Wkino

Slik gi subkutane fluider til en katt

Den verste nyheten for en person er ikke å lære at hans eller hennes katt har nyresykdom, er det å lære om de krav og ansvar som han eller hun må skulder å holde henne sunn. Denne artikkelen beskriver en veldig enkel måte å administrere disse væskene til din elskede feline.

Trinn

Slik gi subkutane fluider til en katt. Begynn med en sulten pus.
Slik gi subkutane fluider til en katt. Begynn med en sulten pus.
 1. 1
  Kjøpe et IV-stativ. Dette er ikke en betydningsløs kjøp i det minste. Hvis du har fanget nyresykdom tidlig, kan du bli administrere væsker for de neste tre årene eller så. De kan finnes på eBay for rundt 25€. Hvis du føler deg virkelig billig, kan du henge en kleshenger på en dør og fest væsker bag til den. Hovedpoenget er å få posen hevet godt over pus slik at væskene vil dryppe raskere og spare deg for både noen sorg.
 2. 2
  Begynn med en sulten pus. Hun bør være 1-3 timer forsinket til kvelds henne. Ikke skjule noe du gjør fra henne. Du kan til og med fortelle henne "okay, har vi å gjøre væsker nå!" Men ikke plukke henne opp før du har alt på plass og klar til å gå.
 3. 3
  Fyll opp en stor bolle med varmt vann.
 4. 4
  Sett IV bag i det å varme den opp.
 5. 5
  Slå på litt rolig musikk som du liker. Dette er for å bidra til å holde deg rolig, noe som vil bidra til å holde henne rolig. Pet henne og snakke med henne sakte så hun er ikke urolig når du berører henne.
 6. 6
  Mens posen er oppvarming, klare av en stor plass på kjøkkenbenken (ved siden av vasken er best) og vaske den godt.
 7. 7
  Sett opp IV-stativet.
 8. 8
  Samle et rent håndkle og din ren nål. Ta IV bag ut og føle det. Det skal føles lunken-varm. Gå videre og henge den opp en gang det føles fint.
 9. 9
  Hvis det er en ny pose, riv vekk den lille bit av hvit gummi i bunnen av posen. Ta linjen og finne den spisse enden, omgitt av et klart plastlokk. Fjern lokket og sette inn den spisse ende inn i bunnen av posen. Være forsiktig for ikke å stikke hull på sidene av pose indre rør.
 10. 10
  Fest nålen og skyll linjen (kjøre en liten strøm av væske ut for å fjerne eventuelle luftbobler). Sørge for at alt er akkurat der du ønsker det og kan nå den uten å måtte bevege seg mer enn armen din.
 11. 11
  Ta ut en boks med kattemat og satt ca to spiseskjeer med mat direkte på disken, hvor du vil ansiktet hennes skal være. Bryte den opp godt og legg to teskjeer vann over det å gjøre det mushier.
 12. 12
  Sjansene er gode for at selv om hun vet hva som kommer neste, vil hun fortsatt la deg hente henne fordi hun vet det er yummy mat å spise.
 13. 13
  Sett henne på disken og la henne få interessert i mat. Hun kan hoppe ned en eller to ganger, men du bør bare holde står der. Hvis hun er sulten nok, vil hun komme rett tilbake.
 14. 14
  Når hun har begynt å spise, holde henne på plass, så lett som du kan, og finne et bra sted mellom skulderbladene med mye løs hud.
 15. 15
  Bruk tommel og langefinger, forsiktig løfte opp huden. Push pekefingeren mellom dem, og skaper en "telt" av huden.
 16. 16
  Sett nålen rett under pekefingeren og parallelt med ryggraden. Pass på at hullet av nålen vender opp, og dette er mindre smertefullt for de tøffe-skinned katter, som nålen glir inn med mindre motstand. Nålen trenger ikke å bli satt inn hele veien, akkurat nok slik at den ikke vil falle ut.
 17. 17
  Start væsker. Stangen skal være nær nok til at du enkelt kan sjekke det ofte å sørge for at alt går som det skal, og å vite når man skal stenge væsker av.
 18. 18
  Så lenge alle er rolig og hun spiser sin mat, bør du ikke å holde på for hardt til henne. Selvfølgelig bør du ikke la henne gå, men bare å holde hendene på henne bør være nok. Hun kan til og med ta et skritt for å spise en bortkommen litt mat.
 19. 19
  Når hun har fått nok væske i henne (eller så snart hun er ferdig med maten - Hun vil miste tålmodigheten så snart maten er borte, så sørg for at du har gitt nok), ta nålen ut, rettes mot vasken, og la henne gå. Hun kan hoppe av disken og komme tilbake til livet mens du får strømmen slått av og alt ryddet opp.
 20. 20
  Så snart du har tatt ut nålen, gi henne en solid hurrarop. Noe langs linjene av "Du var så modig!" eller "Du gjorde det så bra! God jobb!"
 21. 21
  Før du begynner rengjøring for alvor, gi pus resten av middagen henne i hennes vanlige bolle i sin vanlige plass.
 22. 22
  Rengjøre alt godt og deretter gi deg selv en godbit. I hvert fall i begynnelsen, vil dette være mye mer ubehagelig for deg enn det er for henne!

Tips

 • Det er ikke så viktig at katten spiser mens det blir væske, så hvis hun ikke vil spise, ikke tvinge henne til.
 • Noen mennesker gjør veldig godt å administrere væske mens du sitter i en lenestol. De bare holde stangen ved siden av stolen og hold katten på fanget sitt. Hvis dette fungerer for deg, gå for det! Ikke sutrer ut på henne.
 • Det er ikke så skummelt som det virker. Når du har gjort det et par ganger du vil føle deg mye bedre om prosessen.
 • Holde minner deg på at du elsker henne og at du hjelper henne leve lenger. Dette vil holde deg fra å kvele henne når hun kommer bort fra deg uten å få full behandling!
 • Du vil at katten å være så stille som mulig, så bare akseptere at du skal skrubbe disken en gang før hun spiser og en gang etter.
 • Hold deg rolig! Hvis du ikke er rolig, verken vil din pus. Det vil stresse deg begge gangene.
 • Hvis strømmen avtar:
  • Prøve å løfte og justering av huden over nålen.
  • Prøv å flytte nålen litt ut.
  • Flytt væsker bag høyere.
 • Hvis katten ikke vil spise, og holder prøver å forlate, prøve å plassere henne i en dyp pappeske, med et mykt teppe eller håndkle i bunnen. Dette bidrar til å roe noen katter.
 • Holde alt sterilt! Ikke berør nålen til noe, men poenget med innsetting. Ikke berør den ene enden av linjen, eller hvor linjen kobles på posen. IKKE dobbelt stick-alltid bruke en ny nål til hver innsetting.

Advarsler

 • Noen katter prøver å slikke nålen ut. Se opp for dette!
 • Katten din kan lekke væske etter at nålen er fjernet, hvis det var en spesielt traumatisk stick katten kan selv blø litt. Press mot området i et minutt eller så hvis det er mulig.
 • Ikke gjør dette uten anbefalinger fra en veterinær!
 • Noen katter opptre aggressivt og kan bite / klø føreren etter å ha blitt stukket med en nål. Vet hvordan å holde katten din riktig bare i tilfelle dette skjer.