Wkino

Hvordan å holde et kjæledyr ekorn

Holde et ekorn er en stor jobb. Du vil vanligvis bare finner deg selv i denne situasjonen med en baby ekorn som de voksne er litt for høy stressede. CDC anser ikke smågnagere å være en rabies risiko i Europa.

Trinn

Hvordan å holde et kjæledyr ekorn. Sørg for å stifte hønsenetting stramt og sikkert for å unngå hull eller skarpe punkter.
Hvordan å holde et kjæledyr ekorn. Sørg for å stifte hønsenetting stramt og sikkert for å unngå hull eller skarpe punkter.
 1. 1
  Bygge et egnet bur. Etter å ha klatret rom og noen tre (helst en stokk med edeltre) å gnage på for ekornet. Dette er viktig for ekornet tannhelse og nødvendig for tenner ung. Forfatteren gjort ett av to runde trestykker, holdt sammen med 2X4 er på innsiden, innpakket i hønsenetting. Husk at ekorn trenger mye plass, og hvis de ikke kommer til å få lov til å streife rundt i huset (som ikke er en god idé hvis det er noe du ikke vil tygges, for eksempel elektriske ledninger), kan du ønsker å vurdere en utendørs bur.
 2. 2
  Sørg for å stifte hønsenetting stramt og sikkert for å unngå hull eller skarpe punkter. Sett opp en skoeske med et brettet teppe eller annet mykt sengetøy som bomull som et sted å sove. Pass på at det er rikelig med sengetøy og et sted for det å kose i som en pose. En annen idé er en bedding posen, slik som den typen du vil bruke for en ilder.
 3. 3
  Sunn ekorn vil vanligvis drikker fra en flaske vann, slik som den typen du vil bruke for kaniner og andre gnagere. Hvis de ikke drikker fra flasken, setter ut et grunt fat for dem å drikke av, men vær klar over at de kan gjøre en rot.
 4. 4
  En baby ekorn kan ikke thermoregulate seg selv, noe som betyr at den ikke kan holde meg varm uten assistanse. Sett en varmepute under hva du holder den i, men sørg for at den ikke overstiger 100 grader. Pass på at oppvarming pad er under halvparten av kabinettet, slik at barnet har en kul halvparten å flytte til i tilfelle barnet blir for varmt. En god intern temperatur for ekornet seg selv er mellom 98 og 102 grader, noe som betyr at det skal føles varm å ta på, varmere enn hånden din. En kald baby kan dø veldig lett, så dette er veldig viktig. En kald baby kan ikke fordøye mat samt en varm baby. Aldri mate en kald ekorn.
 5. 5
  Sørg for at du mate ekorn riktig.
  • Mat for voksne: butikken kjøpte gnager blokk som Harlan Teklad, Mazuri eller Henrys Sunn Blocks er flott sammen med friske grønnsaker og begrenset frukt og en og annen nøtt som en godbit.
  • For babyer: Fox Valley melk erstatning er et must. Mate dette til ekorn med en sprøyte sakte som babyer vil ofte suge melk ut gjennom nesen mens suger som kan føre til lungebetennelse. Esbilac valp melk en gang var maten av valg og nevnt på mange nettsteder som bra for ekorn, men forumla har nylig endret, og er ikke lenger anbefalt.
   • For alderen 2-3 uker: fôr fem ganger om dagen, starter på 1 1/2 cc av formel og øke til 3 cc.
   • Alder 4-5 uker: mate fire ganger om dagen, starter på 3 1/2 cc av formel og øke til 5 cc.
   • Alder 6-7 uker: mate fire ganger om dagen, starter på 6 cc av formel og øke til 9 cc.
   • Alder 8 uker: mate 10-14 cc to ganger om dagen. Begynn avvenning på små biter av fast føde.

Tips

 • Få mat og omsorg ideer fra oppdretter og fylle din handleliste fra den lokale dyrebutikk. Vanlige matvarer vil gjøre eksotiske dyr syke, for eksempel, stinkdyr elsker kattemat, men det er også rik for dem og kan faktisk drepe dem.
 • Få dine ekorn fra en anerkjent oppdretter.

Advarsler

 • IKKE mate et ekorn en kattunge melk erstatning, Hartz melkeerstatningspulver, osv. Bruk bare Esbilac valp melkeerstatningspulver. Det er det nærmeste formelen til ekorn melk og alt annet kan gi ekorn diaré (som kan drepe på grunn av feilernæring) og forårsake vekst problemer.
 • Dette er ikke en guide til rehabilitering av syke eller foreldreløse ekorn. Hvis du har funnet en baby ekorn utenfor, kan du lese informasjonen eller og finne et dyreliv rehabilitator.
 • Aldri prøve å temme en vill ekorn. Ekorn er pattedyr, og pattedyr kan bære rabies blant andre potensielle sykdommer.

Ting du trenger

 • Stor romslig Cage
 • Tilbehør