Wkino

Hvordan å vokse fioler


Fioler (Viola odorata) er fantastiske skog planter som er veldig lett å vokse. Fioler duft hage fantastisk, og kan brukes til kulinariske og dekorative formål og som parfyme. Når plantet, de vokser perennially, sprer seg gjennom løpere som vokser fra 20-30cm høy. De danner et teppe av vekst som gjør en god weed-eksklusive bunndekke. De spiselige blader kan høstes hele året, og de spiselige blomstene er produsert på senvinteren og tidlig vår.

Trinn

Hvordan å vokse fioler. Velg en passende stilling.
Hvordan å vokse fioler. Velg en passende stilling.
 1. 1
  Velg en passende stilling. Fioler trenger å bli dyrket i en semi-fargede stilling, men er relativt tolerant forutsatt de ikke tørker ut. De trenger å bli beskyttet mot den varme ettermiddagssolen i varmt klima, men hvis du bor i et kjølig klima, kan du dyrke dem i full solen.
 2. 2
  Velg god jord. Jord pH bør være rundt 6,0 til 7,5, legge kalk for å minske surt jordsmonn. Jorda bør være godt drenert. Berike det med godt forfalt kompost og / eller gjødsel. Hvis du har leire jord, legge masse grus, forfalt vegetabilsk avfall og gjødsel, lys og grusete jord bør forbedres gjennom tilførsel av en liberal mengde kumøkk og leire eller leire blandet i. Hvis vokst i det åpne, fioler foretrekker en moderat tung jord.
 3. 3
  Overføres ved å dele gamle fiolett planter. Hvis du allerede har noen fiolett planter vokser, eller kjenner noen som har etablert fioler, bruke disse for forplantning. Bare bryte av en liten del som har røtter, pot det opp for et par uker før etablert og deretter plante ut. Vår eller høst er kanskje den beste tiden å gjøre dette, men du vil sannsynligvis finne at det fungerer godt bare om noen tid. Dette bør gjøres hvert 2. år når du har en etablert fiolett hage, for å oppnå beste voksende resultater. Hvis du har frø, oppmerksom på at frøet er best sådd på høsten i en kald ramme. Frøet krever en periode med kald lagdeling og spiring av lagret sæd kan være uberegnelig. Prikk ut spirene i individuelle potter når de er store nok til å håndtere og plante dem ut i sommer.
 4. 4
  Space fiolett planter 25-30 cm fra hverandre. Plant i rader eller i en mer kreativ mønster som passer din hage plass.
 5. 5
  Vann godt. Fioler trenger et fuktig jord og bør ikke få lov til å tørke ut.
 6. 6
  Hold fri for ugress.
 7. 7
  Høste bladene og / eller blomster som ønsket. Blomstene er vanligvis produsert i overflod på senvinteren og tidlig vår.

Tips

 • Fioler er hardføre gang økende. De tåler frost til ca -29 º C.
 • Kulinariske bruker av fioler er for kandiserte fioler, friske fioler i salater og sandwich fyllinger og som kake dekorasjoner. Bladene er ganske små, kanskje 3 - 5 cm i diameter, men er produsert i overflod og er lette å høste. De har en meget mild, nesten tørt smak og kan anvendes i mengder i salater. Teksturen er litt tøff, men slik vi vanligvis bland dem godt med andre blader. Bladene kan også kokes, og er et fint tillegg til supper eller stuinger hvor de vil bidra til å tykne dem på samme måte som okra kan brukes.
 • Søte fioler har ulike andre formål i hagen, inkludert ulike medisinske bruksområder. For eksempel, har den en sterk folk omdømme i behandling av kreft og kikhoste. Den inneholder også salisylsyre, som brukes til å lage aspirin, og er derfor effektive ved behandling av hodepine, migrene og søvnløshet. En eterisk olje fra blomster og blader brukes i parfyme og blomstene selv er vant til smaken pusten fresheners.

Ting du trenger

 • Violet frøplanter