Wkino

Hvordan dyrke orkideer

Orkideer er blant de vakreste blomster i hele planteriket, som kombinerer eksotiske utseende med et mangfoldig sett av egenskaper. Orkideer er utsøkte planter, kompromitterende over 30.000 forskjellige arter og over 200.000 hybrid varianter - noe som gjør orkideer den største familien av planter i verden. Stand til å vokse innendørs og utendørs, orkideer er ingen tvil unik og, dessverre for noen potensielle grønn-tommelen, vanskelig å vokse vellykket. Noen som håper å dyrke orkideer bør forberede seg for både feil og triumfer som avl denne herlige plantesort bringe.

Trinn

Hvordan dyrke orkideer. Velg en art av orkidé.
Hvordan dyrke orkideer. Velg en art av orkidé.

Potting orkide

 1. 1
  Velg en art av orkidé. Noen orkideer er lettere å dyrke enn andre. Cattleya, Phalaenopsis og Paphiopedilum orkideer er blant de enkleste å vokse og er anbefalt for de fleste nybegynnere gartnere og orkide dyrkere. Det er imidlertid antatt å være over 20 000 arter av orkide arter - som er to ganger mengden av eksisterende fuglearter og 4 ganger mengden av eksisterende pattedyrarter. Det er nesten bokstavelig talt en orkidé for alle typer person.
  • Kanskje de vanligste slektene av orkideer funnet for salg inkluderer Phalaenopsis, Dendrobium og Oncidium. Phalaenopsis er kjent som "Orchid" og er svært populært blant begynnelsen dyrkere; slekten Dendrobium inneholder rundt 1200 arter av orkideer og er den klassiske epiphyte av orkideer, oncidiums er preget av kolonne vinger og en callus på kanten av blomsten.
  • Forskjellige slekter av orkideer har forskjellige ideelle fuktighet, vokser temperaturer, vanning tidsplaner, og lette krav. Snakk med din lokale planteskole eller besøke det lokale kapittel av orkide samfunnet for å finne ut hva som gjør din slekt av orkideer vokser best.
 2. 2
  Velg riktig type jord for orkideer. Noen første gangs orkide dyrkere gjør den feilen å anta at orkideer trenger å være puttet i jord som andre blomster, velge potting jord som en kanal. Det ville være en alvorlig feil. Mest orkide røtter trenger langt mer luft enn potting jord ville gi dem, og så dra nytte av en løsere, mer porøs blanding.
  • Mange bruker bark chips, spaghnum mose, kokos skall, kull, perlite, og selv styrofoam pellets som potting blanding, ofte i kombinasjon. Eksperimenter med porøs, pustende mikser som du har på hånden, eller spørre en ekspert for hans eller hennes spesielle oppskrift.
 3. 3
  Prøv en potting blanding, eller kombinasjon av flere ulike medier. For enkelthets skyld kan du gjøre to grunnleggende typer potting mikser som vil fungere for de fleste typer orkideer.
  • Lag en fin potting blanding, egnet for tøffelen orkideer, de fleste oncidiums, miltonias, og orkideer med små røtter som liker fuktighet mer enn de fleste:
   • 4 deler fine (korn) gran bark eller fine (korn) coco skrelle
   • En del fine (korn) trekull
   • En del perlite
  • Gjør et medium potting blanding, egnet for cattleyas, phalaenopsis, og andre modne orkideer. Hvis du er usikker på hvilken mix å bruke, kan du prøve middels klasse potting mix før den fine klasse mix:
   • 4 deler medium (korn) gran bark eller medium (korn) coco skrelle
   • En del medium (korn) trekull
   • En del perlite
 4. 4
  Med mindre din orkide er en stor plante, velger en tettsittende pott for din orkidé. Mange orkideer er komfortable med å være root-bundet. Velg en mindre pott å plassere orkide inn, pass på at det er mange hull i potten selv for drenering. Husk, er fiende av orkideer ofte over-vanning. Noen orkideer, som for eksempel cymbidiums, vil kreve lengre potter å imøtekomme svært lange rotsystemer. Følgende typer potter gir deg en pause fra den tradisjonelle leire potten (som er helt akseptabelt):
  • Netto potter, som har netting og gi rom for en pustende miljø. Disse kan henges i fordelaktige steder for bedre sollys.
  • Klar plast potter, som får bedre sollys til røttene. Disse tillater dyrkeren å inspisere rotsystemer uten å forstyrre orkidé.
  • Tre potter, som er konstruert av råte-resistente tre. Linje eventuelle tre potter med ark mose før du legger din potting blanding.
 5. 5
  Hvis spre frø, være tålmodig. Sørg for at hendene og ditt miljø er sterile. Strø bare noen få frø umiddelbart under overflaten i hver potte. Legg miljøvennlig gjødsel, hvis det er nødvendig. Igjen, bruk den beste jorda tilgjengelig.
 6. 6
  Pot din orkidé. Fjern orkidé fra sin opprinnelige potten, og pass på å avskjære eventuelle døde eller råtne røtter. Dele roten saken i flere ulike seksjoner, om nødvendig, før du legger anlegget i potten sin. Den mest modne delen av vekst skal plasseres mot veggen av potten. Lett legge til potting blanding, knapt dekker rotsystem.
 7. 7
  Vit når du skal re-potten din orkideer. Forskjellige orkideer nytte av å være re-puttet tilsvarende:
  • Årlig: Dendrobium, Miltonia, Paphiopedilum og Phalaenopsis (og hybrider)
  • Halvårlig: Cattleya, Dendrobium, Oncidium, Odontoglossum (og hybrider)
  • En gang hvert tredje år: Vanda, Cymbidium

