Wkino

Hvordan ta vare på slugs

Vi tenker på snegler som slimete brutto ting, men faktisk de gjør fantastiske kjæledyr. Snegler er enkle å ta vare på, og de er bra for eldre barn. Yngre barn kan ved et uhell squash slug som ønsker å holde den, eller de kan glemme å ta vare på slug.

Trinn

Hvordan ta vare på slugs. Hold snegler i et akvarium eller i en stor krabat keeper med mye gulvplass.
Hvordan ta vare på slugs. Hold snegler i et akvarium eller i en stor krabat keeper med mye gulvplass.
 1. 1
  Hold snegler i et akvarium eller i en stor krabat keeper med mye gulvplass.
 2. 2
  Legg underlaget. For underlaget kan du bruke skitt (2 inches dyp) fra bakgården eller seng en Beast, Eco Earth etc., fra din lokale dyrebutikk. Hvis du bruker noe som ikke er fra en dyrebutikk, for eksempel noe fra hagen din, sterilisere den først (sette den i mikrobølgeovnen i ett minutt) for å bli kvitt skadedyr osv.
 3. 3
  Legg blader, pinner og steiner for å gjøre din slug føler seg hjemme. Bare husk å erstatte dem ofte nok, da disse kan tiltrekke skadedyr i det lange løp.
 4. 4
  Bruk en sprayflaske med våren eller de-klorvann, misting tanken en gang eller to ganger om dagen. Snegler liker tanken fuktig, ikke dryppende våt, så ikke overdriv misting.
 5. 5
  Mate slug grønnsaker og frukt. Eksempler er: ulike typer salat, agurk, sikori, epler... Prøv ut et par ting å se hva slug liker mest. Noen er kresen eaters. Ikke gi dem pet mat for andre dyr, noe tørr, salt eller søtt. Din slug kan overleve spise spaghetti eller en liten bit av kaken, men det er definitivt ikke sunt for dyret. Disse matvarer suge opp vann, noe som er farlig for slug og vil drepe den hvis den spiser for mye av dem. Som en enkel regel: hvis maten gjør deg minst litt tørst når du spiser det, er det ikke egnet for kjæledyret slug.
 6. 6
  Erstatte jord ukentlig og fjerne gamle mat stykker daglig. En vannskål er ikke nødvendig, hvis du bestemmer deg for å få en sikre at vannet er grunt, slik at slug ikke vil drukne.

Advarsler

 • Det er motet for familier med små eller middels alder barn å holde snegler uten strengt oppsyn. Dette er på grunn av farene ved barn blir smittet med Angiostrongylus infeksjoner hos mennesker. Vennligst gå til:
 • Aldri holde slug i direkte sollys. Også aldri dekke hullene av lederen for den slug. De er dens pustehull.
 • Vær forsiktig når du håndterer slug og ikke holde slug med amfibier som de kan spise slug.
 • Vask alltid hendene før du plukker opp slug! Det kan være ting som salt på dem som kan være skadelig for den.
 • http://www.cdc.gov/ncidod/dpd/parasites/angiostrongylus/factsht_angiostrongylus.htm. Ron Hines DVM PhD

Ting du trenger

 • En akvarium eller en stor krabat keeper med mye areal, grønnsaker, sprayflaske, våren eller vann fra springen de-klorerte, jord.