Wkino

Hvordan du trygt bli kvitt en gammel datamaskin

Dessverre kan du ikke bare kaste en gammel datamaskin i søpla og gå videre. Datamaskiner, som mange elektronikk, inneholder tungmetaller som utgjør miljøfarer når kastes feil. Ved å gjøre ett av følgende trinn, vil du være i stand til å kaste den gamle datamaskinen uten å skade miljøet.

Trinn

Hvordan du trygt bli kvitt en gammel datamaskin. Hente dine personlige data.
Hvordan du trygt bli kvitt en gammel datamaskin. Hente dine personlige data.
 1. 1
  Hente dine personlige data. Kopiere den til en USB-pinne eller ekstern harddisk.
 2. 2
  Fjern alle personlige data fra datamaskinen. Bare å slette det ikke er godt nok, så den ikke ødelegger dataene.
 3. 3
  Velg et alternativ nedenfor. Avhengig av alternativet, kan du ønsker å fullstendig tørke av harddisken før du fortsetter. Man kan ønske å også fysisk ta ut harddisken også, men har forsiktig når du fjerner deler av datamaskinen!

Gjenbruke det

 1. 1
  Rengjør det med trykkluft.
 2. 2
  Legg til en ekstra harddisk eller to (avhengig av størrelsen på den gamle) og installere et grunnleggende operativsystemet (for eksempel ubuntu) og sette den opp som en liten filserver for huset ditt.
 3. 3
  Beholde den som en backup.
 4. 4
  Vurdere.

Gi det bort

 1. 1
  Forsøk å. Du kan bli overrasket over å oppdage at noen der ute faktisk vil betale for din gamle bøtte med biter. Maskinvare fra tidlig 90-tallet og 80-tallet kan betraktes som "vintage". Hvis noen av komponentene i maskinen jobber (dvs.: skjermkort, minne, etc.), ville det være vel verdt innsatsen.
 2. 2
  Spør rundt for å se om noen av dine venner er på utkikk etter en eldre datamaskin. Noen teknisk dyktige folk bruker ekstra datamaskiner for utskriftsservere eller e-post stasjoner.
 3. 3
  Gi den til dine foreldre eller besteforeldre og lære dem hvordan de skal bruke e-post og surfe på nettet. Gamle, trege datamaskiner fungerer bra på disse grunnleggende oppgaver.
 4. 4
  Donere den til en lokal skole eller veldedighet.
 5. 5
  Kontakt en teknologi gjenvinningsstasjon. Noen selskaper vil gjenvinne eller oppussing datamaskiner. Noen hjelpeorganisasjoner vil sende datamaskiner til skoler i fattige områder av verden. Du vil noen ganger være berettiget til å motta en kvittering på din donasjon om skattekort.
 6. 6
  Donere den til en gammel datamaskin museum om det er fra 70-tallet eller 80-tallet.

Avhending

 1. 1
  Bytte den inn når du kjøper en ny datamaskin. Selskaper som Dell og HP vil nå resirkulere den gamle datamaskinen for gratis når du kjøper en ny fra dem.
 2. 2
  Betal for en fortjeneste resirkulering firmaet å ha din PC tatt av hendene og resirkulert på en ansvarlig måte.
 3. 3
  Sette et skilt på datamaskinen din sier "free gamle datamaskinen - Bra for deler eller case", og la den ut foran på en tørr ettermiddag. Eller du gjør det samme tilbudet på et lokalt nettsted.
 4. 4
  Hvis du kaster en rekke lignende rettssak datamaskiner, kan du vurdere å være kreativ og bruke dem som oversize byggesteiner. Plast eller metall tilfeller kan henge sammen med superlim, og de kan være malt i en lys måte. Du kan bygge en liten dekorativ vegg, eller kanskje en lekestue for barna i din egen bakgård.

Tips

 • Har noen av punktene ovenfor, men bare ikke kaste datamaskinen i papirkurven. Datamaskiner er ikke biologisk nedbrytbart, og ditt bidrag til en uønsket PC vil alvorlig skade miljøet. Det kan ha vært en spøk, men jeg vil heller ikke anbefale å la barn eller kjæledyr leke med dem. Igjen, inneholder de tunge metaller som er giftige.

Advarsler

 • Hvis du velger å resirkulere foreldet datamaskin fordi den er defekt eller utover gjenbruk, sjekk med din nominert returselskap for å sikre at de fysisk resirkulere utstyret selv, og at ved å gjøre dette, vil utstyret ikke eksporteres til et annet kontinent som en arbeider enhet. På denne måten vil du ikke være å legge til fjellene i avfall som har blitt eksportert til andre kontinenter for uetisk gjenvinning.
 • Last ned programvare som permently sletter og over ritt dine data. Et eksempel på dette er Darik sin Boot & Nuke. Dette verktøyet vil slette dataene med flere passeringer via en oppstartbar CD å sikre at det ikke kan gjenopprettes. Dette verktøyet alene, så lenge du velger et alternativ med minst et par pasninger, bør være nok til å gjøre dataene umulig å gjenopprette. http://www.dban.org/
 • Hvis du virkelig ønsker å være sikker, knerte platene med en hammer slik at de ikke kan spinnes. Det kan være morsomt også. Merk:. Skruene er vanligvis Torx seg http://www.computer-hardware-explained.com/hard-drive-magnets.html
 • Selv gang slettet, er data igjen på harddisken på plass det var i, før det blir overskrevet ved en tilfeldighet. Denne "space" ikke svarer til mappen var det i. Så selv om du tørke av stasjonen, kan dataene fortsatt gjenfinnes. Den sikreste måten å ødelegge en harddisk er via spesielle selskaper som kan utføre arbeidet, eller du kan ha en harddisk makuleres. Ikke noe spesielt, de faktisk sette harddisken inn i en stor Shredder å ødelegge det.
 • Personlig informasjon kan lagres på PC-komponenter og bør ikke slippes til andre uten riktig å ødelegge informasjon. Datamaskinens harddisk er den største bekymringen, mens personlig informasjon kan også lagres på flash-minnekort, disketter, kassetter, DVDer og CDer. Slette dataene fra harddisken ikke ødelegge data, men bare flagg det (som "slettet"). Ulike metoder for å slette tilbyr ulike nivåer av ødeleggelse.