Wkino

Hvordan declutter

Uansett om du ikke kan gå inn i et rom i huset uten å snuble over noe eller du bare ønsker å gjøre noe våropprydding, decluttering hjem er en flott måte å føle seg mer rolig og behagelig i rommet ditt. Hvis du ønsker å declutter ditt hjem, må du sortere gjennom tingene dine, omorganisere plass, og opprettholde en behagelig og ren livsmiljøet. Hvis du vil vite hvordan du declutter, bare følg disse enkle trinnene.

Trinn

Hvordan declutter. Finn en decluttering plan som fungerer for deg.
Hvordan declutter. Finn en decluttering plan som fungerer for deg.

Lage en slagplan

 1. 1
  Finn en decluttering plan som fungerer for deg. Hvis du ønsker å declutter så enkelt som mulig, så må du finne den beste måten å oppnå dine mål. Du kan ta sikte på å ha en intens decluttering økt i løpet av en helg, en uke, eller noen uker, eller du har kanskje bare ett eller to ekstra timer i uken for decluttering tingene dine. Uansett hvor lite tid du har, vil du være i stand til å finne en decluttering plan som fungerer for deg.
  • Hvis du bare har to timer i uken, bare fokusere på én del av et rom om gangen. Begynn med ett rom, og planlegger å organisere skapet under en uke, hyllene i løpet av neste, og så videre. Dette kan virke som det vil ta en evighet, men hvis du er metodisk, vil du være i stand til å få mest mulig ut av din tid.
  • Hvis du er heldig nok til å ha noen dager med fri gang på rad, deretter fullt forplikte seg til decluttering all plassen din i en gitt uke. Dette vil være en formidabel oppgave, men du vil kunne få det gjort hvis du bor motivert.
  • Du kan selv declutter tingene dine hvis du forplikte bare fem minutter om dagen til prosessen.
 2. 2
  Ta det ett rom om gangen. Når du begynner å declutter, kan du bli fristet til å snu hele huset utenfor ned og å gut hver eneste møbel rett fra starten. Dette kan virke som en god idé, men det vil faktisk gjøre plass synes så rotete at målene blir uhåndterlig. I stedet sikte på å ta det bare ett rom om gangen - eller til og med en del av et rom om gangen.
  • Sette fornuftige mål. Du bør bare tømme ut et rom eller et møbel hvis du har tid til å sortere gjennom alt i det og å sette alt på plass igjen.
 3. 3
  Få hjelp av andre. Decluttering vil være mye mer moro og håndterlig hvis du få hjelp av andre, om du har romkamerater eller bare nyttige venner som ønsker å tilbringe tid med deg. Arbeide med andre for å declutter plass vil gjøre det tid passerer mye raskere, og vil gjøre hele prosessen mer fornøyelig.
  • Spille litt musikk og bestille pizza. Gjøre hele prosessen føles mer som en fest enn en rengjøring økt.
  • Å ha andre til å hjelpe deg er også verdifulle fordi de kan ha bedre innsikt i de tingene du virkelig trenger. En betrodd venn eller familiemedlem kan gi deg mot til å kaste ut et element som du er koblet til uten noen god grunn.
 4. 4
  Bli kvitt enkle mål. Når du har funnet en plan som fungerer for deg, så vel som ved hjelp av noen betrodde venner, kan du starte prosessen ved å bli kvitt noen enkle overfladiske mål. Før du får seriøs og ta det ett rom av gangen, vil du føle deg bedre hvis du er umiddelbart i stand til å kvitte seg med noen få elementer som stimlet livet ditt. Her er noen raske og enkle mål som kan gi deg en jump start på decluttering plass:
  • Bare få en stor svart søppelsekk og fylle det med gamle papirer, gamle sko du ikke har slitt i år, tom sjampo flasker, gammel post, og alt annet som står i vanlig skue.
  • Gå gjennom kjøleskap og medisinskap og kaste noen gamle og utløpte elementer.
  • Bli kvitt noen glorete møbler som stimlet din plass. Hvis du bare ikke kan stå så stor, stygg stol i hjørnet av stua, kan du føle deg bedre hvis du setter den til fortauskanten med en gang.

