Wkino

Hvordan lage en meditasjon hage

Målet med en meditasjon hage er å tilby et sted for retreat og å skape et sted hvor alt er beroligende og fredelig, et flott sted å komme unna å slappe av etter de daglige påkjenninger i livet. Og hvis det appellerer til deg, er det bra at du ikke engang trenger å vite noe om meditasjon for å skape en meditasjon hage, som det fremkaller selve essensen av ro på egen hånd og alt du trenger å gjøre er å være i det å føle seg avslappet og i fred. Her er noen forslag for å få din meditasjon hage startet.

Trinn

Hvordan lage en meditasjon hage. Tenk hva en fredfylt hage ville se ut til deg.
Hvordan lage en meditasjon hage. Tenk hva en fredfylt hage ville se ut til deg.
 1. 1
  Tenk hva en fredfylt hage ville se ut til deg. Tenk på hva du liker med å være i hagen i form av avslappende og lossing stress. Ta dem og følelser og oversette dem til praktiske ideer om hvordan du ønsker å se en personlig hage rettet helt avslapning og fred. Hvis noen ideer oppstår, (for eksempel en blå og gul tema være attraktivt for deg, eller en tre benk i parken ), innlemme disse tingene i din forestilt hage. Hvis du kommer til å dele denne hagen med familie eller andre, få sine ideer og innspill også. Og alltid huske at dette er hagen din, det er din hensikt som teller når du oppretter en meditasjon hage. Det finnes ingen riktig eller gal måte å gjøre en meditasjon hage, hele målet er å lage en hage som både beroliger og deg og når du åpner øynene, inspirerer deg enda mer.
  • Prøv å se denne hagen som en "uterom". Det er et sted hvor du vil gå til å slappe av, hvile og, så det må ha funksjoner i det som du synes er behagelig, trøstende og sikker fra nysgjerrige øyne.
  • Det er best å starte din fantasi med forhold som "det skal passe i mitt budsjett" slik at du vet ikke å gå vill i å forfølge dyre, og derfor uovertrufne, drømmer.
  • Se gjennom hagen bøker med bilder av andres hager. Hvilke elementer i disse hagene appellere til deg som fredelig og rolig ideer som du kan innlemme i din egen plass?
 2. 2
  Gjør den grunnleggende grunnarbeidet først. Det er noen grunnleggende som du må vurdere i første omgang for å få mest mulig ut av hagen plass du har tilgjengelig, og å holde seg innenfor budsjettet og rikene av hva som faktisk kan oppnås. For eksempel:
  • Størrelsen på hagen: Regne ut hvor stor hagen din er slik at du kan arbeide i henhold til sin størrelse. Og med mindre du bor alene, vil hagen bli brukt av andre mennesker, så det er en god idé å også planlegge hvordan du vil dele din meditasjon eller ro hagen fra vanlig trengsel-travelhet av resten av hagen. Tenk på hvordan du vil gjøre åpenbare divisjoner som bruker slike elementer som potteplanter i rader, hekker, store palmer, benker, gjerder, og så videre.
  • Lydnivåer i hagen: Tenk hvor stille det er allerede, eller om du trenger for å lage buffere ved hjelp gjerder, hekker, fyllinger eller andre lyd-dempning strukturer. Hagen din trenger ikke å være store, men hvis du er i en pålitelig rolig nabolag har du sannsynligvis en naturlig fordel. Lyd kan være en irriterende hindring eller et objekt av fokus for meditasjon.
  • Terreng: Er hagen skrånet,, flat, gresskledd, utelukkende jord, osv. Alle disse vil skape spesielle behov og problemer av sine egne som du trenger å jobbe med å skape en følelse av fred og komfort.
  • Visninger: Hva views eksisterer i hagen din som du kanskje ønsker å gjøre bruk av som en funksjon punkt og finne måter å "ramme". Utsikten kan være horisonten, eller en herlig gruppe av trær, eller noe annet som inspirerer deg. Hvis du ikke har noen av disse, bør du vurdere en grønn bambus hekk (klumper former) for å skjule en mangel på utsikt, eller kjedelige hverdagslige ting som kompost bin, naboens vegg eller en stygg gjerdet.
 3. 3
  Se på eksempler på hager i ulike deler av verden for inspirasjon. Du kan finne virkelig god inspirasjon i tradisjonelle hager fra andre deler av verden. Mens det ikke er behov for å følge et tema, kan ha en innpode en følelse av ro gjennom ryddighet og fokus. Det er flere måter å finne ut hvilke typer hager dyrkes andre steder: låne bibliotekbøker viser hager i bilder, se på nettet for bilder, kan du gå åpent hager som har konkrete eksempler på hager, eller besøk din lokale Botanical Gardens eller spesialiserte offentlige hager for inspirasjon. Tenk om elementene i disse hagene som inspirerer følelser av fred og lykkelig ensomhet i deg. Noen hager å vurdere omfatter:
  • En japansk hage - dette kan innlemme sand eller fin grus mønstre, Zen elementer, kirsebær blomstre, den japanske lønnetrær, og geometrisk enkelhet.
  • En kinesisk hage - dette kunne innlemme en, overhengende trær, små broer, små pagoder, naturstein skulpturer (dvs: ikke-hugget stein) og trasé.
  • En sørvestlige Europa ørken hage - dette kunne innlemme enkelhet, cactii, vann-hardføre planter (flott for en hage i et område lavt i vann), og et skyggefullt tre.
