Wkino

Hvordan bygge en generator

Vårt samfunn har blitt vant til å bruke utstyr og apparater som går på strøm som kommer fra vår lokale energiverket leverandøren. I de fleste tilfeller er ideell, men i noen tilfeller er vekselstrøm ikke tilgjengelig. AC strømmen kan være utilgjengelig fordi distribusjonsnettet for strøm leverandøren ikke er i drift, eller fordi ingen distribusjonsnettet finnes i området, som ville være tilfelle på camping eller fotturer utflukter. Vekselstrøm kan gjøres tilgjengelig i områder som ikke kan få strøm fra en distribusjonsnettet ved hjelp av en bensindrevet generator for å lage strøm. Bensindrevne generatorer kan også brukes til å lade 12 volts DC batterier av bærbart utstyr. De 12 volt batterier tillater utstyr og apparater som skal benyttes i fravær av et strømnett, men har begrenset brukstid tilgjengelig. Bruk disse tipsene for å lære å bygge en generator.

Trinn

Hvordan bygge en generator. Velg en AC generator hodet.
Hvordan bygge en generator. Velg en AC generator hodet.

Skaff viktigste kraften stykker

 1. 1
  Skaffe en motor. Den nødvendige motorstørrelsen er avhengig av mengden strøm som generatoren må levere. En god tommelfingerregel for en nyttig, kompakt generator er å velge en motor i området fra 5 til 10 hestekrefter. Legg merke til at de fleste motorer vurdere deres hestekrefter med en hastighet på 3600 omdreininger per minutt (RPM). Disse motorene er omtrent på størrelse med gressklipper motorer, og er vanligvis tilgjengelig på plenen utstyr butikker, industrielle forsyne butikker eller makt utstyr utsalgssteder.
 2. 2
  Velg en AC generator hodet. Dette hodet vil bruke en intern magnet til å lage strøm når akselen montert magnet er spunnet av den eksterne motoren. For de fleste programmene er utdata for 2500 til 5000 watt egnet. I dimensjonering hodet, bruke angivelse av produsenten for å fastslå motorens størrelse som trengs for å drive som hodet. Som et grovt anslag, kan en generator produserer ca 500 watt per kanal hestekrefter. Hoder er tilgjengelig gjennom industrielle forsyning uttak og industrielt utstyr kataloger.
 3. 3
  Velg en 12 volt DC dynamo. Denne dynamo vil generere 12 volt DC når akselen drives av den ytre motor. Generatoren valgt må ha en innebygd spenningsregulator. En 500 watts dynamoen er vanligvis tilstrekkelig, og ville kreve om en annen hestekrefter fra den valgte motor. Dynamoer er allment tilgjengelig på auto deler leverandører.

Koble til el-brikker

 1. 1
  Dikte en monteringsplate. Denne monteringsplate kan være laget av hvilken som helst solid materiale som tåler vibrasjon av bensinmotor. De tre viktigste kraften stykker (motor, generator hodet og dynamo) må monteres slik at akslene er parallelle og dragfester områder for drivhjul er i samme plan. Montering hull og montering hull mønstre må være utledet fra produsentens data for hver av de tre store makt stykker.
 2. 2
  Monter skivene. En trinse må monteres på motorakselen til reimdrift skivene som vil komme allerede er installert på generatoren hodet og dynamoen. Denne trinse størrelse må velges slik at når motoren roterer med det nominelle turtall gitt av produsenten, vil beltene skalere denne opp eller ned til trinser av generatorens hode og generatoren. Velg skaleringen slik at generatoren hodet og dynamoen kjører på nominelt turtall angitt på produsentens datablad. I de fleste typiske generatorer, vil dette resultere i en motorremskiven av 5 til 10 inches (125 til 250 mm). Trinser er tilgjengelig på industrielle forsyne butikker og gjennom utstyrsleverandøren kataloger.
 3. 3
  Kjør belte eller belter. Utformingen av generatoren kan trenge forskjellige trinser på motoren for å anvende riktig akselhastigheten til generatoren hode og generatoren, eller dette kan være gjennomførbar med en motor remskive og en rem. Kjør beltet over trinser og sørge for at de blir undervist. Slissing monteringshullene av motoren vil gi god tilpasning for å oppnå dette. AV-belte er å foretrekke fremfor en vanlig belte som det vil ha mindre tendens til å glippe. Belter kan være kjøpt fra stikkontakten som følger med trinser.
 4. 4
  Monter bensin tank til monteringsplaten.
 5. 5
  Koble til bensin tilførsel. Fyll bensin tank og plasser drivstoff innløp til motoren.

Tips

 • Før du kjøper en motor for generator din, se om du har noen gamle hageutstyr som en slik motor kan være berget.

Ting du trenger

 • Bensindrevet motor
 • Bensin tank
 • AC generator hodet
 • 12 volt DC dynamo
 • Trinser
 • Drive belter
 • Direkte drivaksel koplinger (skiver)
 • ledninger
 • magneter
 • pærer