Wkino

Hvordan å plante et tre

Planting en er ikke så enkelt som bare å grave et hull og kaste treet i den. Hvis du vil at treet du planting for å overleve og trives, her er hva du skal gjøre.

Trinn

Hvordan å plante et tre. Velg rett tid av året for å plante treet.
Hvordan å plante et tre. Velg rett tid av året for å plante treet.
 1. 1
  Velg rett tid av året for å plante treet. Ikke plante i slutten av våren eller sommeren fordi varmen vil understreke anlegg og kan føre til at det å dø. Den beste tiden å plante et tre er høst (høst) eller tidlig.
 2. 2
  Sjekk for å se om det er noen lokale krav hvis du trenger å grave nær telefon og andre kabler (for eksempel i urbane områder). Vi har allerede kontaktet Miss Utility og har blitt ryddet for å grave.
 3. 3
  Velg et passende tre for regionen, klima og plass.
  • Forskning lokale sortar av arter som hører hjemme i ditt område. Hvis du er villig plante en ikke-stedegne arter, bør du vurdere nøye hvorfor. Vi har valgt alle typer trær som vil gjøre det bra i vårt område.
 4. 4
  Forbered hullet. Ta en egnet spade og grave et hull som er 4-5 ganger bredden av rotklumpen, mer enn nok slik at det vil passe inn, og gi rom for de ferske røttene til å vokse uten stress. Dette lar røttene letthet i lettere og begynner å vokse utover i jorda. Du trenger ikke å kuttes kabelen root kurv hvis det er en, vil røttene vokse gjennom og det vil hindre skade roten ballen under planting.
  • Prøv å grave hull med en liten "søyle" av smuss i sentrum av hullet hvor treet skal hvile. Hullet bør være litt dypere rundt kantene, men det bør være en pidestall av skitt i midten der roten ballen sitter. Dette pidestall hindrer roten ballen fra å sitte kontinuerlig i vann. Eventuelt overskytende vann vil naturlig strømme til de dypere områder av hullet rundt kantene hvor røttene kan drikke fra hvis nødvendig. Å ha en pidestall i midten av hullet er svært viktig siden en av de viktigste årsakene til at trær dør er "drukner", som betyr at treet blir for mye vann og roten ballen sitter i et basseng med vann. Poenget hvor treet kommer ut av bakken skal være litt høyere enn bakken rundt det. Litt høyere betyr 1/4 til 1/2 cm. Dette forhindrer vann fra å samle inn ved siden av bunnen av bagasjerommet som fører til at treet til å råtne.
  • Bruke hagen jordfreser å løsne skitt rundt hullet for å gjøre det lettere for røttene å spre seg.
 5. 5
  Forbered treet for planting. Prosessen er litt forskjellig for et lite tre og et stort tre:
  • Hvis det er et lite tre, så kan du snu den opp ned forsiktig for å få den ut av potten. Du kan også kutte noen plastbeholdere for å fjerne dem.
  • Dersom treet er større og har et nett eller en hessian eller tau bag, må du kanskje bruke store saks eller en skarp kniv til å skjære gjennom emballasjen. Unngå håndtering treet med burlap av. Sett den i hullet, deretter kutte burlap og tau fra rundt stammen av treet, forlater wire kurv. Målet er å beholde så mye skitt rundt røttene som mulig; flytte treet mer enn absolutt nødvendig kan lett føre til luft for å komme til røttene og tørke dem ut, selv inne i roten ballen.
  • Ikke la en treets røtter ut av emballasjen eller burlap for lenge. Spesielt i sol og vind, kan det tørke ut og skade røttene.
 6. 6
  Plasser treet i hullet forsiktig. Pass på at hullet ikke er for dypt eller for grunt. Bakkenivå av anlegget i potten skal passe mot bakkenivå etter at du fyller hullet i. Ikke begrave over kronen (der stammen endringer root) eller la noen røtter utsatt.
  • Du kan plassere håndtaket på din spade flat over hullet fra den ene siden til den andre for å måle om kronen er på nivå med omkringliggende jord før du fyller i hullet.
 7. 7
  Bruk litt kompost eller kompostert gjødsel hvis nødvendig. Hvis jorda at du har for øyeblikket ikke er rik, har leire-lignende kvaliteter eller om det har konsistensen av støv eller sand, vil tillegg av husdyrgjødsel eller kompost gir treet en god start i livet. Backfill tre fjerdedeler av hullet med eksisterende skitt, en fjerdedel med kompost eller kompostert gjødsel.
 8. 8
  Motstå fristelsen til å bruke en kommersiell gjødsel; det pleier å overboost treet og gjøre det "brenne ut", mindre tilbøyelige til å gjøre det bra på lang sikt. En stor fordel for nye trær, derimot, er en organisk blanding som inkluderer micorrhizae, gunstige sopp som forbedrer et tre opptak av jord og næringsstoffer. Det kan også omfatte råfosfat, en naturlig rot-vekst enhancer.
 9. 9
  Gi frukt og mutter trær ekstra oppmerksomhet. Legge husdyrgjødsel eller kompost er viktig hvis du plante en frukt eller nøtter treet. Backfill to tredjedeler av hullet med eksisterende skitt og en tredjedel med kompost eller kompostert gjødsel for hver frukt eller nøtter treet.
 10. 10
  Vann nyplantede treet. Tillate settling, etterfylle resterende jord og vann igjen. Dette vil eliminere luftlommer. Vann en gallon (3,7 liter) for hver seks inches (15 cm) av trehøyden.
 11. 11
  Mulch, mulch, mulch! Dekk planting hull med 1-3 inches (2,5 cm - 7,6 cm) med strimlet løvtre eller blad mulch. Hold mulch 2-3 "borte fra stammen eller stammen råtner. Ikke over-mulch treet, heller. Et par inches er nok til å holde vannet i, og de fleste luker ut. Mulch en sirkel ut til drypp linjen, omtrent samme bredde som treets blader.
  • En synlig lapp av mulch bidrar også minne folk ikke til å gå eller eller kjøre en for nær treet.
 12. 12
  Vanne den igjen. Etter planting er ferdig kommer tilbake om en time og vann en gang til.
 13. 13
  Innsats treet om nødvendig, for om det første året. Sørge for at det stakes du bruker er knyttet løst til stammen, og ikke grave seg ned i bark eller stram rundt treet. Fjern innsatsen når røttene har en sjanse til å bli etablert, etter ca det første året. Staking beskytter treet mot blåser over i vinden, og det kan også bidra til å minne folk flytter rundt treet for ikke å kjøre inn i den.
 14. 14
  Hold vanne treet for de første årene som det blir etablert. Avhengig av klima og ditt område, vil den trenge ukentlig vanning før røttene er etablert. For å danne dype røtter, vann dypt. En lang, langsom vedlikeholdslading av vann vil vanne dypere enn en rask sprinkling. Husk, dype røtter hjelpe treet å motstå tørke og vind. La bakken tørke ut, i det minste noe, mellom vanning.
 15. 15
  Nyt treet som det vokser i løpet av årene med deg, din familie og venner. Setter pris på sin skygge og skjønnhet og takke deg selv for å legge et annet tre til verden.

