Wkino

Hvordan beskytte hagen under en hard sommer

Noen ganger, spesielt når området opplever en ukarakteristisk voldsom sommeren kan ekstremværhendelser blir mer vanlig. I mer tempererte klima, kan en slik endring ikke vare lange og mange planter komme seg raskt eller lider minimal varme sjokk tap.

I varmere klima kan imidlertid en ekstremt tørr sommer vare i mange måneder. Her er hvordan du kan beskytte dine planter og hage.

Trinn

Hvordan beskytte hagen under en hard sommer. Vurdere hva som kan gjøres før varmen kommer.
Hvordan beskytte hagen under en hard sommer. Vurdere hva som kan gjøres før varmen kommer.
 1. 1
  Vurdere hva som kan gjøres før varmen kommer. Ganske ofte prognosemakere vil advare når noen varme dager er sannsynlig å komme, eller om sesongen som helhet forventes å være alvorlig. Du kan også sjekke på nettet ved å søke etter værmeldinger i ditt lokale område.
 2. 2
  Evaluer din bruk av vann scenario. Hvis det er, eller kommer til å være minimale vann restriksjoner, så jobben er mye enklere, men hvis du har alvorlige vann restriksjoner deretter beskytte din hage kan trenge ekstra arbeid og framsyn.
  • Vannsparende metoder inkluderer bruk - minst 10 cm eller 4 tommer tykt lag, med drypp system reticulation (som er best skjult under mulch), ved hjelp av væskeansamlinger produkter som vann beholder krystaller, bentonitt eller attapulgite leire - den billigste kilden til disse er ofte leire baserte granulert pus kull (hvis den oppløses i vann, vil det gi enda bedre vann retensjonsevne), og så mye organisk materiale som og andre jordforbedringsmidler at du kan budsjettere for.
  • Vann i kveld eller tidlig morgen til beste unngå fordamping og vannet blir varmt i solens stråler. Det anbefales til vann dypt og ofte, men når vannet er lav, er det bedre å vanne dypt og av og til, som det oppfordrer dypere rotvekst inn kjøligere (og forhåpentligvis mer fuktig) jordlag. Hyppig lys vanning oppfordrer frodig vekst, men også fremmer grunnere røtter slik at anlegget er mindre forberedt på å håndtere når det er en reduksjon eller ingen vann som kommer på en varm dag.
  • Bruk en vannkanne spike - dette er rett og slett et sprinkleranlegg dyse på en stor plast reticulation utvidelse med en kontakt til slangen. Disse delene er billig hentet fra hardware og reticulation butikker. Som mulch kan noen ganger mesh for å danne et tett lag som hindrer tilgang vann, ved hjelp av en vann-pigg kan rote gjennom mulch og få vannet til høyre i sonen. Dette forstyrrer jordlagene som bør skiftes så mye som mulig etter vanning for å opprettholde den jord økologi.
  • I tider med varme sjokk, en tang ekstrakt basert flytende gjødsel behandling ofte reduserer varme stress og det kan bidra til å beskytte anlegget i fremtiden.
 3. 3
  Arbeide for å øke skygge. Denne kanskje bruke skyggen seil, tre dekke (velge flere tørke hardføre trær og håndflatene) eller en kortsiktig løsning bruker en gammel ark eller støvklut under ekstreme værforhold.
  • Fangsten er disse vil gjøre plantene mindre sol herdet, slik at en kortsiktig løsning bør kun være en kortsiktig løsning eller en mer fast inventar. Korttidsbeskyttelse bør fjernes så snart som mulig fordi dersom anlegget blir vant til skyggen det vil oppleve mer slitasje når avskjermingen er fjernet.
 4. 4
  Arbeide i henhold til type plante du vokse.
  • Hvis du vokser planter i potter eller i små bevegelige bokser, er det lettere å flytte disse til et mer beskyttet område. Kjøp en generøs størrelse pot-skål å gå under potten (tilgjengelig fra jernvareforretninger) for å fylle opp med vann før du forlater huset for dagen. Disse kan være et fristed for mygg, så ta nødvendige forholdsregler.
  • Plener er vanskelig å opprettholde i høy varme. Mange går i dvale eller dø av, men gjenopprette eller vokse tilbake når været er bedre. Lenger, men tregere vanning (som ville bruke samme mengde vann som en typisk høyere trykk sprinkler på en kort periode) og anvendelse av jord fukting agenter er det beste som kan gjøres for overeksponert plener med vann restriksjoner. Det er best å mye høyere for å gi plenen en bedre sjanse til skyggelegging selv. Unngå bruk av kjemiske pellet typen kunstgjødsel, da varmen vil gjøre dem slippe en masse hit av gjødsel som kan forårsake kjemisk brenning til gresset. Enhver gjødselen bør være en svak væske basert løsning, eller et jord-forbedring toppdressing (slik som kompost eller god hagejord).
  • Små busker og særlig blomstrende busker med delikate, eller myke grønne blader kan være den mest hardt rammet, som deres opprinnelige miljø foretrekker mildere forhold. Bortsett fra skyggelegging, jordforbedring alternativer og vanning behov, kan disse plantene nytte med en meget mild trim å oppmuntre til mer bladvekst for skyggelegging - bare å gi vannet holdes opp til deres behov. Sporadisk av disse plantene kan beskytte dem som de absorberer mye vann gjennom bladene. Ellers vurdere omplanting til et bedre område, eller snu i innendørs anlegg hvis de er i stand til å overleve en slik forandring.
 5. 5
  Prøv å gruppere plantene dine i henhold til behov for vann, slik at planter som trenger lite vann er sammen og planter som trenger høy vannstand sitte sammen. Dette gjør vanning enklere og tillater plantene å danne små økosystemer som beskytter hverandre.
 6. 6
  Øk mengden av vind-pauser. Vind er utrolig effektiv på å tørke ut jord, planter og mulch, så en levende skjerm som en sikring eller en annen form for gjerder anbefales. Ideelt sett bør få litt luft gjennom, så fekting ikke komme hit med kraftig vind og til slutt blåse over. Et gjerde som gjør at noen bevegelse i luften så vel anbefales, da metall blir veldig varmt i solen og kan utstråle varme på den nærmeste planter. Hvis ingen luften kan sirkulere, er hagen sannsynlig å slå inn en varme felle. Hvis mulig, skyggelegge gjerde med et tre, eller installere en skjerm i mellom gjerdet og plantene å blokkere varme.
 7. 7
  Hvis fremtiden for ditt område ser ut til å ha økt varme og mindre nedbør, begynne å erstatte mange av plantene dine som bare ikke vil overleve uansett hva beskyttelsen du kan tilby dem. Dette kan gjøres ved å donere planter som ikke vil trives i barnehage, venner i kjøligere områder, eller til botaniske hager og dyreparker hvis de har miljø og fasiliteter for dem. Plen kan erstattes langsomt ved gradvis å øke arealet av hagebedene, eller ved å erstatte dem med kunstig gress. Kvaliteten på kunstig gress har blitt mye bedre de siste årene, så er en verdig erstatning hvis riktig installert.

