres new age lignende, er det ekstremt beroligende. Og dette ro er nødvendig for å finne ut hva som er viktig for deg.
 3. 3
  Forenkle samhandling. Det er noen absolutte grunnleggende som kan gjøre dine relasjoner langt enklere, langt mindre prøve på nervene og tid:
  • Lær å si nei. Hvis du ikke kan si nei, vil du alltid være den personen som prøver å fikse alle andres problemer, så vel som din egen. Lær å skjelne hva som er viktig nok til å godta og si nei til resten.
  • Ikke fortsette å gi til folk som alltid tar og ikke klarer å gjengjelde. Ikke prøv å glede andre ved å forsømme selv.
  • Bruk dine instinkter. Ikke vær lett ledet. Hvis du føler det er noe galt, er det sannsynligvis.

Tips

 • Begrense bekymringsfull. Det endrer lite, men bruker opp en enorm reserve av energi og kompliserer ting unødvendig. I stedet, være proaktiv om hva det er som er gnager på deg. Utarbeide handlingsplaner lister og bare få aktive håndtere det. Bekymringsfull og stress går hånd i hånd så slutte å bekymre deg å unngå stress
 • Ta opp dagen din hvis du er usikker på hvor de timene forsvinner til. Holde en kalender kan også forenkle dagen fordi du ikke trenger å rack din hjerne å huske alt kontinuerlig.
 • Alle sier "vær deg selv". Det er en grunn til dette ofte gjentatt klisjé, er det i hovedsak at når du fornekter din virkelige selv en stikkontakt ved å late som en personlighet stil eller type som du ikke, det handler om konstant innsats for å ikke la fasaden slip. Hvis du er mer tro mot deg selv, så er det sannsynlig at du vil bli mye lykkeligere inne, og mye mindre bundet opp i komplikasjoner.
 • Gjøre fornuftige valg om kjæledyr. For eksempel hunder trenger mer oppmerksomhet enn katter fordi de må utøves hver dag. På pluss-siden, derimot, kan denne øvelsen være en form for avkobling og ny tilkobling med omverdenen for deg.