Tips

 • En gang - mulch, mulch, mulch! 2-4 inches (5 cm - 10cm) av organisk materiale forbedrer jorda, moderate jordtemperatur og sparer fuktighet. Oppdatere årlig.
 • Hvis du plante frukt eller nøtter trær for et lite hjem frukthage, fortsetter til vann ukentlig for livet av treet, som din avling avhenger konsekvent vanning. Gjødsle frukt og mutter trær månedlig, eller etter anvisningen på pakken.
 • Denne artikkelen handler om transplantere et tre som ble dyrket i en container. Det er også mulig å starte fleste trærne fra et frø, enten i egen beholder eller direkte i bakken.
 • Kompost er tilgjengelig på £ 40 (18,1 kg) poser fra de fleste barnehager, hagesenter, eller jernvareforretninger.
 • Når plante en container tre, erte ut røttene i plantehullet. Hvis de er sirkler for mye å gjøre det, gjør vertikale kutt. De vil vokse tilbake. Det er svært viktig at røttene muliggjøre øyeblikkelig kontakt med tilbakefylling jord.
 • Når du kjøper treet ditt, sørg for at alle bladene er grønne og ikke hengende.
 • Vurdere den modne høyde og spredning av treet. den lille eiketre nå, plantet i kort avstand fra huset ditt, kan bli en fare i uvær 30 år fra nå. Enten plante det vekk, eller plante et tre som vil modnes til noe mindre.
 • Vann treet ukentlig for det første året. Vann 2-3 liter (2-3 liter) for hver fot i høyde (ca 3 liter per meter). Så bør en fem fots sapling få 10 til 15 liter (9,5 til 14 liter) hver uke.

Advarsler

 • Ikke plante treet for dypt! Match jord nivå fra den rote treet med den nye planting i jorden. Plantehullet skal ikke være dypere enn høyden av rotklumpen eller pot. Dekker opp bagasjerommet med ekstra jord kan føre til råte.
 • I USA er det mulig å ringe 811 før du graver. Ett kall til 811 får dine underjordiske verktøy linjer merket for gratis, bidrar til å hindre skader, skader og bøter. Andre jurisdiksjoner kan ha lignende systemer på plass for å beskytte ledninger og kabler som går gjennom eiendommen. Du kan pådra seg bøter i andre jurisdiksjoner også hvis du graver og bryte kabling og ledninger.
 • Vær forsiktig med å bruke din spade.
 • Ikke endre omfyllingsmassens overdrevet. Dersom omfyllingsmassens avviker fra den omgivende jord for mye, vil røttene tendens til ikke å forlate plantehull så raskt. Det beste er om røttene spredning.
 • Ikke tråkk eller gå på det ferdige planting hull. Walking on jord dekker trerøtter fører til jordpakking. Mulch vil bidra til å redusere jordpakking.

Ting du trenger

 • Spade
 • Tre
 • Plasser å plante treet
 • Saks (valgfritt)
 • Knife (valgfritt)
 • Vannkanne
 • Populær merkevare av slow release gjødsel (valgfritt)
 • Måling pinner
 • Kompost eller kompostert gjødsel (tilgjengelig på £ 40 / 18,1 kg poser fra de fleste barnehager, hagesenter, eller jernvareforretninger)