Wkino

Hvordan å høste villris

Den "vill ris" som er kjøpt i butikkene er behandlet slik at korn vil være svært vanskelig (det hjelper dem forbli intakt under behandling slik at folk kan kjøpe lange, ensartede korn). Imidlertid, for å fremstille korn behagelig for øyet, kommer det til en kostnad - kornene ikke så myk de ellers burde. Hånd-samlet og hånd-behandlet vill ris kokker veldig myk (teksturen er ikke så ulik dyrket ris) og smaker fantastisk.

Trinn

Hvordan å høste villris. Finn et stort område bebodd av villris og med grunt vann som er relativt lett å stang gjennom.
Hvordan å høste villris. Finn et stort område bebodd av villris og med grunt vann som er relativt lett å stang gjennom.
 1. 1
  Finn et stort område bebodd av villris og med grunt vann som er relativt lett å stang gjennom.
 2. 2
  Har en person pole den kanoen sakte gjennom vill ris.
 3. 3
  Har en annen person banke stilkene etter bøye dem over i kano så de løse spikelets skal slippe inn i kano bunnen. Du kan bruke to trepinner som kalles knockers, se videoen nedenfor for bevegelse er nødvendig.
 4. 4
  Samle vill ris på en presenning. De rekker av spikelets på toppen av anlegget havnen larvene (kalt ris ormer), små ris avlastningsbord, flere arter av edderkopper, marihøne biller og andre insekter. Teppet av ris på bunnen av kanoen vil trolig bli yrende liv.
 5. 5
  La risen tørke ut (tar ca 2-3 dager med tørt vær).
 6. 6
  Sett risen i en stor jernpanne og uttørkede den over glørne. Trikset her er å tørke ris og gjøre de "skall" sprø, men ikke brenne ris. Det tar et øyeblikk å regne ut temperaturen. Det er nyttig å ta kjelen nå og da, sammen med mange bevegelige og flippe av ris.
  • Her er de tørre riskorn, som slår en gylden brun etter å ha blitt oppvarmet (de var veldig lys brunfarge).
 7. 7
  Når uttørket, sett risen i en grop foret med et skjul.
 8. 8
  Poenget nå er å gjøre vri. Bruk ballene dine føtter og flytte hælene venstre og høyre, vri "skrog" av korn. For denne prosessen, trenger du noe som griper ris, som braintan (eller gummisåler brukes mye i dag). Du ikke stempler opp og ned på ris (dette ikke oppnå den nysgjerrige og kronglete som er nødvendig for å rippe "skrog" feil).
 9. 9
  tatt ut og plassert i en stor beholder for winnowing.
 10. 10
  Den winnowing er gjort med en nedadgående bevegelse av beholderen, som beveger alle agnene til forsiden av bollen (bort fra personen winnowing), hvor den kan ganske enkelt fjernes. Mye av den flyr bort i "vakuum" som er skapt av den nedadgående bevegelsen av bollen, og andre, større materiell kan slettes ved hånden eller blåst bort med en lett pust.
 11. 11
  Her er fullført, winnowed ris. Legg merke til at det er mange lange korn (noen brutt seg også), men ingen agner for å komme i veien for å nyte ris.

Tips

 • Man får også se mye av dyrelivet mens ricing (fugler, fisk, pattedyr).
 • Noen steder, som i delstaten Minnesota, må du kjøpe en lisens for å gå ricing.
 • Ojibwa samtale nordlige villris "manoomin" eller "gode bær".