Sortere gjennom tingene dine

 1. 1
  Tømme ut alle tingene i et rom eller område. Å declutter på en organisert måte, må du tømme ut alt i ett rom, eller ett område av et rom, eller en skuff, før du kan få hele bildet. Du kan legge alle ting på gulvet eller på et møbel - hvor som helst der de er i vanlig skue.
  • Være forberedt med fire forskjellige bokser: en boks for ting du vil huske, en boks for ting du vil lagre, en for ting du vil donere eller selge, og den siste for ting du vil kaste ut.
 2. 2
  Bestemme hva som skal beholdes. I begynnelsen kan det være lurt å holde absolutt alt du har tatt ut. Men minn deg selv på at poenget med decluttering er å bli kvitt alle de ekstra tingene som stimlet livet ditt. Du bør holde elementene som du bruker på en jevnlig basis, som du slitasje, lage mat med, eller bruke til andre husarbeid.
  • Du bør holde noe du har brukt i det siste året. Hvis du virkelig prøver å declutter, kan du gjøre det alt du har brukt i de siste seks månedene.
 3. 3
  Bestemme hva du skal kaste ut. Du bør prøve å kaste ut så mye av tingene dine som du kan. Hvis du har et element som du ikke har brukt i et år, har helt glemt, eller ikke engang bilde hva du trenger det til evig tid igjen, så er det på tide å kaste den. Gå gjennom tingene dine og spør deg selv: "Må jeg virkelig trenger dette?" Hvis svaret er nei, eller hvis du nøler for mer enn tjue sekunder, er det på tide å del med det.
  • Du kan spare noen dyrebare sentimentale elementer, men ikke over gjør det. Du kan ikke lagre hver lille ting, og du bør ikke lage unnskyldninger for hvorfor hver lille knappen og stykke lo har spesiell betydning i livet ditt.
  • Dette er en flott tid å få råd av betrodde venner. De kan være i stand til å være mer ærlig og fortelle deg at du aldri vil bruke et bestemt element.
 4. 4
  Bestemme hva du skal lagre. Du bør lagre elementer som du vil trenge etter hvert, men som du vet at du ikke trenger for minst et par måneder til. Mange av disse elementene vil være sesongmessige eller spesiell anledning elementer.
  • Oppbevar sesongens klær. Hvis det er midt på sommeren, kan du legge bort vinter gensere for et par måneder.
  • Oppbevar juledekorasjoner. Sett bort de Halloween, påske, eller juledekorasjoner og ta dem ut bare når du trenger dem.
  • Lagrer ingen campingutstyr, skiutstyr, fiskestenger, eller noe annet som du bare trenger på ferie.
 5. 5
  Bestemme hva du skal selge eller donere. Du bør selge eller donere noen produkter som du ikke ønsker, men som fortsatt kan ha noen verdi for noen. Hvis du har klær som fortsatt er i god stand, apparater som fortsatt er helt funksjonell, eller en fin maleri som du bare ikke kan stå, så er det på tide å donere eller selge varene.
  • Se etter dobler av nyttige gjenstander. Hvis du har to kaffetraktere, to te vannkoker, eller dobbelt så mange lamper som du trenger, og deretter begynne å donere eller selge varene. Selv om de fungerer aldeles utmerket, trenger du ikke to av dem.
  • Du kan enkelt selge varer ved å sette dem på Craigslist eller å ha et garasjesalg. Du kan donere noe som ikke er solgt.
  • Selge ting er givende, men det kan ta litt tid. Hvis du ikke har tid, så bare donere alt, og du skal gjøre en god gjerning.
 6. 6
  Hold en "kanskje"-boksen. Den "kanskje" boksen er der du kan plassere elementer som du ikke er sikker på om du bør lagre eller holde ting. Oppbevar ting for nå, og deretter komme tilbake til det i seks måneder, og kaste den ut hvis du ikke har tenkt på det en gang. Du kan glemme boksen alle sammen - men minst alle ting i den vil være ute av rommet ditt.

Omorganisere plass

 1. 1
  Sett alt i sin logiske stedet. Sortering gjennom tingene dine er den harde delen. Nå er det bare å kaste ut alt av søppel, lagre alle elementene du har valgt å lagre, og donere eller selge alle gjenværende elementene. Sette alle elementene du ønsker å holde tilbake der de hører hjemme, og sørg for å ha en stor organisatorisk system som vil holde dem organisert.
  • Organiser dine klær ved hvor ofte du bruker dem og hva slags klær de er.
  • Lag et arkivsystem som vil hjelpe deg å sette alle dine fremtidige papirer på rett sted.
  • Invester i plast skuffer for å hjelpe lagre elementer i skap.
  • Hvis du har mye sko, og ikke vet hva de skal gjøre med dem, investere i en sko-stativ.
  • Organiser bøkene på hyllene basert på sjanger eller tidsperiode, og at alle bøkene er faktisk lagret vertikalt i stedet for bare å sitte sidelengs på hyllene.
  • Sørg for å tydelig merke alle de lagrede elementer slik at du enkelt kan få tilgang til dem når den tid kommer.
 2. 2
  Omorganisere møbler. Bli kvitt noen ekstra møbler du ikke trenger og omorganisere møblene på en måte som skaper mest plass ved ikke å blokkere ut noen ekstra plass med møbler, forlater vinduene åpne og gratis for å slippe inn mye lys, og holde alt anordnet på en estetisk tiltalende måte.
  • Omorganisere møbler vil også gjøre plass føler nytt, og vil gjøre at du føler at du har virkelig begitt seg ut på en ny ryddig æra av livet ditt.
  • Vurdere å sette opp en ekstra speil eller to i stedet for et maleri. Dette vil gjøre veggene ser mindre opptatt og vil skape en illusjon av mer plass.
 3. 3
  Hold tellere ren og relativt tom. Hvis du ønsker å føle deg rolig og avslappet på den nye plassen, så bør du holde tellere av skrivebordet, kjøkkenbordet, kjøkken, salongbord, og eventuelle andre overflater relativt tomme. Tørk dem ned, og beholder bare elementene på dem som du virkelig trenger.
  • Hvis du renser overflaten skrivebordet ditt, kan du holde et krus for penner, noen små kontorrekvisita, og ett bilde, men ikke la ti bilder og fem utstoppede dyr og knickknacks på overflaten av din arbeidsplass.
  • Kjøkkenbordet bør bare ha ting på det som er knyttet til å spise, for eksempel salt, pepper, og servietter. Ikke bruk kjøkkenbordet som et sted å oppbevare ekstra skolemateriell eller papirer.