Pleie dine orkideer

 1. 1
  Skape den rette temperaturen for din orkidé. De fleste orkideer stammer fra et tropisk klima, som betyr god luft, rikelig med lys, og 12-timers dager (365 dager i året). Temperaturen (avhengig av art av orkidé) bør ligge mellom 65-75 grader Fahrenheit (18,3 til 23,8 grader Celsius).
  • Pass på at det handler om en 20 graders F (6,66 grader C) forskjellen mellom dag og natt temperaturer. Dette må gjennomføres så snart du begynner.
 2. 2
  Sørg for at orkideer får nok sollys, men ikke for mye. Mange orkideer nyte indirekte sollys: Direkte sollys tilfeller dem til å brenne, mens ikke nok skaper en plante som ikke blomstrer.
  • Sjekk dine orkide blader hvis du ønsker å diagnostisere om det blir for mye lys eller ikke nok. Orkide bladene skal være et lys, selv grønn om sunt. Hvis bladene er mørke grønne, betyr det at orkideen ikke får nok lys. Hvis bladene er gul, brun eller rødlig, betyr det at de får for mye.
  • Lite lys orkideer (Paphiopedilum, Phalaenopsis, og Oncidium) gjør best hvis de får nordlig eller østlig lys. Moderat til høy-lys orkideer (Cattleya, Dendrobium, og Vanda) foretrekker å få vestlig eller sørlig lys.
  • Orkideer elsker å være bak gardiner eller persienner. På denne måten får de rikelig med lys, men lyset som de får er indirekte.
 3. 3
  Vann orkide gang hvert 5 til 12 dager. Det er lettere å drepe en orkidé ved vanning den for ofte enn ved vanning den altfor sjelden. I løpet av sommermånedene, kanskje lengre dager og mer varme nødvendiggjør en kortere vanning periode.
  • Hold følgende planteslag fuktig (men ikke soggy) til alle tider: Paphiopedilum, Miltonia, Cymbidium, og Odontoglossum.
  • Behold følgende slekter mest under aktiv vekst, men la det tørke i mellom hver vanning ellers: Cattleya, Oncidium, Brassia, og Dendrobium.
  • Tillate følgende slekter tørke ut mellom hver vanning: Phalaenopsis, Vanda, og Ascocenda.
 4. 4
  Omsorg for orkideer ordinært. Orkideer krever mye mer oppmerksomhet enn din gjennomsnittlige plante eller blomst. Jo tykkere dine Bladene er, krever mer sannsynlig er det at anlegget en større dose av vann. Hvis anlegget har store faux-pærer, er mindre vann bedre. Orkideer er ikke motstandsdyktige i de fleste anledninger, men når det kommer til deres vanninntaket. Igjen, de faktisk håndtere en mangel på vann bedre enn en overflødig mengde vann.
 5. 5
  Ikke over-befrukte dine orkideer. Vanligvis forventer å gjødsle orkide en gang i måneden, men sjelden mer. Gjødsle for ofte, og du vil sjansen brenne røttene og hindrer blomstring, gjødsle ikke ofte nok og du vil sjansen hindrer blomstring prosessen.
 6. 6
  Hold fukten opp. På grunn av orkideer 'naturlig affinitet for fuktighet, holde fuktigheten i din voksende rom - hvor det enn måtte være - på ca 60% til 80% til enhver tid.
 7. 7
  Forstå at hver orkide er annerledes. Hver strand av orkidé har forskjellige caretaking behov og regler. Ingen orkide er den samme, alle krever en annen temperatur, lysforhold og vanning tidsplan. Så når du velger en orkidé plante å vokse, må du være fleksibel når det vokser orkideer.

Tips

 • Orkideer ta svært lang tid å utvikle. Du vil ikke se det første tegnet på anlegget for et par måneder, vil røtter langt etter det og de første blomstene sannsynlig ikke blomstre i opptil åtte år. Så tålmodighet er av største betydning. Imidlertid vil ro og omsorg bevise verdt når din vakre orkideen har blomstret.