Wkino

Hvordan å resirkulere

Resirkulering er en måte å sikre at varene vi har ferdig med å bruke få returnert til ressurser bassenget og enten får snudd til noe annet eller er renset og gjenbrukt. Resirkulering bidrar til å bevare råvarer og ofte bidrar til å spare på ekstra energi at produsentene ellers ville bruke på å produsere nye produkter fra bunnen av. Gjenvinning reduserer også mengden materiale kommer inn i deponier, som er en stor bonus gitt at mange land er raske å gå tom for plass til deponi. I tillegg kan resirkulering redusere forurensning involvert i avfallshåndtering og redusere forbruket av råvarer bidrar til å bevare våre naturressurser.

Likevel føles ikke alle motivert til å resirkulere og faktisk kan det noen ganger virke som en kompleks oppgave. Likevel, kombinert med å forstå fordelene, når du vet hvordan du kan resirkulere, vil du innse det er ikke så vanskelig, og det snart blir andre vane. Start med å lage en forpliktelse til gjenvinning i husholdningen og jobbe deg rett gjennom å overbevise andre om sine fordeler også.

Trinn

Hvordan å resirkulere. Lag en forpliktelse til å resirkulere så mye som mulig i din husholdning.
Hvordan å resirkulere. Lag en forpliktelse til å resirkulere så mye som mulig i din husholdning.
 1. 1
  Lag en forpliktelse til å resirkulere så mye som mulig i din husholdning. Sammen med å redusere ditt forbruk og gjenbruk av alt det du kan, kan resirkulering bidra til å redusere mengden av elementer som går inn i din søppel hver uke, og vil sørge for at du bidrar til et bærekraftig og langsiktig satsing av mange lokalsamfunn over hele verden til gjøre mest mulig ut av ressursene våre. Ved å resirkulere regelmessig, viser du andre mennesker at det er mulig, en god ting å gjøre, og at det gjør en forskjell.
  • Hvis du har barn, snakke med dem om fordelene ved resirkulering. Det er gode bøker for barn på fordelene med gjenvinning, mange i barnas miljødelen av ditt lokale bibliotek eller bokhandel.
  • Begynne å se søppel selv som en ressurs. En masse søppel som ikke kan gjenbrukes kan gjenvinnes eller forvandlet til et helt nytt objekt. For eksempel blir smeltet glass nye glassbeholdere, fliser, marmor, surfebrett og mer. Metall elementer kan bli forvandlet til en ny bil, kokekar, flere bokser og sykkel deler. Plastflasker kan bli omgjort til en myriade av ting, blant annet klær som utendørs og ski jakker. Brukt papir kan bli omgjort til nytt papir og papp.
  • Tjen penger på søppel. Noen av elementene du kan resirkulere kan bringe deg tilbake penger! Slå søppel i kontanter er ofte forbundet med drikkevareemballasje, men du kan også få penger for metaller, mobiltelefoner, blekkpatroner, klær og andre elementer, avhengig av hvor du bor og hva lover regulerer avkastningen av slike elementer.
 2. 2
  Bli involvert. De fleste husholdningene i industrilandenes urbane områdene er nå en del av det kommunale eller lignende resirkulering samling ordningen. Hvis dette er tilfelle for deg, vil du allerede har en forståelse på det grunnleggende om resirkulering husholdningsartikler. Men selv her kan det være noen forvirring om hva som er resirkulerbar og hva er ikke, som det ikke er den samme på tvers av ulike soner, og enda mindre regioner og land. Mye av det er avhengig av tilgjengeligheten av lokale eller rimelig nær gjenvinningsstasjoner, ikke noe som kan tas for gitt. Og hvis du har flyttet litt rundt, kan du bli overrasket over å høre at noe du kan resirkulere på ett sted ikke kan resirkuleres et annet sted. I utgangspunktet, les den medfølgende informasjon knyttet til din husholdning resirkulering samlere, som kan skrives ut på resirkulering container, trykt i brosjyrer, på nettstedet til kommunestyret eller innsamler eller i lokalene til enten sted. Hvis du ikke finner informasjon hvor som helst, ring solfangeren direkte.
  • Bruke noen minutter raskt å lære hva som kan og ikke kan samles i resirkulering plassering.
