Wkino

Hvordan å vokse stemorsblomster

Stemorsblomster er produktive blomstrende stauder med kort levetid. De har en tendens til å bli dyrket som ettårige fordi deres første blomstringstiden er ofte deres beste.

Trinn

Hvordan å vokse stemorsblomster. Kjøpe stemorsblomster.
Hvordan å vokse stemorsblomster. Kjøpe stemorsblomster.
 1. 1
  Kjøpe stemorsblomster. Ofte stemorsblomster kommer i punnets, noe som gjør deres valg raskt og enkelt. Du kan velge mellom punnets uten blomster eller avanserte blomstrende punnets som allerede viser mange stemorsblomster. Hvis foretrukket, sår frø som følger.
 2. 2
  Purke stemorsblomst frø. I varmere områder, kan stemorsblomst frø sås fra midten av sommeren til slutten av høsten. I kalde områder de kan sås om høsten og våren. Det beste alternativet er likevel å bruke punnets å så frø, i en kvalitet frø-raising blanding. Spiring tar ca 21 - 28 dager.
 3. 3
  Hold frøet punnet fuktig. Et godt triks er å vikle godt vannet punnet i plastfolie (klar) og sette punnet i et skyggefullt, lyst sted som er varmt.
 4. 4
  Plante stiklinger rett inn i hagen. Stemorsblomster elsker sol og god drenering, så finn et egnet sted i hagen din som vil la dem vokse til sitt beste. Hvis du bor i et varmt område, se etter et sted som gir lindring fra ettermiddagssolen og gir dem skygge. Alternativt anlegget i hengende potter eller hage potter som passer dine behov.
 5. 5
  Gjødsle regelmessig. Stemorsblomster trives på vannløselige gjødsel. Det er en god idé å mate dem om hver fjortende dag, spesielt de som vokser i potter.
 6. 6
  Fjern visne blomster. Stemorsblomster blomst mer jo mer du plukker. Du kan også plukke dem mens i sin beste alder til å bruke for innendørs display.

Tips

 • Det er en god idé å undersøke dine stemorsblomster før du kjøper, for det er mange, mange varianter og du kan ønske å matche fargene med din nåværende hage ordningen. Det er miniatyr stemorsblomster, regelmessige stemorsblomster, og gigantiske stemorsblomster.
 • Stemorsblomster er flott å spise. De er perfekte for lysere opp en grønn salat. På den søte siden, er de ikke flotte brukt som kake og kjeks dekorasjoner, kan de bli krystallisert på samme måte som fioler, og de kan fryses inn i isbiter. Det er også mulig å foreta stemorsblomst iskrem. Eksperimenter med forskjellige ideer.

Advarsler

 • Økende stemorsblomster blir vanedannende svært raskt. Det kan være mer prisbevisste å vokse fra frø hvis du blir bitt av stemorsblomst bug!

Ting du trenger

 • Frøplanter eller frø
 • Punnets
 • Plastfolie hvis vokser fra frø
 • Vannkanne
 • Løselig plante mat