Wkino

Hvordan bygge en sag hest

En av de mest nyttige verktøyene en snekker kan ha i et byggeprosjekt er et par gode sag hester (eller sawbucks, som de også kalles). Du kan bygge ditt eget sett hvis du har en sirkelsag, målebånd, en vinkel torget og en hammer og spiker.

Trinn

Hvordan bygge en sag hest. Få et par egnede styrene for prosjektet.
Hvordan bygge en sag hest. Få et par egnede styrene for prosjektet.
 1. 1
  Få et par egnede styrene for prosjektet. 2X6 nominell sørlige gule furu ble brukt for hestene i illustrasjonene, og ble dratt ned, eller splittes slik at det ferdige produktet lettere i vekt, men 2X4 (ingen ripping) bruker Brownson eller hvit furu eller gran vil også fungere. For hester som skal stå ute i vær, kan det være verdt å kjøpe trelast som er behandlet for å motstå råte og insekter.
 2. 2
  Sett opp et arbeidsbord eller en annen overflate for å måle og kutte tømmer på. Siden du bygger de så hester, kan det antas at du ikke allerede har et sett tilgjengelig, men hvis du gjør det, selvfølgelig bruke dem.
 3. 3
  Rip trelast i to hvis du bruker 2X6 boards og de ​​ikke har store knop eller har til å støtte en god del vekt. Dette vil redusere den totale vekten og mengden av trelast som kreves til det halve (sammenlignet med 2x6). For å bruke full størrelse 2x4s, hopper du over dette trinnet.
 4. 4
  Mål lengden på bena til en behagelig arbeidshøyde. For en typisk seks fot (1,8 m) høy arbeidstaker, 34-36 inches (0,86 til 0,91 m) er omtrent riktig, for kortere enkeltpersoner, kan det hende du trenger å justere høyden. Det er foreslått å bygge din hest litt høye, siden bena kan trimmes når de er ferdig å passe brukeren.
 5. 5
  Skjær en skråkant på den første etappen når du klippe det til riktig lengde. For en god spredning på hestens bein, bør en vinkel på ca 65 grader fra torget linje, eller 25 grader fra styrets kanten fungere fint, de vinkler gjøre og bør totalt 90 grader. Du vil ønske å merke seg, er du kutte denne bevel square til den smale kanten av brettet ditt, slik at du kan finne du trenger å markere både topp og bunn, og recut gjennom fra bunnen for å få hele veien gjennom styret. Disse kuttene må være flat (og rett), så de vil passe mot det øverste brettet flush og tett.
 6. 6
  Skjær baksiden eller på toppen styret i hesten din, som vil bli saget firkant på begge ender, ca 42-48 inches (107-122cm) lang. Lag et merke en tomme eller så fra hver ende, og tegner en firkant linje for å bestemme hvor du skal feste bena, på begge sider.
 7. 7
  Lå bak styret på et flatt underlag, enten et arbeidsbord, på en glatt gulv, eller på bakluken av en pickup lastebil. Plasser din første etappe på torget mark gjort tidligere, og spikre den slik at bevel ligger tett mot kanten av det øverste brettet. Blunting poenget med neglene vil redusere sannsynligheten veden vil splitte når det er spikret, og bruker en 8d (8 øre) spiker for dette vil gi tilstrekkelig holdekraft uten å passere gjennom begge delene.
 8. 8
  Nail begge bena på den ene siden av det øverste brettet, må du snu montering over. Spiker de to andre motstående ben med det første par. Du kan bruke større negler nå, siden hvis punktene prosjektet gjennom, vil de gå inn på baksiden av den første par ben og øke styrken på denne felles.
 9. 9
  Stå dine delvis montert hester oppreist, og måle ned fra undersiden av øverste brettet ca 8 inches (20cm), og bruke en kort bord, skriver det å være en horisontal spreder spenne til å passe mellom beina. Vinklene på disse bukseseler bør være omtrent grader 115 topp og 65 bunn for totalt 180 grader, men scribing alle tannregulering i posisjon vil gi en bedre (mer nøyaktig) passform. Bruk beskrevet brace som et mønster for å markere ytterligere tre stykker, slik at du har to for hver sagkrakkene.
  • Den 65 graders vinkel kalles "25 fra torget" fordi du kan finne en 65 vinkel ved å sette "25 rabatt fra 90" ved hjelp av et verktøy kalt en 90 graders "rafter vinkel torget" eller "speed torget" eller lignende instrument.
 10. 10
  Nail tannregulering på plass, med to 12d spiker i hver ende, går først gjennom beinet og inn i end-korn av spenne.
  ~ Nail tannregulering på hvert ben nøye, slik at de plasserer bena så hesten står flatt og rett på flat mark.
  ~ Spikre disse bukseseler ute av posisjon vil bety at hesten vil vingle og være ustø.
  ~ Holding hesten oppreist og rett mens spikring er verdt innsatsen.
 11. 11
  Vend hesten tilbake over på sin øverste brettet, og prop den på plass eller har noen holde den. Skjær et bord om 18 inches (46cm) lang, med en 45 graders vinkel på den ene enden som diagonal spenne. Hold den vinklede enden mot sprederen seler og skriftlærd den andre enden der den krysser den øverste brettet, og deretter klippe dette merket. Bruk dette stykket for mønsteret ditt, og for et par hester, skåret tre mer.
 12. 12
  Nail disse bukseseler på plass, med den enden kutt på en 45 graders vinkel skallet inn i sprederen spenne og spikres gjennom fra skinnen inn i enden korn, og det risses ende til undersiden av den øverste brettet. Dette vil bli naglet på tvers av korn inn i bunnen av det øverste brettet, så bruke spiker som er store nok for å få en god bit, minst 12d, og butt i endene for å hindre at veden fra splitting.
 13. 13
  Sjekk dine hester å sørge for at beina er like lange og passer bakken jevnt, hvis ikke, kan du trimme bena som er lang, slik at det øverste brettet er parallelt med bakken.

Tips

 • Sette en ekstra 2x4 flatt på toppen av hesten vil gi deg en "oppofrende 'stykke tre, som kan byttes når den blir tygget opp av sagen.
 • Når saging av tre på dine hester, sette sagen til riktig dybde vil gjøre dem vare mye lenger.
 • Ripping (i to) 2x6 trelast gir deg tilstrekkelig styrke for de fleste jobber, uten vekten av nominelle 2x4s, men for en mer holdbar hest, kan det være lurt å bruke bredere styre for toppen.
 • I stedet for å bruke tømmer for tannregulering, kan det være lurt å bruke kryssfiner kutt i en trekant form og skrudd på utsiden ender i bena.
 • "A"-formet sawbucks for rette handsaws er vanligvis bare 20-24 "høy, slik at brukeren kan knele på boards blir kuttet. Juster høyden i henhold til hva som føles riktig for deg, med tanke på lengden på sagen.

Advarsler

 • Øyebeskyttelse anbefales når saging trelast og kjøring negler.

Ting du trenger

 • En sirkelsag, målebånd, vinkel square (eller speed-plassen), hammer og spiker.
 • Lumber av din preferanse. Hestene i illustrasjonene kreves 2-10 fot 2X6 boards, som ble revet i to 3/4 inches bred, noe som gir 40 meter av trelast.
  • Ca 5 - 8 fot 2x4 styrene ville fungere (eller 10-42 to 48 tommers boards vil fungere).