  • Følg instruksjonene som samleren fastsetter, som raskt vaske ut brukte bokser eller fjerne caps fra flasker, bremser etc. Dirty og usortert gjenvinning ned hele prosessen og kan presentere skade på ansatte som arbeider i gjenvinningsstasjoner. En liten bit av din innsats slutt kan gjøre en enorm forskjell overall.
  • For elementer som oppgir at de er resirkulerbare, men kan ikke bli innhentet av din husstand solfangeren, det er fortsatt noen alternativer tilgjengelig. Den første er å finne ut om det er en tydelig resirkulering depot sted i ditt område som vil ta slike elementer direkte fra deg (du kan gjøre en vanlig nabolaget samling for å spare på å slippe-off kostnader). Sekund, spør din kommune eller innsamler hvorfor de ikke kan ta andre gjenvinnbare produkter og begynne valgkamp for en endring hvis det virker en ønskelig endring for ditt område. Ikke gi opp, de trenger å vite at det er interesse i å samle de andre resirkulering. Tredje, se om de ikke-collectable elementer kan brukes om igjen på en eller annen måte. For eksempel kan klær som ikke er noe bra for veldedighet bli omgjort til filler, ofte en side-funksjonen til veldedige organisasjoner som gjør samle klær.
 3. 3
  Vet hva som kan resirkuleres. Mange elementer er resirkulerbare og over tid, er flere elementer som er lagt til på listen over hva som kan resirkuleres. Selv rejuicing er avhengig av ditt lokale returpunkt kapasitet og fasiliteter, som en generell regel, de fleste av følgende elementer er resirkulerbar, men du trenger ikke å lese retningslinjene som er relevante i ditt område:
  • Glass drikkeflasker (la lokkene av)
  • Melkekartonger og andre kartonger
  • Papir, herunder magasiner, aviser, avfall kontor papir og kontakt bøker (kontakt bøker kan ha en spesiell samling tid noen steder), og ikke glem gratulasjonskort og frokostblanding bokser
  • Aluminum drikke bokser, noen steder folie skuffer og folie wrap kan samles, men ikke alle recyclers vil samle disse sistnevnte poster
  • Stål mat bokser (også kjent som "bokser" i noen steder), maling bokser, spraybokser (minus lokk og merk ikke alle steder godta disse), kaffe bokser, flaske topper og jar lokk - hvordan vet du det er stål? Bruk en magnet. Hvis det holder seg til den kan, det er stål.
  • Plast med resirkulerbare symboler på dem, vanligvis PET eller skriv en plast og HDPE eller type 2 plast, la lokkene av flasker
  • Noen supermarkeder samle plastposer (med mindre de har blitt utestengt helt, i så fall, ta med egne poser)
  • Men se neste trinn for unntak, som kan inkludere gjenvinnbare produkter bare fordi det ikke er noen praktiske gjenvinningsstasjoner i ditt område.
 4. 4
  Vet hva som ikke kan resirkuleres. Noen elementer kan ikke resirkuleres for grunner som spenner fra kompleksiteten til farer. Selv om teknologien fortsetter å endre hele tiden (i så fall holde et øye med hva nye elementer kan resirkuleres), er det fortsatt noen elementer som ikke kan resirkuleres. Ikke sette disse inn i resirkulering containere fordi de skaper problemer og kan potensielt forurense resirkulering også. Noen av disse elementene er (og dette er avhengig av din lokale samleobjekt politikk, så pass på å lese dem grundig):
  • Lyspærer (selv om enkelte steder gir drop-off områder for sparepærer, for å unngå kvikksølv forurensning av deponiet)
  • Plast uten resirkuleringssymbolene kan ikke gjenvinnes
  • Drikkeglass, servise, Pyrex eller annen ildfast glass, keramikk
  • Blåpapir, folie innpakning, laminert papir, gave bånd, gavepakking
  • Klistremerker
  • Folie potetgull / skarp poser
  • Aerosoler er ikke akseptert av alle resirkulering steder
  • Speil og vindusglass
  • Knust glass
  • Elementer forurenset med mat søl som tar ut containere og pizzaesker, og dette kan variere i henhold til kommunen om
  • Elementer som Tetra-Paks (voks belagte eller foret kartonger), batterier, maling (bokser), olje, polystyren, tinn folie, klær og så videre kan gjenvinnes avhengig av hva prosessanlegg er i din nærhet. I de fleste tilfeller er disse elementene trenger en egen sortering og ofte krever en bestemt drop-off heller enn å bli samlet inn fra din husstand, selv da kan de ikke være i stand til å bli resirkulert i det hele tatt på noen områder... ennå.
