Wkino

Hvordan å vaske retter

Grundig rengjøring retter og bestikk er viktig for både estetiske og hygieniske grunner.

Trinn

Hvordan å vaske retter. Skrap alle de store biter av mat på serviset ut i kompost bin eller avhending, heller enn å få børste / svamp og vann tett med det.
Hvordan å vaske retter. Skrap alle de store biter av mat på serviset ut i kompost bin eller avhending, heller enn å få børste / svamp og vann tett med det.

Metode en: vaske for hånd

 1. 1
  Forberede seg. Iført gummihansker er valgfritt når oppvasken. De kan være spesielt nyttig hvis du har tørre hender eller annen hud tilstand. Hvis du er iført lange ermer, rull dem opp eller sette dem under hanskene. Forklær også, er valgfrie.
 2. 2
  Skrap alle de store biter av mat på serviset ut i kompost bin eller avhending, heller enn å få børste / svamp og vann tett med det.
 3. 3
  Fylle vasken med vann og tilsett en god mengde vaskemiddel. Bruk så høy temperatur som du kan godt tåle, men ikke brenner deg. Jo varmere vannet, jo bedre sine desinfiserende og fett-cutting egenskaper. Bruk gummihansker for å beskytte hendene hvis vannet er for varmt å ta på.
  • Plasser større og elementer caked med mat i vasken å suge i varmt vann. Dette vil gjøre det enklere for deg å rengjøre dem senere.
 4. 4
  Begynn med sølvtøy. Siden det går i munnen, trenger den reneste, varmeste vannet mulig.
  • Generelt, dypp elementet som skal rengjøres i vann. Tørk den kraftig mens i vannet.
  • Fjern fra vannet og undersøke. Hvis møkk gjenstår, gni med svamp eller annen redskap, helt fjernet.
  • Hvis møkk er svært vanskelig å komme seg ut, fyll elementet med vann. Deretter kan du bruke fingrene (ikke neglene!) Og gni møkk av.
  • Hvis dette ikke fungerer, kan du bruke jern ull. Ikke bruk baksiden av en svamp, fordi det vil føre til retter av mat for å holde seg til det.
 5. 5
  Deretter vaske andre elementer som rørte munnen, som kopper og glass, slik at de vil ha nytte av varmt, rent vann.
 6. 6
  Regelmessig endring av vann er avgjørende for å opprettholde et hygienisk miljø for vaske opp.
 7. 7
  Vask gryter og panner siste siden de vil virkelig skitne vannet. La dem suge først. Hvis noe ble brent eller tilberedt på potter eller gryteretter, sette litt ekstra såpe og vann i den og la den suge mens du vasker de andre rettene.
 8. 8
  Legg dine retter ut på et stativ for å drenere og tørke dem med et rent, tørt håndkle.
 9. 9
  Når ren, bør det ikke være noen synlig rolle, og ingen "fettete" følelse. Kjør en hånd over parabolen for å sikre at det gir en viss motstand. Hvis fingrene gli over elementet for flytende og uten knirkende, er det sannsynligvis litt fett igjen, og du kan vurdere rewashing elementet.
 10. 10
  Skyll pensel, svamp eller klut og la tørke. Det kan være en god idé å sterilisere utstyret ditt hver så ofte, enten ved hjelp av kokende vann eller blekemiddel. Når en svamp eller pensel begynner å lukte ubehagelig, og lukten blir ikke fjernet av skylling, kaste den bort.

Metode to: bruk av oppvaskmaskinen

 1. 1
  Laste det opp. Jada, oppvasken for hånd er en flott tid. Hvem elsker ikke å være opp til albuene i varmt, såpevann, cruddy vann? For de som har oppvaskmaskin, er svaret "ikke meg!"
 2. 2
  Fyll oppvaskmaskinen logisk. Alles oppvaskmaskin er annerledes, og vi alle har foretrukne måter å gjøre ting på. Etablere en rutine, og feste med at for de fleste belastninger. Her er noen ting du bør vurdere:
  • Hvordan fungerer oppvaskmaskinen? Noen har ett sett med armene sprengningsarbeid vann opp fra bunnen, mens andre har en arm for den nederste hylle sprengningsarbeid opp, og en arm på øvre hylle sprengningsarbeid ned.
  • Mange oppvaskmaskiner har en rekke spacings å imøtekomme store boller, små skåler, bestikk, tallerkener, og plater av varierende størrelse-på nederste hylle. Den øverste hyllen er gitt til kortere elementer som glass, krus, krukker, og lange kjøkkenutstyr som stekespader og gripende skjeer.
 3. 3
  Ikke mengden rettene. Fyll oppvaskmaskinen full, men ikke proppfull-vil du maksimere rengjøring kapasiteten på oppvaskmaskin og minimere overdreven bruk av vann.
 4. 4
  Tilsett vaskemiddel. Fyll på oppvaskmiddel med ønsket rengjøringsmiddel-væske, pulver eller kapsel-og lukk den opp.
  • Du kan legge til ekstra rengjøringsmiddel i en sekundær cup bør oppvasken være overdrevent skitten.
  • Legg en skyllemiddel for å unngå flekker, hvis det er nødvendig.
 5. 5
  Slå den på. Sett timeren etter behov-en kortere tid for lett-skitten oppvask, eller lengre tid for tungt skitne gryter, panner og retter.
 6. 6
  Tørke oppvasken. Du kan bruke et oppvarmet tørr (men vær forsiktig med plast retter eller beholdere), eller bruk lufttørking. Retter vil fortsatt tørke forholdsvis hurtig, slik oppvaskmaskin vann vanligvis er oppvarmet til 140 ° F.

