Wkino

Hvordan lage en gaffel og skje synes å trosse tyngdekraften

Lyst til å trosse fysikkens lover - eller i det minste lure andre til å tro du gjorde? Her er hvordan du gjør felles middag kjøkkenutstyr ser ut til å sveve i verdensrommet på kanten av et glass.

Trinn

Hvordan lage en gaffel og skje synes å trosse tyngdekraften. Få en stor drikking glass.
Hvordan lage en gaffel og skje synes å trosse tyngdekraften. Få en stor drikking glass.
 1. 1
  Få en stor drikking glass. Det er spesielt godt hvis glasset har en stor åpning med en konisk bunn.
 2. 2
  Fyll glasset minst halvparten full av væske. Husk at hele vekten av sølvtøy vil bli støttet på ett enkelt punkt på utsiden kanten av glasset. Husk dette og sørge for at bunnen av glasset er stabilt nok til å opprettholde vekten.
 3. 3
  Hekt gaffel og skje sammen. Sett de to utenfor tines av gaffel over baksiden av skjeen når de er tilkoblet, bør de redskapene lage en slags boomerang form.
 4. 4
  Få en fyrstikk eller tannpirker, og plasserer den mellom de midtre utstikkerne av gaffelen. Sørg for at det fortsatt berører skje. La så mye av fyrstikken som stikker inn mot sentrum av "bumerangen" form som mulig.
 5. 5
  Plasser den resulterende apparat. Ta hele settet og (her kommer den vanskelige delen) balansere fyrstikk på kanten av glasset med to håndtak endene peker tilbake mot glasset. Merk at fyrstikk vil være horisontal.
 6. 6
  Balansere apparatet. Det kan ta deg litt tid på å finne ut hvor du vil plassere fyrstikk. Prøv å flytte den fra side til side, samt nærmere og lenger vekk fra glasset, for å finne det beste stedet.
 7. 7
  Vurdere å brenne endene av fyrstikk off etter at du har balansert alt (valgfritt). Deretter lene seg tilbake og samle dine spill. Grunnen til at mennesker tror det er trosse tyngdekraften er det faktum at man mener at den balanserer i forhold til hele koppen, i stedet for bare én kant av det. De er, teknisk sett, lurer seg selv.

Tips

 • Så du ønsker å vite hvordan dette fungerer? Ok. Det er to ting på jobben her: en - tyngdepunktet. Det er faktisk den samme masse på begge sider av "center" som, avhengig av tilbehøret du bruker, blir et sted like under midten av fyrstikk. Den andre tingen skjer kalles "torque". Dreiemoment er en liten vridning bevegelse at spork gjør, og det er vanskelig å se med øyet. Tyngdekraften trekker endene av gaffel og skje ned (siden de er lavere enn den tilkoblede delen), men den tilkoblede slutten av spork blir trukket ned også, som setter i gang et repeterende mønster - swing opp, svinge ned, opp, ned, osv.
 • En firkantet kropp fyrstikk er overordnet en runde ett for dette trikset, som runden man har en tendens til å rulle mye når du prøver å balansere apparatet.
 • Den tøffeste delen av kunsten er å få balansering høyre. Noen gafler og skjeer vil ikke samarbeide, så prøv det hjemme med din egen sølvtøy eller gjøre det på en restaurant du besøker ofte for å se om deres vil fungere også.
 • Nok et alternativ: Lag gaffel og skje "boomerang" med en fyrstikk som før. Hold deg enda en fyrstikk oppreist i toppen av en tung salt shaker. Balansere en fyrstikk på nippet til den andre. Hvis du er heldig, vil tyngdepunktet jobbe slik at du kan balansere poenget med en fyrstikk på nippet til den andre på nær en 90-graders vinkel. Denne tar litt eksperimentering.
 • Du kan sette fyr på begge ender av fyrstikk etter at du har balansert dem og de vil brenne opp rett til det punktet hvor de berører glasset og sølvtøy, og dette vil virkelig kjøre hjem det faktum at det ser kult bare henger der i luften.
 • Sørg for at personen vender koppen fra høyre, eller annet de vil finne ut hvordan det fungerer.
 • En alternativ teknikk er å bruke to gafler og sette en fjerdedel (eller annen mellomstore mynt) mellom det midtre sporet av de to gafler når de holdes sammen og balansere denne på samme måte.

Advarsler

 • Hvis du bestemmer deg for å sette fyr på fyrstikk, være forsiktig med å bare brenne endene av fyrstikk, ikke den midtre delen åpenbart. Det hjelper når du brenner den fyrstikk til å ha mye fyrstikk å brenne.
 • Ikke forsøk å brenne fyrstikk over en drikk som inneholder alkohol.

Ting du trenger

 • En skje
 • En gaffel
 • En tannpirker eller en fyrstikk (helst firkantet funksjonsfriske)
 • En bred åpning glass med vann i den