Wkino

Hvordan bygge enkle flytende hyller

Flytende hyller er en elegant måte å vise samleobjekter, bilder, reise minner eller andre dekorasjoner. Å bygge flytende hyller den tradisjonelle måten, eller fra en hul-core dør, følg disse instruksjonene.

Trinn

Hvordan bygge enkle flytende hyller. Klipp ut (eller kjøp) to identisk størrelse trepanel for hver hylle.
Hvordan bygge enkle flytende hyller. Klipp ut (eller kjøp) to identisk størrelse trepanel for hver hylle.

Tradisjonelle metoden

 1. 1
  Klipp ut (eller kjøp) to identisk størrelse trepanel for hver hylle. Størrelsen av panelet vil korrespondere med størrelsen av den ferdige hylle, så velge tilsvarende. Du kan enten bruke en fin tre eller kryssfiner / MDF (medium-density sponplater) og deretter bruke maling eller en hyggeligere finer senere.
 2. 2
  Klipp ut (eller kjøp) minst to lange en-by-2-tommers strimler av tre. Den første vil bli kuttet i biter og plassert mellom panelene for å lage en hul-core sokkel som kan passe over en hylle montere på veggen din, mens andre vil danne sokkelen montere selv. (Merk at bitene danner innerhylle rammeverket vil bli plassert smal side ned i panel;. Dette vil legge en ekstra 2 inches i høyden for å hylle din)
 3. 3
  Skjær 1-by-2-tommers strimmel inn i tre deler, en så lang som lengden av panelene og to så lang som bredden. Siden disse vil danne de tre ytre kanter av hyllen sandwich, må de være i stand til å passe sammen mellom platene. Den hyggeligste utseende måte å gjøre dette på er å kutte den ene enden av hvert kort stykke og begge ender av langt stykke på 45-graders vinkler slik at alle tre stykker kan passe sammen til 90-graders vinkler i hjørnene.
  • Men hvis du ikke har verktøy til å gjøre dette (eller planlegger å finer hele sokkelen når du er ferdig), lar det lange foran stripe som er og kuttet en tomme av av både kortere stykker, slik at du kan brette dem bak den lengre gang plassert mellom platene.
 4. 4
  Fest alle tre en-av-to-tommers strimler til en av de to paneler. Sett ett panel ned, plasserer de tre striper på panelet for å danne tre sammenhengende kanter, kjøre en linje med trelim langs toppen av hver stripe, og plassere det andre panelet på toppen. Bruk etterbehandling spiker eller en spikerpistol til å feste den øverste panel til hver stripe.
 5. 5
  Feste andre panelet. Flip det første panel som er nå festet til sokkelen rammeverk over for å eksponere bottoms av trelister. Igjen, kjøre en linje med trelim langs toppen av hver stripe, plasserer den frie panel på toppen, og spikre den til hver stripe.
 6. 6
  Valgfritt: Maling eller bruke en trefiner til hyllen Hvis du bruker finer, sørg for å holde korn av veden konsekvent..
 7. 7
  Måle lengden og bredden på hulrommet inne i tresidet hylle. Dette må ikke forveksles med den samlede størrelsen på sokkelen, den braketten du gjøre for å fikse sokkelen til veggen vil passe inn denne hule.
 8. 8
  Skjær et en-for-2-tommers strimmel ned til lengden av den hule. Dette vil danne grunnlaget for veggfestet. Legg merke til at den brede side av basen vil sitte mot veggen.
 9. 9
  Skjær ut to en-av-to-tommers strimler som er like lang som den hule er dyp minus 1 tomme. Siden disse vil stikke ut fra bunnen av veggfeste, må de forkortes å redegjøre for sin bredde eller annet sokkelen vil ikke sitte helt inntil veggen.
 10. 10
  Test veggfeste. Passer den perfekt inne i hule hylle? Hvis ikke, juster den etter behov. Vær forsiktig så du ikke mister det i den hule.
 11. 11
  Fest bunnen av veggfeste til de to korte strimler. Du vil de kortere stykker for å stikke ut fra basen som haker, så skru en til hver side av basen for å lage en hesteskoform.
 12. 12
  Fest sokkelen festet til veggen. Den beste måten å gjøre dette på er å koble den direkte til veggen stenderne i veggen. Disse kan være plassert enten med en stud locator eller ved å banke på veggen for å søke etter steder som ikke høres hult.
 13. 13
  Skyv sokkelen på sokkelen mount. Det bør passe som hånd i hanske. Du kan enten la det sitte over fjellet eller ta den tilbake, påføres lim på fjellet, og fest sokkelen permanent.
 14. 14
  Gjenta fremgangsmåten for å lage ekstra hyller som ønsket. Legg merke til at hyllene kan være forskjellige dimensjoner.

