Wkino

Hvordan å legge en keramisk eller porselen fliser gulv

Legging en keramisk eller porselen fliser gulv kan betraktes som en skremmende oppgave, men med tilstrekkelig planlegging og forberedelse, kan denne oppfatningen bli overvunnet. Legging ens egen flis er også mye billigere (og muligens mer givende) enn å ha det profesjonelt installert. Kostnadene kan reduseres ved nøye planlegging og forberedelse.

Trinn

Hvordan å legge en keramisk eller porselen fliser gulv. Vurdere plass til å være flislagt.
Hvordan å legge en keramisk eller porselen fliser gulv. Vurdere plass til å være flislagt.

Planlegging og forberedelser

 1. 1
  Legge grunnlaget. En ubehagelig spørsmål for å bli møtt er "Hva er din etasje består av?" Plywood er bra. Men, hvis du har den typiske 1/2 "til 5/8" sponplater på toppen av et dekk laget av 2x8s, har du en jobb å gjøre. Etter fjerning av basen trim, bør sponplater trekkes opp (dette er enklest hvis du først klippe den i ca 16 "firkanter) og erstattet av kryssfiner. Du trenger en Skil så, og hvis du gjør på kjøkkenet, du trenger en "toe-spark så." Sett sponplater opp til der flisen vil stoppe. Mens du har sponplater av, kan du inspisere dekk for å sørge for at det er godt festet til gulvbjelkene. nå du er klar for avrettingsmasse (hvis nødvendig).
 2. 2
  Legge backerboard. Du må legge backerboard (glassfiber eller helst sement ark som vanligvis er tre av fem fot) også, eller fliser vil løsne.
 3. 3
  Vurdere plass til å være flislagt. En første fase av evalueringen er å bestemme størrelsen på rommet skal flislegges (eller re-flislagt).
  • Antallet av fliser må vil avhenge av størrelsen av flisen du ønsker å legge, så vel som den flis mønster vil gjerne på gulvet.
  • Bruk et målebånd eller digital laser tape, måle rommet fra den ene veggen til den motsatte veggen, og legg merke til avstanden. La oss si et mål på denne distansen er 12 fot.
  • Mål avstanden av de motstående vegger til hverandre. La oss si at denne avstanden er 7 meter. Multiplisere disse to distanser (12 meter x 7 meter) vil gi et samlet areal på 84 kvadratmeter.
   • Bemerk: Disse målingene er basert på kvadrerte dimensjoner. Hvis rommet ikke er helt "firkantet" (eller i dette tilfellet "rectangled") pga uregelmessig plantegning (der det kan være en liten del av av en side, for eksempel), ikke faktor denne plassen i målingen. Mens du vil selvsagt må flis denne plassen, factoring denne plassen inn dine målinger vil påvirke finne "midten" av rommet, som vil bli diskutert kort tid.
   • Dette området er viktig å merke seg, siden det vil gi deg et overslag over antall brikker du må kjøpe for å dekke området skal flislegges.
 4. 4
  Bestem på flis størrelse og mønster.
  • Fliser kommer i forskjellige størrelser: 4inch med 4 tommers, 8 tommer med 8 tommer, 12 tommer med 12 tommers, for eksempel (det finnes andre, også). Fliser kan også legges i ulike mønstre.
  • Det totale antall brikker du trenger vil avhenge av størrelsen og mønsteret du ønsker. For enkelhets skyld, la oss anta at vi kommer til å bruke 12 tommer med 12 tommers fliser og bruke et tradisjonelt grid design, hvor flisene er bare lagt i mønster som millimeterpapir.
  • Fordi området av rommet er 84 kvadratmeter, trenger vi ca 84 12 cm x 12 cm (1 kvadratmeter) fliser (selv regnskap for mellomrom i mellom fliser, kjent som "ledd"). Men det er en god tommelfingerregel for nybegynnere å kjøpe ekstra fliser på kontoen for feil klippet eller scoret fliser, eller for brekkasje. Kjøpe en ekstra pakke eller to av brikkene for å være trygge.
  • Ved legging av flis diagonalt, er mye av materialet bortkastet som cutoffs. En god tommelfingerregel her, selv for ekspertene, er å kjøpe 15% mer flis enn arealet skulle tilsi.
 5. 5
  Velg en farge. Du er bare begrenset av din fantasi (og butikkens lager).
  • Valg av farge er vanligvis et spørsmål om individuelle valg. Den eneste ekstra trinn med planlegging og fremstilling med hensyn til fargen av flisen er med fugemasse markering. Fugemasse er "filler" som går i mellomrommene mellom flisene, leddene.
  • Det kan være grått, hvitt, terrakotta, og så videre. Vanligvis mørke fliser med lys fugemasse virkelig vise mellomrom i mellom flisene, og vice versa.
  • Valget av fugemasse farge virkelig vil avhenge av hvordan du ønsker at gulvet skal se for øyet. Det er ingen fast regel.
 6. 6
  Prep plass.
  • Pass på at hele overflaten er så glatt som mulig.
  • Du vil sannsynligvis trenge å bruke gulv avrettingsmasse (tilgjengelig på din gjøre det selv jernvarehandel) til å flyte (skape gradvise overganger i gulvets overflate) ut noen divots, hull, eller forskjeller i subflooring høyder. Hvis du ikke "flyte" ut disse forskjellene din fliser vil sprekke. Din overflate er nå klargjort for flislegging.

