Wkino

Hvordan å kutte speil

Lære å kutte speil selv har mange fordeler. Du kan lage noen design eller form du ønsker uten settling for hva som er tilgjengelig på markedet. Du kan også spare penger på dyre speil stykker siden du kan style dem selv. Cutting speil er faktisk et misvisende begrep, som du ikke skal skjære så mye som å utføre det som kalles en kontrollert pause. I denne prosessen, vil du scorer, eller scratch, overflaten av speilet hvor du ønsker å klippe den. Dette skaper et svakt punkt i glasset. Når du bruker et lite press langs linjen du klippe, vil en pause oppstår. Dette blir referert til som "løpende stolpe". Med litt øvelse kan du lage vakkert kutte speil.

Trinn

Hvordan å kutte speil. Velge og kjøpe en uklippet speil, og bestemme mønsteret ønsket.
Hvordan å kutte speil. Velge og kjøpe en uklippet speil, og bestemme mønsteret ønsket.
 1. 1
  Velge og kjøpe en uklippet speil, og bestemme mønsteret ønsket. Det kan være nyttig for å tegne et diagram.
 2. 2
  Rengjør og tørk glasset grundig før du begynner. Dette er et svært viktig skritt, som selv den minste flekk av skitt eller støv kan føre til avbrudd i scoring prosessen. Dette kan føre til at glasset chip eller bryte.
 3. 3
  Plasser hjulet cutter vertikalt, eller rett opp og ned, på den reflekterende siden av speilet. Hvis du ikke plassere kutter rett, kan du risikere en ufullkommen kutt eller bryte speilet.
 4. 4
  Påfør en svak nedadgående press på kutteren som du ruller den sammen mønsteret ditt, og scorer speilet mens du går. Med de fleste speil, bør du høre en skrikende lyd hvis du gjør det riktig. Hvis du ikke hører en lyd, betyr at du ikke presser hardt nok. Hvis du trykker for hardt, vil du merke lite sjetonger fra cut. Disse kan komme under hjulet og skade eller kjedelig din cutter.
 5. 5
  Fortsett å oppnå speilet før du har fullført et omriss av mønsteret ditt.
 6. 6
  Plasser kjører tang slik at bunnen kjeven berører score på speilet ditt. Den øvre kjeve skal berøre speil omtrent 1/2 tomme (1.3 cm) på begge sider av svekningslinjen. Klem tang, som vil føre dem til å skille, og dermed utvide stillingen linje. Denne utvidelsen vil føre til stillingen å knekke sammen resten av linjen din på en svært kontrollert bryte mønsteret.
 7. 7
  Forsegle kantene av nyklippet speil med speil kanten tetningsmasse eller annen hermetisk belegg. Du kan finne disse materialene på en jernvarehandel. Du kan også melde deg på klar neglelakk.

Tips

 • For skårer som har flere kurver, slår speilet opp ned på en fjærende underlag, for eksempel et stykke av skum eller papp. Trykk ned på scoren tråd med tommelen, noe som vil føre til pause.
 • Det kan være nyttig å kjøpe et par stykker av billig speil for å øve på, slik at du kan gjøre deg kjent med scoring teknikker. Prøv single-styrke vindusglass, siden det er lettere å klippe og sannsynligvis den minst kostbare.
 • Hvis du er ute etter å kutte en masse speil, investere i selv-oljing speil cutter. Det kan vare lenger enn andre kniver, og i mange tilfeller kan du kjøpe en ny hjulet når den første gir ut. Den selv-oljing av kutteren er ofte enklere å bruke.
 • Hvis du har en liten jobb å gjøre, se etter en stål-hjulet cutter. De fungerer like godt som de karbid hjul, og er ofte billigere. Hvis du lagrer stål hjulet i olje etter bruk, kan det vare lenger.
 • Hvis du gjør rette poengsum linjer, for eksempel når cutting glass i en firkantet form, Plasser speilet på et flatt bord med cut-linjen plassert like ved kanten av bordet. Press mot speilet, hold det stødig, og bruk den andre hånden snap nedover på gratis stykke. Dette bør gjøre en ren, enkel pause.

Ting du trenger

 • Mirror-ruten
 • Self-oljing speil cutter
 • Kjører tang
 • Mirror edge fugemasse, hermetisk belegg, eller klar neglelakk
 • Skum eller papp (valgfritt)