Hul-core dør metoden

 1. 1
  Skjær en 18-tommers hul-core dør på langs etter klemming en linjal guide til døren. Sørg for å bruke en 40-tann hardmetall blad for en glatt kutt. Ikke overstig 9 inches bred eller vil du begynne å svekke cantilever Styrken av sokkelen.
 2. 2
  Mål avstanden mellom de ytre finer til port-og snitt klossene fra en 2x4 til denne tykkelse. Lag klossene så lenge innsiden av døren. Bruk rett, tørt tømmer for klossene.
 3. 3
  Spore den horisontale plassering for hver hylle på veggen ved hjelp av en 4-fots nivå som din guide. Bruk en stud finder for å markere plasseringen av stenderne og trykk lett maskeringstape over hver eneste en.
 4. 4
  Pre-bore 1/4-inch-diameter hull på stud steder etter at du har kuttet klossene til lengde. Hold klamp til linjen din på veggen og drill inn i stud med en 1/8-in. bit. Ved hjelp av en skiftenøkkel, installere ett lag skrue i hver stud før det er stramt. Bruk 1/4-in. x 3-1/2 i. etterslep skruer. Hver klamp må være rett.
 5. 5
  Skjær bort bølgepapp kjerner minst 1-1/2 inches fra klippekanten. Skrape bort limet forsiktig uten gouging treoverflaten. En brødkniv fungerer godt for dette.
 6. 6
  Test-fit sokkelen for å sikre at den tomme passer over kryssholt. Sjekk baksiden av hyllen og skriver den på veggen hvis det er nødvendig. Bruk en blokk fly eller slipemaskin for å fjerne materiale fra bakkant for en tett passform.
 7. 7
  Påfør en generøs mengde lim på toppen av klossen og den innvendige kanten av døren blank. Skyv hyllen over tre klamp. Eller, hvis du ikke vil at disse monteres permanent, bare skyver den tomme over klossen.
 8. 8
  Nail sokkelen til klossen ved hjelp av en firkant som din guide. Start på midten og jobb deg vei til hver ende. Bruk 1-tommers brad negler linjeavstand 8 inches fra hverandre. Spiker i bunnen også. Hvis du ønsker for sokkelen for å være flyttbare (og har ikke brukt lim), bruker innfelt skruer i stedet for brads. Installere dem fra toppen og bruk en liten klistremerke for å dekke hodet. Malingen brukes på sokkelen kan brukes til å ta opp klistremerkene å matche.

Ting du trenger

 • Målebånd
 • Saw
 • Hammer og spiker eller nailgun
 • Skruer og skrutrekker
 • Snekker er lim
 • Nivå
 • Maling eller finer (valgfritt)
 • Stud-finder (valgfritt)

Tradisjonell metode

 • 1/2-tommers tre for paneling
 • To lange 1x2-tommers tre strimler

Hollow-Core Door Method

 • En hul-core dør (prøv din lokale ombygging sentrum for å resirkulere en gammel en)
 • Meisle
 • Wrench
 • 1-tommers brads
 • 3,5-tommers lag skruer