   • Hvis området ikke samle melk eller drikkekartonger, bruke dem for mange hjemme bruker blant annet hage bruk eller donere til en skole eller barnehage for kunstprosjekter. Ditto for skum peanøtter, isopor og klær.
  • Og noen ting som bør ikke engang å si, men har dessverre dukket opp i resirkulering fra tid til annen - døde dyr, medisinsk avfall, brukte bleier (bleier) eller sanitærutstyr, brukte sprøyter og uønskede levende dyr. Legge slike elementer (og i sistnevnte tilfelle levende vesener) er rett og slett uansvarlig, grusom eller uvitende.
 5. 5
  Finn ut hva resirkulering eller sentre eksisterer i ditt område. Hvis du ikke allerede er en del av en organisert resirkulering samling, må du kanskje se etter hvilke muligheter som finnes i ditt område, eller kanskje du leter etter et sted som kan ta disse resirkulering at din lokale samleren ikke kan. Internett er det beste stedet å starte når vi leter etter resirkulering:
  • Europa - se NRC-Recycle.org, http://www.nrc-recycle.org/consumers.aspx
  • Canada - se Wikipedia-oppføring på resirkulering i Canada for ulike provinsielle ordninger, http://en.wikipedia.org/wiki/Recycling_in_Canada
  • Uk - se Recycling Guide.org.uk,
  • Tyskland - generell veiledning på engelsk, http://www.howtogermany.com/pages/recycling.html
  • Australia - se Recycle Australia.org, http://www.recycleaustralia.org/, relevante kommunale nettsteder, Miljø Australia
  • New Zealand - se ulike kommunale nettsteder, Kjærlighet NZ,, http://www.plastics.org.nz/environmental/recycling/
  • Sør-Afrika - se Guide til resirkulering i Sør-Afrika, http://treevolution.co.za/guide-to-recycling-in-sa/, The National Recycling Forum, http://www.recycling.co.za/
  • Irland - Recycling i Irland, og Directory of Irish Recycling,
  • Datamaskiner, kameraer og annen elektronikk / enheter - sjekk produsentens nettsted først, så se etter bestemte programmer som behandler i disse potensielt farlige avfall elementer; enkelte miljøer utføre spesielle samling dager nå og da, slik at du kan samle alle elementene venter resirkulering og overlevere dem på disse datoene. Hvis et slikt program ikke er i ditt område, tenke på å starte en eller lobbyvirksomhet for en.
  • Hold et øye for spesielle one-off gjenvinning arrangementer i ditt nærområde som du kan delta i eller selv bidra med. Disse vil ofte bli fremmet gjennom sosiale medier, avisartikler og hjemmesidene til deltagende grupper, organisasjoner og bedrifter.
 6. 6
  Sett opp din egen personlige resirkulering system som fungerer best for ditt hjem. Gjenvinning tar opp plass i hjemmet, så det er viktig å finne ut hvordan man skal håndtere dette på en måte som ikke påvirker stue plass eller opprette en fare på noen måte. Det er mange gode alternativer som du enten kan kjøpe eller gjøre for å holde resirkulering sortert og trygt i ditt hjem før du setter den ut for samlingen. Noen av dine valg kan avhenge av preferansene til samleren - i enkelte områder, blande resirkulering er helt fint, mens i andre, vil de bare samle separert resirkulering eller kanskje bare samle inn ulike typer resirkulering på ulike uker. Hvis blande din gjenvinning ikke er et alternativ, vil du trenge noe ekstra sortering plass. Noen ideer for å holde resirkulering hjemme inkluderer:
  • Badekar eller uttrekkbare skuffer holdt under vasken. Disse kan kjøpes eller skreddersydde.
  • Binger eller andre beholdere holdt like utenfor døren til kjøkkenet, bakdøren eller annen exit området.
  • Beholdere oppbevares i en vaskekum skap på gulvet, bak en dør.
  • Prøv å bruke containere som dekkes, for å unngå faren for søl, kutt eller lukt å utgå fra containere mens resirkulering bygger opp hver uke.
  • Hvis området bruker poser i stedet for bokser for innsamling, holde poser i et solid ensidig container mens samle og bare trekke ut posen før samlingen. Selvsagt, være forsiktig med skarpe hjørner på bokser, etc.
  • Mens det kan være lett å hope papirer opp, kan dette fort bli skjemmende og hvis for høy, en fare for mindre mennesker og dyr hvis det velter. Prøv å holde papirene i en container eller bort fra ethvert område som mennesker og dyr gå, krype eller toddle nær.