  • En tradisjonell engelsk hage - Tenk på en inngjerdet hage i en universitetsby som, Cambridge, eller Durham som et eksempel.
  • En australsk innfødt hage - dette kan omfatte gummitrær, australske innfødte (se etter de duftende planter til å vekke dine sanser), og massevis av skyggefulle områder å kutte ut varmen fra solen. Eukalyptustrær er stor for å lytte til lyden av vind, så vel som for sin duft.
  • A North European hage - dette kan bli fylt med utskårne elementer, lønn, gran, bjørk og eik trær, massevis av løvfellende farger i høst, masse planter og matere for fuglene å beite på, og så videre.
  • Andre minimalistiske typen hage planer inkludert "Midtøsten" eller "islamske" hager og mange andre forskjellige varianter er ideelle formater.
 4. 4
  Start en plan. Innlemme alle plusser på din eksisterende garden (for eksempel hende at du allerede har en behagelig rolig område eller en fiskedam at du kan omgå), og begynne å planlegge for de ønskede egenskapene som du ennå ikke har fått. På et stort stykke papir, tegne en skisse av hvordan du oppfatter din hage, inkludert de funksjonene du har tenkt å legge til. Denne planen kan oppdateres og endres som du går videre, men det er en god idé å begynne med en grunnleggende idé å arbeide fra.
  • Hold plan i en mappe eller perm. På denne måten kan du også putte i magasinet borekaks, og hefter for ideer, produkter og tjenester som du ønsker å innlemme i din meditasjon hagen over tid.
 5. 5
  Bruk strukturer og tre linjer som helligdom skapere. Gjennom historien har mennesker brukt små hage bygninger som sommerhus, loggia, søyleganger, og tree-lined områder og innganger for å skape små havnene i fred eller å roe øyet når den vises. I å legge slike strukturer (både levende og ikke levende), oppretter du skjønnhet og funksjonalitet på en gang:
  • Plant et ""-området. Dette er i utgangspunktet en liten bortgjemt liten oppdatering av trær stilt opp enten på slutten av en plen, ned en sti, eller på annen formasjon som fungerer godt i hagen plass. En lund er et herlig sted å slappe av i eller vise, og kan ofte avverge øynene fra noen store distraksjoner som huset, din nestes soling, eller noen rotete områder osv.
  • Vine arbors og søyleganger er en mellomting mellom hagen plass og innendørs plass. De kan gi ly fra sol, vind og regn, samt legge utrolig dybde og skjønnhet til en hage plass.
  • Vurdere en gårdsplass. Dette semi-lukket miljø kan være ideell for merking av din helligdom med klarhet og for å skape barrierer mot ytre bevegelser og lyder. Gårdsrom tillate deg å vurdere en takhage, en bakgaten hage, og enda en hage presset inn i et lite mellomrom mellom veggene som andre alternativer for å plassere din meditasjon hage.
  • Legg et sommerhus, loggia, eller et lukket paviljong. Steder som gir ly fra sol og regn er ideelle tilskudd til en meditasjon hage, hvis det er for mye støy, varmt, vått eller kaldt i hagen din, bør du vurdere å bygge en liten lukket paviljong. Hvis du har en eksisterende sommerhus dra nytte av å bruke det som allerede er der. Det fine med å ha en paviljong eller sommerhus type struktur er at du kan fylle den med myke møbler som en matte, puter, puter, etc., for å gjøre det til en behagelig fristed for liggende og hvile i, uansett hvilken tid på år kan være.
 6. 6
  Tenk på flatene. Hvis du skal være avslappende i denne hagen, overflaten der du gå, sitte, ligge ned, og slappe saker mye. Overflater som er for varmt, kaldt eller hardt vil ødelegge opplevelsen, så planlegge denne delen med stor forsiktighet. Noen overflater å vurdere omfatter:
  • Myke, gresskledde flater - dette kan være skapt av plen, grassortar, kamille, knapp gress, osv.
  • Murstein - vakre gamle murstein gjør en fantastisk sol-varm overflate. Over tid murstein tiltrekke mose, lav, osv. Det kan eller ikke kan være til din smak, men det legger karakter og det skaper en følelse av enhet med naturen.
  • Utleggere - disse kan være drops hvis valgt dårlig. Eldre, håndlaget de er sannsynligvis nydelig. Betong-cast som i tørt farger kan være en forferdelig valg hvis de ser billig og føler ekkel. Vær svært forsiktig med å velge pavers, de kan se fantastisk hvis du lage mønstre med dem og veve dem inn blant andre overflater og ikke bare stole på dem alene.
  • Mosaikk - hvis du har tid og penger for mosaikk, disse kan brukes til å lage en liten (eller stor!) del av meditasjon hage. Velg design som er meningsfullt for deg.
  • Andre mulige overflater inkluderer småstein, tre, skifer, grus (veldig bra), sand, mønstret rydder.
  • Kompleksitet er best brukt i henhold til karakteren til personen. For mye kan være forstyrrende for noen, for lite kan være uinspirerende til andre. En svært komplekst bilde kan være en gjenstand for fokus, fungerer omtrent som en mandala.
 7. 7