Metode tre: vaske støpejern gryter og panner

 1. 1
  Vaske støpejern gryter og panner krever en annen metode, fordi du ønsker å utvikle det som kalles en patina, eller et lag med olje på overflaten av kjelen. Vaske pannen med såpe og vann vil hindre en patina fra utviklingsland..
 2. 2
  Fylle pannen med nok vann til nesten fyller potten.
 3. 3
  Sett kjelen på en brenner, skru varmen til med-høy, og dekke.
 4. 4
  Vent til vannet i kjelen koker. Med en jern spatel, skrape maten fra bunnen og sidene av pannen.
 5. 5
  Dumpe lensepumpe-vann ut og sette pannen tilbake på brenneren, slått ned til lav.
 6. 6
  Raskt tørke av eventuelle gjenværende vann i bunnen av kjelen med et papirhåndkle, være forsiktig så du ikke brenner deg. Slå av brenneren.
 7. 7
  Coat bunnen og sidene av støpejern pan med et tynt lag med olje, helst en olje-spray, og tørk av overflødig olje med et papirhåndkle.

Tips

 • Vask alle deler av elementene. Bare fordi du tror ikke noe skjedde med håndtaket på gaffelen eller bunnen av tallerkenen betyr ikke at de er faktisk ren.
 • Hvis du trenger å bruke rettene umiddelbart etter vask, bruk en ren lin håndkle for å tørke dem. Sengetøy etterlater ingen stoff fuzz eller rester.
 • Hvis du bruker en rett til å tjene noe som sannsynligvis vil være vanskelig å rengjøre, fyll elementet med vann eller la den suge i vasken etter bruk. Dette hindrer at mat fra herding opp og gjør det vanskelig å rengjøre. Det er best å skylle oppvasken etter du bruker dem til å fjerne matrester og hindre den fra å bli klissete og vanskelig å fjerne.
 • Hvis du plasserer nyvaskede retter i det rene siden av vasken, er det en god idé å ha en løsning av skyllevannet og eddik. Dette vil ytterligere bidra desinfisere den nylig renset fatet og gi det god glans og gnisten.
 • Etter at du tror et element er ren, kjører hendene over de trygge områder (ikke kantene av kniver!) En gang til. Veldig ofte kan det fortsatt være mat på det at du ikke kan se, men du kan føle at det er der.
 • Forsiktighet bør tas med tre. Det bør ikke være gjennomvåt hvis det er mulig, og må tørkes grundig før de tas bort. Dette vil trolig innebære tørking både med et kjøkkenhåndkle, og luft-tørking i et stativ. Det er ofte verdt å slå tregjenstander hver så ofte som de tørre, da de kan være i kontakt med vann samles i dammer.
 • Velg dine verktøy klokt, og bruke dem i kombinasjon, hvis du må. Ulike oppvasking har sine fordeler og problemer.
  • Vurder å bruke en børste på en lengre pinne for å vaske ting med ganske tykk eller seige møkk å fjerne, da disse er flinke til raskt å trykke på en masse ting av. De pleier også å ha en skrape over pensel, slik at du kan slå dem over og bruke dette til å fjerne noen fastsittende skitt.
  • Kluter og svamper er bra for å få fett av, og for tøffere, tynnere lag av smuss som trenger albue fett å fjerne.
  • Skuremidler, og skrubb side av noen svamper kan være svært effektive på bakt-on ting, men forsiktighet bør utvises ved valg av scourer, og gjenstanden som skal rengjøres, siden noen overflater kan bli skadet av de fleste skure.

Advarsler

 • Ikke legg kniver i vannet til du kommer til å rense dem, og da bare sette kniven du er renhold i vannet. Hvis du slippe kniver i en bolle med såpevann (muligens skitne) vann med andre objekter, kan det være vanskelig å holde styr på dem, og du stå en god sjanse til å kutte deg selv.
 • Svamper, klær og børster vil raskt vokse bakterier. Du kan redusere bakterievekst ved å skylle, klemme / risting tørre etter bruk, og plassere på et tørt sted. For en grundig rengjøring, mikrobølgeovn svamper mens vått i 2 minutter eller vask dem i oppvaskmaskinen. Hvis mikrobølgeovnen, ta godt vare på at svampen eller kluten er våt og ikke tørker ut. Vær forsiktig når du åpner mikrobølgeovn, svamp eller klut vil være veldig varmt og kan avgi skålding damp.
 • Aldri virvel hånden rundt bunnen av vasken, som du kan bli skadet av skarpe redskaper.
 • Erstatt alle oppvasking regelmessig hver noen måneder. Hvis du oppdager de lukter ubehagelig, og lukten blir ikke fjernet av skylling, kaste dem bort.
 • Alternativt kan man legge klut eller svamp i kokende vann i 10 minutter, eller suge i en del blekemiddel til ni deler vann (1:09, 10%) og skyll godt etterpå. Bleking vil raskt ødelegge eventuelle latex baserte produkter.

Ting du trenger

 • Retter å bli vasket
 • En vask eller vaske opp bolle.
 • Meget varmt vann, og kaldere vann for å styre temperaturen.
 • Oppvaskmiddel.
 • Vaskebørste
 • Svamp eller klut
 • Vaske opp bolle å gå i vasken (valgfritt)
 • Scourer (valgfritt)
 • Kaustisk, heavy duty, rengjøring kjemiske (valgfritt)
 • Bleach (valgfritt)
 • Gummihansker (Hvis du bruker kaustisk og blekemiddel, eller bare ikke liker å få hendene våte.)
 • Forkle (valgfritt)