  • For elementer som må tas til et prosessanlegg område, utpeke et sted som din garasje eller en bakgård skur eller plass til å tillate disse å akkumulere til det er nok elementer til å ta sammen.
  • Sørg for resirkulering sone i hjemmet ditt er tilgjengelig for alle som er i stand til å bruke den. For papir, holde resirkulert papir binger i nærheten alle pulter i hjemmet.
  • Selvsagt, fortsatt beholde en søppelbøtte for det som ikke kan gjenbrukes, pusset eller gjenvinnes.
 7. 7
  Være en ren og gjennomtenkt re-bruker. Før du legger til noen elementer til gjenvinning, sørge for at de er rene. Skyll mat eller drikke rester av flasker, bokser og drikke vann. Gjør dette på slutten av oppvask, for å spare vann og å dra nytte av å bruke såpeskum.
  • Ikke tilsett knust glass eller skarpe gjenstander til gjenvinning.
  • Ikke legg ikke gjenvinnbare produkter bare fordi du ikke gidder å gjøre noe annet med dem. Dette sender en unhelpful melding til gjenvinning myndighetene at innbyggerne ikke er så i stand til å sortere! Være resirkulering stolt og bruke sunn fornuft om tilskudd til resirkulering din.
 8. 8
  La resirkulering binger, poser eller beholdere i den aktuelle samlingen området. Hedre alle forespørsler om hvor du skal forlate samling elementer eller du kan finne at samlere ikke vil ta dem. Sørg for å ha sortert ordentlig før du forlater varene ut. Hvis du bor i et forblåst område, at plaggene ikke kan blåse bort nedover gaten, ingenting gir resirkulering en dårligere rykte enn å se det strødd overalt.
 9. 9
  Del innsatsen. Det er en god idé å spørre naboene om de har elementer som trenger å gå til en resirkulering depot slik at flere går i ett kjøretøy tur hver gang. Sørg for å dele arbeidet med å slippe av slike elementer på en roterende basis, kanskje sette sammen et diagram på en sky området som Google Docs eller en wikipedia for å dele slik informasjon og planlegging.
 10. 10
  Vær aktiv, ikke frustrert. Gjenvinning kan slå litt frustrerende hvis du er i en kommune med svært strenge grenser for hva som kan og ikke kan resirkuleres på grunn av mangel på lokale fasiliteter. Og jo mer farlig avfall, jo vanskeligere kan det være å resirkulere, men mange anlegg er beskjæring opp til å håndtere batterier, elektronikk og lignende. Men det er viktig å finne måter å omgå slike spørsmål, som fungerer for både deg og ditt lokalsamfunn. Du kan drive lobbyvirksomhet for flere og bedre gjenvinningsstasjoner og mer som du dytte og dytte og vise gjennom en demonstrasjon av samfunnet støtte at området ønsker bedre gjenvinning muligheter, jo mer er det sannsynlig at området vil få dem og at gjenvinning blir enklere for din kommune.
 11. 11
  Hjelp de som er uenige med resirkulering å se sine fordeler. Det er alltid lettere å finne hull i forpliktelser til å endre vår praksis, det er en naturlig menneskelig reaksjon. I tilfelle av gjenvinning, vil det alltid være de som informerer deg aldri så alvorlig at resirkulering bruker for mye energi, som resirkulerte produkter må reise langt avstander, osv. Noen av deres bekymringer er veldig gyldig og sann, men likevel, disse bekymringene trenger skal heves på en balansert måte, ved også å se hva som fungerer og ved å erkjenne at de bekymringer om gjenvinning blir stadig opp så raskt som teknologi, ressurser og kunnskap tillatelser. Det er langt bedre å være dedikert til å komme på med det enn å bli maser om det nytteløse i det hele tatt! Videre kan for mye negativitet om verdien av resirkulering motvirkes med solide fakta om sine fordeler, spesielt på områdene jobbskaping, reduksjon av forurensning og generelt samfunnet sikkerhet. Noen av de tingene du kanskje har lyst å hjelpe andre til å forstå om resirkulering inkluderer:
  • Resirkulering industrien er en jobbskaping industrien. I Europa alene, skaper resirkuleringsindustrien over en million jobber. Gjenvinning reduserer også behovet for gruvedrift, en av de farligste jobber.