Tips

 • Groundcovers gjøre gode skyggen beskyttelse og hvis de av og til slippe blader, kan også legge til mulch. Faren for disse er at de også er et tilfluktssted for slanger og andre reptiler også prøver hide fra ekstrem varme og kan være brannfarlig hvis det er overdreven tekking. Groundcovers er et godt valg hvis du fortsatt har tilstrekkelig potensial nedbør, vann tilgang og kan holde den opprettholdes.

Advarsler

 • Vær på vakt om valg av mulch du bruker. Mange er bedre for kosmetisk snarere enn jordvern (for eksempel grus, resirkulert glass pellets, fortau plater etc), da disse kan faktisk beholde mye varme eller reflekterer den tilbake på planter. Disse typer mulches er best for ørken plante skjermer. Noen jord mulches ser også bra, men har en minimal jordforbedring kapasitet i form av å holde vann, eller næringsinnhold. Noen mulches vil også fjerne nitrogen fra jord som det bryter ned, så det kan være nødvendig å plante en grønn gjødsel nitrogen innfesting avling først, slik som bønner eller erter, eller legge kompostert gjødsel. Det er best å spørre hagen din leverandør hvis mulch du kjøper vil forbedre jord, eller hva du kan gjøre for å få det beste fra begge verdener.

Ting du trenger

 • Hardføre planter
 • Plan for hagen, inn i fremtiden, så vel som nå
 • Skjerme stoff, fekting
 • Mulch
 • Egnet gjødsel
 • Vanning pigg
 • Vannspareanordninger