Sette opp

 1. 1
  Finn midtpunktet. Du har allerede bestemt størrelsen på rommet ditt, som er 84 kvadratmeter.
  • Finne midtpunktet er kritisk for legging av flis. Det vil avgjøre hvor du skal legge din første flis og de neste.
  • Mål ene veggen, for eksempel 12 fot vegg. På 6 meter, halve distansen, markere et punkt med en blyant.
  • Gjør det samme på den andre 12 meter høy vegg. Bruke krittstrek, anker ene enden på midtpunktet i en vegg og strekke over til midtpunktet av den andre. "Snap" krittstrek ved å løfte det litt opp og la det traff bakken, og dette vil etterlate en rett linje på gulvet.
  • Mål 7 fots vegger og markere et punkt a 3 ½ meter på begge sider.
 2. 2
  Øve legge ut flisene. Når du har funnet din midtpunktet, vil du merke at du vil ha en "kvadrant" design på gulvet, eller fire like store områder.
  • Starter på midten, "øve" din flis mønster ved å legge dem på gulvet uten lim eller lim.
  • Plasser den første flisen ved hjørnet nærmest senterpunktet. Du bare kommer til å jobbe i en kvadrant av gangen.
  • Begynn å plassere brikkene i en rett linje mot enten vegg, og etterlater en liten plass i mellom flisene.
 3. 3
  Gjenta samme prosess for 3 ½ fots linje.
  • Du vil bruke tre hele fliser og en flis kuttet til 4 inches, siden størrelsen av de 3 leddene pluss en vegg joint tilsvarer to inches og den opprinnelige flis størrelse var 6 inches (6 tommer opprinnelige flis-2 inches total joint = 4 tommers flis).
  • Merk at dette ikke følger omstillingen strategi nevnt ovenfor. Fordi dette rommet er "firkantet", den sanne sentrum er best igjen der det faktisk er. Bare gjøre uniform kutt som de svarer til hver side (i dette tilfellet, vil du ha ni tommers fliser som veggfliser på de "korte" 7 fot vegger og 4 tommers fliser på de lange 12 fots vegger.
 4. 4
  Følg samme prosess for de andre tre kvadranter. Fordi denne designen er enhetlig, er det best å følge samme størrelse skjærer hele veien rundt.
 5. 5
  Pre-bore noen fliser for å passe over elementer som radiatorrør, bad rør, og så videre. For å oppnå dette må du kanskje renne ned radiatorsystem, fjern rad fra veggen og ta kranene av rørene. Svært tidkrevende, men verdt innsatsen hvis en minimal utseende er ønskelig. Gulvet ditt vil se bedre ut hvis du kan bore et hull i fliser og legge flis over røret.
 6. 6
  Bruk en diamant hullsag til å bore inn i flisen og bore et perfekt hull. Hvis du ikke har en hullsag du kan bruke en våt flis så å klippe et firkantet hull i midten av flisen. Tegn en firkant på baksiden av flisen i den ønskede plasseringen av hullet. Plasser forsiktig baksiden av flisen mot væte-sagblad ved midtpunktet av en av sidene i kvadratet. Skyv flisen mot bladet til kanten av plassen er kuttet. Gjenta for de andre sidene av det firkantede hullet.
 7. 7
  Når gulvet er innøvd og alle brikkene er lagt, måles, og kuttet, og ser ut til din smak, er du klar til å legge limet,