  Investere i objekter som vil øke følelse av ro i hagen. Det er mange hage-vennlige elementer som vil bidra til å virkelig skape "meditasjon" eller fredelig følelsen av hagen din. Ideelle tilgang inkluderer:
  • - Se etter lokale kunstnere som arbeidet behager deg, dette er en fin måte å støtte lokale kunstnere, så vel som å få noe unikt og spesielt for hagen din, du kan selv vurdere igangkjøring noe med spesiell betydning for deg, for eksempel et dyr totem, eller et minnesmerke til noen kjære. Og selvfølgelig kan du alltids lage din egen skulptur!
  • Vann funksjoner - vann er beroligende og avslappende, både når den er avgjort, og når den er i bevegelse. Du bør kanskje vurdere vannskåler, fiskedammer, en fontene, en sildrende vann funksjonen, eller andre elementer som bruk eller visning vann.
  • Rocks - steinbed, rock skulpturer, Inukshuks, og annen bruk av steiner kan bidra til å legge til soliditet og stødighet av din fredelig hage sone.
  • Små sokler eller altere - disse kan være ideelle steder for deg å plassere et stearinlys, en vase med blomster, lage et lite alter, eller la røkelse, stearinlys eller andre åndelige tilbud hvis det er et ønske. Hvem du tilby dem til er egentlig ikke saken på hånden, er det intensjonen bak det som teller, men det er fortsatt best å velge en som inspirerer ro i deg.
  • Statuer - det er mange muligheter med statuer; bare velge de som innpode en følelse av fred i deg. Buddha bilder eller statuer og små pagoder er gode ideer, men bare hvis de fungerer for deg.
  • Spesifikke tomme plasser. Disse er små områder som er overraskende avslappet som disse er steder som ikke trenger noe å fylle dem.
 8. 8
  Velg planter som inspirerer deg. Engelsk cottage garden typen planter er like gyldig som minimalistiske hager som har svært få, om noen, planter. Plantene du velger kan være, blomstring, urte, tropisk, innfødt eller ørken-stil. Det viktigste er at plantene skal fremkalle ro i deg, så hvis de er "masete" planter som trenger mye arbeid, kan du gjerne la dem ut av meditasjon hage, eller du vil føle seg tvunget til å luke og ryddig i stedet for å meditere og hvile!
  • Bruk de fem sansene til å finne ut hvilke planter vil være mest behagelig for deg i meditasjon hage. For eksempel, hvis du er en person som elsker å røre ting, se etter planter med nydelig tekstur, for eksempel fløyelsaktig lam ører. Hvis du er en som elsker visuell stimulering, kan du elsker fargerike. Eller, hvis du er en som elsker dufter, velge et utvalg av duftende planter som blomstrer på forskjellige tider av året, for å sikre at de vil blåse en vakker duft gjennom hagen i alle årstider. Noen av natt-blomstrende planter går prektig parfymert, og skape en himmelsk følelse på månelys eller stjernehimmel netter.
  • Plant skjemaer kan inspirere deg. Når du velger planter ser på former, mønstre, linjer og farger for å inspirere en følelse av fred, samt noe å konsentrere seg på når meditere (hvis du velger å gjøre det).
 9. 9
  Bruk miljøvennlige hage løsninger og produkter. En meditasjon hage er et sted å være i ett med naturen og jorda, ville det ikke fornuftig å drukne den i kjemikalier som pesticider (plantevernmidler), soppmidler, anti-microbials og rottegift. Hvis du praktiserer en filosofi om ikke-skade, eller en dyd system som buddhistiske påbud bruke slike toksiner kan påvirke kvaliteten på meditasjon samt ditt velvære. I stedet, se etter miljøvennlige alternativer for å holde ugress og andre skadedyr under kontroll innen hagen din, samt bruke miljøvennlige plante næringsstoff alternativer.
  • Les Hvordan bruke hjemmelagde hage spray trygt for noen sikkerhetstips.
  • Les og Hvordan lage kompost te for noen jord-vennlige ideer.
  • Les om følgesvenn planter som noen hjelp veksten av andre planter mens tiltrekke fordelaktig insekter.
 10. 10
  Holde oppdatere og endre din meditasjon hage som passer dine behov. Som med meditasjon selv, som hjelper deg til å vokse og endre seg over tid, bør hagen ikke bli sittende fast i tid. Etterfylle og oppussing meditasjon hage som dine egne behov og ønsker utvikle seg.
 11. 11
  Når meditere, velg et område som er kjølig, rolig og helst stille. Bruk en billig dørmatte eller en gammel strand-håndkle som en kostnadseffektiv meditasjon matte (slik at du ikke vil bli fuktig i kontakt med gress eller jord når du sitter), og deretter lukke øynene, slappe av, fokusere og bare la meditasjon skje. Ikke prøv å stoppe tankene dine fra racing, som innsats gjør at verre. Bare la dem flyte og visne.
  • For mer informasjon om meditasjon, sjekk ut pust og meditasjon delen på Google. Det er et meget bredt utvalg av meditasjoner for å passe alle typer mennesker, noen for beroligende og stress reduksjon, noen for åndelig eller mental helse, noen er innsikt eller kontemplativ fokusert og noen er trening former i sin egen rett, slik som Tai Chi, walking meditasjon eller yoga (etc). De har alle små forskjeller, men det alltid an på hvordan du bruker dine erfaringer for å gjøre dem verdt.

