Wkino

Hvordan å vokse Stargazer liljer

Liljer kan være et flott tillegg til ethvert blomsterhage, som de er enkle å plante og ta vare på. Mens noen varianter av lilje er mer velduftende enn andre, er det Stargazer lilje muligens den mest aromatiske. Stell og vedlikehold av denne varianten tar noen innledende tid, men når du lære å dyrke Stargazer liljer riktig, vil de formere seg lett og gi deg mange år med glede.

Trinn

Hvordan å vokse Stargazer liljer. Velg et passende sted i hagen for å plante Stargazer liljer.
Hvordan å vokse Stargazer liljer. Velg et passende sted i hagen for å plante Stargazer liljer.
 1. 1
  Velg et passende sted i hagen for å plante Stargazer liljer. Den ideelle beliggenheten vil tilby liljer solen i morgen og skygge på ettermiddagen. Jorda bør renne godt og tørker raskt etter regn.
 2. 2
  Kjøpe Stargazer pærer i slutten av høsten eller tidlig på våren, som er den beste tiden for planting. Pærene vil ha en mulighet til å akklimatisere seg i jorda før du begynner å blomstre.
 3. 3
  Grav et hull med hage spade for hver pære. Hvert hull bør være omtrent 4-6 inches (10,2 til 15,2 cm) dyp og har en avstand på minst 6 inches (15,2 cm) fra hverandre. Denne avstanden gjør for rikelig voksende rom.
 4. 4
  Fjern eventuelle steiner eller harde klumper fra veggene eller bunnen av hullene du gravde for planting. Disse hindringene vil gjøre voksende liljene vanskeligere. Ta med deg spade og løsne smuss i bunnen av hvert hull, da dette vil gjøre det lettere for pærene til å slå rot.
 5. 5
  Plasser en liten mengde gjødsel i bunnen av hullet. Mengden legge bør bare dekke bunnen av hullet. Plasser Stargazer lilje pærer på med den spisse enden av pærene vendt opp. Dekk pærene med avdekket jord, og løst klapp den ned med hånden for å sørge for at pærene er dekket.
 6. 6
  Dekk lilje seng med et lag av mulch. Gjør dette hvis du plante løkene i høst å legge et lag av beskyttelse fra de kalde vintermånedene.
 7. 7
  Gjødsle lilje seng. Når spirer først blir synlige, legge mer gjødsel for å gi liljer annen økning av næringsstoffer.
 8. 8
  Vann sparsomt, bare når jorden er tørr å ta på. For mye vann vil svekke skuddene og tiltrekke rovdyr som hage snegler eller andre skadedyr klare å tære på liljer.

Tips

 • For best resultat, mens gjødsling, velg et produkt som hjelpemidler i potet økende. Bruk bare en svært liten mengde, siden for mye gjødsel vil vokse ytterligere blader men vil svekke lilje er stammen.
 • Hvis du planlegger å kutte liljer, kuttet bare 1/3 av stammen sammen med blomsten. La hoveddelen av stammen i bakken inntil fallet når man kan trimme dem tilbake til den like over overflaten av bakken. Dette vil sikre at pære fortsetter å få næringsstoffer, slik at det kan produsere en annen vakker blomst neste år.
 • Hvis Stargazer plantene utvikler brune flekker på bladene, er de trolig lider av botrytis, som er en sopp som vises i kjølig og fuktig vær. Spray bladene med en rose soppdreper, som du finner på planteskoler eller jernvareforretninger.
 • For optimal drenering, lage en hevet blomst seng med potting jord. Sengen bør være minst 5 inches (12,7 cm) over bakken, og være stor nok til å plante løkene i henhold til instruksjon. Dette fungerer spesielt godt hvis du plante liljer i et område som kanskje ikke tørke ut raskt etter regn.

Ting du trenger

 • Stargazer lilje pærer
 • Hage spade
 • Potet gjødsel
 • Mulch
 • Vann
 • Rose soppdreper