Spre limet, eller fugemasse, og legging av fliser

 1. 1
  Plukk opp alle brikkene og sett til side.
  • På preparerte overflaten, begynner å spre limet med tannsparkel. Du vil starte fra midtpunktet, fungerer bare i en kvadrant, og bruke små deler av gangen, etter mønster under øving.
  • Spre limet jevnt, deretter bruke sporene på kanten, gjør et raking bevegelse. Du bør ha grooves verken for dypt eller for grunt.
  • Sett første flisen på plass på hjørnet linjer laget av midtpunktet. Ikke vri flis, bare trykke på flisen godt ned, men likevel dempet.
  • Sett flis spacer og deretter fortsette med flere fliser. (Husk å sette flis avstandsstykker etter hver flis).
  • Bruk nivå for å fastslå graden av nivået av flisene som du gå langs. (Ikke alle flater er helt i vater!).
  • Hvis det er litt ujevn, enten manipulere flis eller legge litt mer lim på gulvet til nivå. Vanligvis, etter en kvadrant er fullført, fjerner flisen avstandsstykker slik at de ikke satt inn i limet.
  • Følg denne prosessen for resten av gulvet, og pass på å sjekke nivået etterhvert..
 2. 2
  Vent. Etter at flisene er satt, er det vanligvis anbefales å vente minst en dag (eller over natten) for å la limet tørke, eller kurere. Etter at limet har herdet, vil du fugemasse leddene.

Fuging

 1. 1
  Fortsette å arbeide i kvadranter som før.
  • Ved hjelp av en gumminal gjelder bare nok fugemasse som du effektivt kan jobbe med.
  • I en diagonal retning, trykker fugemasse i fugene til et jevnt nivå med flisen.
  1. Skumme overflødig fra flis med gumminal. Du vil merke en mild "fugemasse dis ‿ på flisene.
  • Vent noen minutter for fugemasse å stive opp i leddene.
  • Bruk en fuktig svamp arbeidet over leddene, (jobber sammen leddene kan dra ut for mye fugemasse) for å fjerne fugemasse dis fra flisene og fullføre leddene, sørg for å ikke trykke for hardt på leddene.
  • Mens du arbeider, må du kontrollere hvert ledd er full og jevnt ferdig.
  • Fortsett denne prosessen med andre leddene i gjenværende kvadranter.
 2. 2
  Tenk caulk. For fuger på vegg og gulv grensesnittet er det best å bruke caulk i stedet for fugemasse. Det er fordeler med å bruke caulk langs veggen leddene. Alle flisene kan ekspandere og trekke avhengig av temperatursvingninger. Veggen leddene er også kjent som ekspansjonsfuger. Ved hjelp av caulk her vil bufre ekspansjon og sammentrekning litt.
 3. 3
  La gulvet kur. Vent til hele gulvet herde i ca en uke før du gir den en god mopping å fjerne gjenværende fugemasse dis.
  • Du kan også velge å forsegle fugemasse med en sealer for å låse ut smuss og eller fett.

Tips

 • Du kan bestemme nøyaktig riktig vinkel (90 grader) midtpunktet ved å følge en enkel måling (basert på Pythagoras 'læresetning, som vil imponere vennene dine når du tar den opp i samtalen). Fra midtpunktet, måle ut i en retning nøyaktig 3 fot og merke et punkt. Fra den tilstøtende linje, måle ut i den andre retningen nøyaktig fire føtter og merke et punkt. Deretter tar et målebånd, måler avstanden mellom de to punktene. Det bør være nøyaktig 5 fot fra punkter, der den målebånd ligner på hypotenusen i en rettvinklet trekant. Husk, Pythagoras 'teorem sier at side A kvadrat (3 meter x 3 meter = 9) plussiden B kvadrat (4 meter x 4 meter = 16) er lik side c kvadrat, 25 fot. Kvadratroten av 25 er 5 fot, eller avstanden du bør se mellom de to punktene. Hvis hypotenusen ikke lik 5 meter akkurat, re-måle veggene og re-snap kritt linjer. Rommet er sannsynligvis ikke firkantet. Splitting forskjellen vil gjøre dette faktum mindre opplagt etter at flisene er på plass.

Ting du trenger

 • Tile (som beskrevet over)
 • Flislim eller "fugemasse"
 • En tannsparkel
 • En flis så eller en flis målscorer
 • En diamant hullsag å kutte ut radiator rør og andre hull
 • Fugemasse
 • gumminal (en sparkel vil lage riper i flis ansiktet)
 • Målebånd (eller digital laser tape)
 • Bøtte (med varmt vann)
 • Svamp
 • Nivå
 • Krittstrek
 • Blyant
 • Tile avstandsstykker
 • Nominelle flisstørrelser, en 6 "fliser er trolig 5 7/8" x 5 7/8 "