Tips

 • Typer ly eller barriere kan omfatte skjermer, gjerder, espalier, logger, bregne logger, vevd hassel paneler, børste gjerder, en enkelt vegg plassert strategisk, en hekk, en linje av busker eller trær, containere med planter, benker, sitteplasser, osv.. Selv en dam kan bidra til å skape en følelse av separasjon mellom én del av hagen og en annen.
 • Hvis du oppdager at en vare er distraherende deg på grunn av støy gjør det, for eksempel en bråkete fontene eller dingler klokkespill, fjerne dem. Men ikke anta at disse ikke vil fungere for deg. Deres konstant støy kan være en kilde til fokus og fred for deg, og de kan bidra til å overdøve trafikken eller nabolaget støy.

Advarsler

 • Målet for balanse mellom å opprette din hage og slapper av i den. Du ønsker ikke å vokse til å mislike det fordi det krever så mye arbeid å både lage og vedlikeholde.
 • Bambus ser rolig, men mange steder er det anses å være en invasiv arter som vil ta over hagen din og skade stedegne arter. Sørg for at du undersøker plante valg!
 • Noen trær, planter og blomster er sagt å tiltrekke slanger eller (hva noen kan vurdere) uvelkomne skadedyr.
 • Stående vann kan tiltrekke mygg, som kan være farlig hvis du bor i et område som har hatt problemer med sykdommer som overføres av mygg. Du må kanskje tømme vann-funksjonen for en tid.
 • Stillestående vann er aldri en god idé, så fugl-bad etc trenger regelmessig tømming og rengjøring. Pass på at vannet samler eller stagnere i urner og potter. Hvis du har fisk-dammer etc, ser at de holdes rene. Du ønsker ikke råtnende plantemateriale og (worse!) død fisk flyter rundt.

Ting du trenger

 • Hage plass
 • Overflatematerialer
 • Planter
 • Sitteplasser ordninger
 • Hageutstyr