Wkino

Hvordan å dyrke valmuer

Valmuer er allsidige, show-stopper planter som inkluderer flere varianter, fra den store, fet orientalsk valmue, som kan vokse så høyt som fire meter, til anstendig Alpine poppy, topping ut på om lag 10 inches (25 cm). Valmuer er tøffe, lett å dyrke planter som tåler tørke og vil trives i enhver godt drenert jord. Følg disse trinnene for å vokse valmuer:

Trinn

Hvordan å dyrke valmuer. Forbered jorden for planting valmuer.
Hvordan å dyrke valmuer. Forbered jorden for planting valmuer.
 1. 1
  Forbered jorden for planting valmuer. Velg et sted hvor de valmuer vil bli utsatt for sterkt sollys for det meste av dagen. Hvis du bor i et varmt klima, velg et sted hvor de valmuer vil være beskyttet under den intense varmen av ettermiddagen. En godt drenert sted er avgjørende, som valmuer vil råtne i vannmettet jord, spesielt i vintermånedene.
 2. 2
  Dyrke jorda, ved hjelp av en spade, hage gaffel eller rototiller. Arbeid i 2 til 4 inches (6-10 cm) av husdyrgjødsel eller kompost hvis jorda er dårlig eller ikke renne godt.
 3. 3
  Plasser valmuefrø i en liten beholder slik som en flaske pille. Tilsett ca en teskje av sand eller sukker for hver seedet pakke for spredning av frø jevnt. Valmuefrø er liten, og sanden eller sukker vil gjøre det lettere å plante frøene jevnt.
 4. 4
  Lag en grunn grøft i jorda med en pinne eller en hakke. Strø valmuefrø jevnt i grøften, og deretter dekke frøene med en liten skur av fin jord. Ikke begrave frøene, som for mye jord vil blokkere tilgang på sol og hindre de små valmuefrø fra spirende.
 5. 5
  Vann den nylig plantet valmuefrø etter planting. Bruk en slange og spreder eller en vannkanne for å hindre vaske bort valmuefrø. Hold jorden lett fuktig til frøene spirer, som skal ta omtrent 10 til 15 dager. Etter frøene spirer, vann valmuer bare i varmt vær.
 6. 6
  Thin valmuer når plantene er 1-2 inches høy (3-6 cm) ved å trekke ut de svakere frøplanter, forlater 6 til 10 inches (15 til 25 cm) mellom hver plante.
 7. 7
  Befrukte valmue plantene en gang hver måned i løpet av vekstsesongen. Bruk en all-purpose granulat eller flytende gjødsel, og bruke gjødsel i henhold til anbefalingene på pakken.
 8. 8
  Kontrollere ugress ved å spre 2 til 3 inches (6-8 cm) av organisk mulch rundt plantene. En mulch som bark chips vil se attraktive, og vil holde jorda fuktig
 9. 9
  Deadhead valmue blomster som blomstrer fade og vil. Fjerne brukte blomstrer vil oppmuntre planten til å holde blomstrer hele sommeren.

Tips

 • Valmuer legge bemerkelsesverdig farge når plantet i massen.

Ting du trenger

 • Spade, hage gaffel eller rototiller
 • Husdyrgjødsel eller kompost
 • Valmuefrø
 • Pille flaske eller liten beholder
 • Sand
 • Stokk eller hakke
 • Slange og spreder eller vannkanne
 • Generelle formål væske eller kornet gjødsel
 • Organisk mulch