Wkino

Hvordan å plante asalea

Asalea er fargerike, blomstrende busker og tilhører slekten Rhododendron. Asalea blomstrer om våren, og vokse med delvis skygge og godt drenert jord. Planting asalea i en gryte eller en hevet jord seng vil hjelpe dem å vokse til sitt potensial. Det finnes over 10.000 forskjellige arter og hybrider av asalea. Gartnere som ønsker å plante asalea har mange alternativer å vurdere, blant annet forskjellige farger, størrelser og blomsterarter. Plante asalea i slutten av høsten eller tidlig på våren. Asalea kan plantes utendørs eller også dyrkes innendørs, men anses å være en høy vedlikehold plante å vokse.

Trinn

Hvordan å plante asalea. Plasser azalea planten i jorda.
Hvordan å plante asalea. Plasser azalea planten i jorda.
 1. 1
  Velg et ideelt sted. Finn et sted i hagen eller tunet med litt skygge. Det er løvfellende azalea varianter som gjør det bra med full sol, men de fleste av dem trenger litt skygge. Ifølge Azalea Society of Europe, asalea blomstrer godt når plantet under skyggefulle trær.
  • Velg en azalea arter. Den lokale Azalea Samfunnet kan gi anbefalinger om hvilken type azalea å plante. Det er hybrid beskrivelser og eksempler på nettet eller i lokale hagen og planering butikker. Stick med en type azalea, eller innlemme flere forskjellige farger og raser ut i hagen for variasjon.
 2. 2
  Forbered jorden. Asaleaer foretrekker en svakt sur jord, slik som en pH 5,5 eller pH 6. Hvis en jord test avslører en alkalisk jord, bland litt gjødsel i skitt før planting for å balansere det.
 3. 3
  Vanne jorda. Før planting asalea, utarbeide en fuktig jord seng for plantene. Asalea som våt jord på sine røtter.
 4. 4
  Plasser azalea planten i jorda. Grave et hull i jorden dypt nok til å dekke roten og bunnen av anlegget. Grave noen få inches bredere enn ballen av roten. Legg jord i hullet rundt planten. Spre skitt rundt og under azalea, og klapp lett jorda på plass med fingertuppene.
  • Mulch området rundt azalea planter. Bruk furu bark, barnåler, sagflis eller flis mellom buskene. Dette vil holde på fuktigheten i jorda og temperaturen av smuss selv. Mulch vil også bidra til å holde ut ugress.
 5. 5
  Vann azalea anlegget. Vann planten og jorden langsomt og grundig. Vann igjen dagen etter planting. Plantene må vannes minst en gang per uke, med mindre de er i direkte sollys, i hvilket tilfelle de må vannes oftere.
 6. 6
  Beskjære asalea når de blomstrer. Beskjæring azalea planter tidlig vil sikre god blomst vekst for neste år. Venter for lenge kan kuttes neste runde av blomster. Bruk et par hånd clippers å tynne asalea. Skjær lange, streif skudd ved siden av treaktige greiner å beholde azalea sin naturlige form.
 7. 7
  Gjødsle azalea om nødvendig. Mens feil gjødsling kan føre til at azalea å blomstre til feil tid hvis du velger å gjødsle plantene dine så barnåler er en av de beste naturlige alternativer.
 8. 8
  Velg bare azalea gjødsel. Hvis du velger å bruke kunstgjødsel på asalea være sikker på å bare bruke gjødsel spesielt laget for asalea.

Tips

 • Unngå soppinfeksjoner ved å bruke en soppdrepende spray hvis petal sykdom på planter blir lagt merke til (kronbladene blir brune og grøtaktig), eller blad galle dukker opp (små hvite sporer som kan slå brun).
 • Mens mange mennesker forkaste asalea etter blomstringen en gang du kan re-blomst azalea ved å utsette det for kaldt vær i ca 2 måneder.

Advarsler

 • Prøv å holde pH-verdien i jordsmonnet noe sur med en ideell avstand på 4,5 - 5.5pH
 • Ikke gjødsle asalea. Det kan føre til at anlegget til å blomstre på feil tidspunkt.

Ting du trenger

 • Hevet hage seng eller pot
 • Jord
 • Azalea planten (e)
 • Vann
 • Hånd clippers
 • Mulch