  • Gjenvinning sparer tømmer, vann-og mineral ressurser for fremtidige generasjoner. Det betyr at dine barn og dine barnebarn (de fleste mennesker ikke egentlig tenke forbi disse nivåene av fremtidige generasjoner, så snakk om det der det påvirker mest).
  • Kriger er utkjempet over ressurser, resirkulering reduserer behovet for krigførende om ressurser og bidrar til å vise at det er nok til å dele litt med det vi allerede har (kombinert med en reduksjon i forbruk).
  • Mange resirkulerte produkter bruker langt mindre energi for å bli resirkulert enn det tar for råvare som skal opprettes. For eksempel krever gjenvinning aluminium 95 prosent mindre energi enn å gjøre det fra råvarer. Resirkulert stål sparer 60 prosent av energien, resirkulert avisen 40 prosent og resirkulert glass 40 prosent. Slike besparelser alle oppveier resultatene av forbrenning og deponering.
  • Sjekk individuelle gjenvinning fakta som er relevante for ditt lokale område, og til ditt land. Disse varierer mye avhengig av hvor du bor, så sørg for å ha de mest relevante fakta for ditt område, jo nærmere hjemmet, jo mer fordelene vil appellerer til de du søker å overtale.
  • Hold deg til fakta og unngå å bli følelsesmessig. Du vil ofte finne det er følelser nok kommer fra folk som er bekymret "for mye endring" i sin tilnærming til hverdagslige valg av livsstil. Det er alltid best å fokusere på den enkle resirkulering, fordelene og selv viser dem ender resultatene av resirkulering.
  • Husk at selv om anti-gjenvinning utfordrer ikke synes å bry seg om de positive fakta som du deler med dem, dette er ingen grunn for deg til å gi opp i fortvilelse og bli den negative siden. Hold deg oppdatert med hva du gjør og lede ved eksempel.
 12. 12
  Spre ordet. Hvis du har tid, bli en mester for resirkulering ved adressering grupper i samfunnet, skolebarn, førskolen grupper og andre interesserte grupper om verdiene av resirkulering og hvordan folk kan gjøre det enklere å gjøre. For økter med barn og tenåringer, er det gode bøker og videoer som du kan bruke og vurdere å bringe sammen folk fra resirkulering industrien til å snakke om sin rolle og hva de gjør.
  • Bruk en blogg eller et nettsted for å fremme dine egne resirkulering tips og informasjon for å hjelpe andre. Sørg for å dele tips om Twitter, Facebook og andre sosiale medier som andre kan lære av og dele rundt litt mer. Hold alltid messaging positiv og aktiv, viser av din egen "komme-on-med-det" eksempel.
 13. 13
  Kjøp resirkulerte produkter over ikke-resirkulerte versjoner der det er mulig. Hjelp resirkulering industrien til å blomstre ved foretrakk de produktene som kommer ut av det. Noen flotte resirkulerte produkter du kan kjøpe er:
  • Resirkulert papir. Velg de merkene med høyest resirkulert papir (PCW) innhold. Den PCW innhold refererer til hvor mye gjenbrukt masse har blitt brukt til å lage papir motsetning til å bruke trær.
  • Isolasjon. Det finnes ulike typer av resirkulert isolasjon på markedet.
  • Klær. Noen merker er spesialister i å snu PET-flasker til nye jakker og lignende. Se på etikettene av klær.
  • Penner og blyanter.
  • Benkeplater. Se etter spennende motiver som inneholder knust glass stykker - disse kan se helt fantastisk!
 14. 14
  Gå utover resirkulering. Redusere det du bruker og gjenbruk hva du allerede har saken like mye som resirkulering og kombinert med resirkulering kan gjøre en stor bulk i hvor mye som ender opp på en søppelfylling. Noen tekstiler som klær og møbeltrekk fra møbler kan resirkuleres til husholdning møbler som pynteputer og dyner med akkordarbeid. Vask brukt stuffing i en bundet putetrekk før gjenbruk det å stappe leker eller puter, vaske alle gamle klær og tekstiler før du skjærer opp for å gjøre dyner, puter eller andre håndverket prosjekter som involverer stoff. Skrap bag kan ta mye av bulk ut av deponier i seg selv, og hvis du har for mange prosjekter ferdig, gjør de gode gaver som koster bare tid. Denne artikkelen er ikke fokusert på å redusere og gjenbruke handlinger, men for å hjelpe deg å lære mer, her er noen artikler til å begynne med:

Tips

 • Ikke bare tenk på de vanlige elementene du kan resirkulere, gjøre noen undersøkelser, og utvide den.
 • Noen sentre krever at du vaske plagg eller fjerne etiketter eller lokk. Finn ut hva ditt senter krever før turen.
 • Gjenvinning aluminium er fortsatt god til tross for ryktene du kanskje har hørt om det motsatte. Det sparer penger og energi, det er derfor de betaler deg for bokser.
 • Hvis du blir bedt om å skille, gjør du det som det hjelper resirkuleringsprosessen umåtelig. Det tar bare noen få sekunder mer.
 • Pakking peanøtter (plast løsmasser) kan ofte bli resirkulert på lokale posttjenester. Du kan finne en på http://www.loosefillpackaging.com/. Prøv å donere dem til eBay eller andre online selgere, de er alltid behov for flere emballasje!
 • Hvis du er på skolen eller på jobben der du bruker mye papir og deretter kaste den bort, prøv å ha en resirkulering bin under pulten din, eller en resirkulering lomme i filen. Gjør et mentalt notat å sette alle resirkulerbart papir i det hver gang du lyst til posisjon for normal papirkurven.
 • Det er spesielt godt å resirkulere Styrofoam fordi det er et menneskeskapt objekt som ikke brytes ikke.
 • Prøv å unngå å gjøre spesielle turer i bilen for å resirkulere, som du skal bruke drivstoff unødvendig. Kombiner det med en tur du gjør uansett.
 • Mange stater i USA tilbyr små pengepremier for hvert element resirkuleres, så det er en god idé å spare opp elementene til du har nok til å kjøpe noe med belønningene.

Advarsler

 • Når overbevise andre, prøv å unngå språk som fremkaller "redde planeten". Dette er emosjonelle språk som har en tendens til å la folk føler seg overveldet og skaper et ønske om å unngå saken fordi alt synes å for hardt. Bryt ned alt inn doable biter og snakke om hvordan vi alle arbeider mot å skape en bedre og mer bærekraftig og tryggere verden for ethvert menneske å leve i stedet for fremkaller panikk og tap språk.
 • Husk å vaske / skylle bokser og plast før du setter dem i sine hyller. Hvis hyllene er inne, dette kutter ned på noen lukt. Og hvis binger er utenfor, reduserer skylling sannsynligheten for kjæledyr eller vandrende dyr grave gjennom dem! Videre være hensynsfull for dine medmennesker som jobber på resirkulering depoter er merket av din egen menneskelighet.
 • Enkelte elementer, men gjenvinnes, har få behandling sentre tilgjengelig. I dette tilfellet, kan du liker å drive lobbyvirksomhet for forbedringer som vil resultere i mer gjenvinning, flere arbeidsplasser og enklere resirkulering tilgang for medlemmer av fellesskapet.

Ting du trenger

 • En lokal gjenvinningsstasjon
 • Vann for å skylle elementene, fortrinnsvis parabolen vann som er i ferd med å bli forkastet
 • Gjenbrukbare poser
 • Binger, containere, lagring elementer for resirkulering ligger i en praktisk beliggenhet
 • Resirkulerbare elementer
 • Resirkulering listen på kjøleskapet eller et sted lett å se for å hjelpe deg å vite hva du skal resirkulere og hva som ikke skal