Opprettholde en decluttered hjem

 1. 1
  Sett av tid for ukentlig og daglig decluttering. Hvis du ønsker å opprettholde ditt hjem nye vakre decluttered utseende, så må du vite at decluttering er bare halve kampen. Nå som hjemme ser fin, må du gjøre en felles innsats for det å bo på den måten ved å gjøre tid til å holde plassen organisert hver dag og på slutten av hver uke.
  • Bruke 10-15 minutter decluttering plass på slutten av hver dag, uansett hvor trøtt du er. Du kan også tenke på det som en utfordring. Fortell deg selv at du er ferdig når du har satt ti elementer i deres sted.
  • Bruke minst 30 minutter decluttering din plass i helgene. Du vil ha litt mer tid til å gjøre dette på lørdager eller søndager, og kan gjøre det mens du ser på TV eller chatter med venner på telefonen. Det trenger ikke å føle seg som et ork.
 2. 2
  Få hjelp av noen som deler din hjem. Decluttering er mye enklere med hjelp av andre, og så er å opprettholde en decluttered hjem. Hvis du virkelig vil at alle dine hardt arbeid å lønne seg, så må du få hjelp av dine romkamerater, signifikante andre, barn, eller andre som deler din hjem.
  • Den prosessen vil være mye enklere hvis personen du lever med er like forpliktet som du er. Hvis han ikke er det, så du kan tilbringe mye tid bare rydde etter ham.
  • Sett husregler som oppmuntrer renslighet. Si at alle rettene må vaskes rett etter at de er brukt, og at enkelte leker kan bare gå i enkelte rom, og så videre.
  • Hvis din samboer eller signifikante andre er like forpliktet til prosessen som deg, så kan du selv ta svinger under nattlige mini-decluttering økter.
 3. 3
  Være en smart forbruker. Å være en smart forbruker vil hjelpe deg å fortsette å leve i et rolig og ren plass. Vær oppmerksom på alle de tingene du kjøper og spør deg selv om det er noe du virkelig trenger eller hvis du ikke vil ha bruk for det likevel. Hvis du er en smart forbruker, vil du ikke være å kjøpe for mange nye elementer og samles hjemme hos dem.
  • Lag en liste før du handler. Enten du skal handle mat eller prøver å forbedre sommer garderobe, lage en liste over alle elementene du virkelig trenger, slik at du kommer hjem med bare de tingene du leter etter, og ikke bli offer for impuls kjøpe.
  • Hvis du ikke er sikker på om du bør kjøpe noe, så motstå trangen. Se om du virkelig vil at ting to eller tre uker senere.
  • Hvis du virkelig trenger nye møbler, kvitte seg med gamle møbler. Ikke mengden din plass med flere møbler. Hvis du virkelig trenger en ny salongbord, ikke sette den gamle i et annet rom, bli kvitt det.
  • Registrer deg for elektroniske regninger så papir regninger ikke lenger folkemengde din plass.
 4. 4
  Gi bort en gammel element hver uke. Denne gamle trikset vil hjelpe deg å fortsette å declutter hver eneste uke, og det kan også være mye moro. Bare gå gjennom tingene dine, enten du ser på en gammel kjole du kan aldri ha tross alt, din andre kaffetrakter, eller en bok du aldri vil lese, og finne en god venn eller et familiemedlem som vil ha bruk for det.
  • Hvis du ikke kan tenke på alle som vil ha bruk for det, bare gi det.
  • Hvis du føler deg ambisiøs, kan du sikte på å gi bort to gamle elementer hver uke, og gå opp derfra.

Tips

 • Rubbermaid eller Sterilite plastbeholdere med lokk er stor for lagring av elementer. De kan stables med lokkene tapet stengt i garasjen eller skur.
 • Ikke bruke mer på en lagringsenhet enn hva du lagrer er verdt. Mange tilbringer 25€ i måneden i mange år, bare for å en dag rense ut enheten eller forlate innholdet.
 • Gi deg selv et par ekstra dager før den endelige kast - for ikke å ha noen anger eller behov for fremtidig tilbakekjøp.

Advarsler

 • Hvis din hjemme er så overfylt med ting som du ikke kan finne et behagelig sted å sitte eller er skamfull for å ha venner over, så du kan trenge en profesjonell arrangør å hjelpe deg declutter plass.

Ting du trenger

 • Bokser.
 • Søppelsekker.
 • Permanente markører for merking av boksene.