Wkino

Hvordan deworm katter

Hvis du eier en eller flere katter, er sjansen stor for at du vil bli møtt med å måtte kvitte seg med parasitter i dem. Deworming katten din kan gjøres hjemme med råd og medisiner fra veterinær. De fleste metoder for ormekur innebære å gi katten din en pille, men til tider, må du bruke flytende medisiner. Administrering av en av disse typer medisiner kan være en enkel prosess hvis du følger noen enkle retningslinjer og beskytte deg mot katt biter og riper.

Trinn

Hvordan deworm katter. Bekrefte tilstedeværelse av ormer ved å ha din veterinær sjekke kattens avføring prøven under et mikroskop.
Hvordan deworm katter. Bekrefte tilstedeværelse av ormer ved å ha din veterinær sjekke kattens avføring prøven under et mikroskop.
 1. 1
  Bekrefte tilstedeværelse av ormer ved å ha din veterinær sjekke kattens avføring prøven under et mikroskop.
 2. 2
  Få den nødvendige medisiner fra veterinær (aldri prøve å medisinere med over-the-counter dewormers uten å sjekke først med din veterinær, spesielt med kattunger).
 3. 3
  Pakk katten din i et lite teppe, putevar eller håndkle med bare hans eller hennes hode utsatt.
 4. 4
  Hold katten på gulvet straddled i mellom bena eller på fanget ditt, eller har noen holde ham eller henne for deg.
 5. 5
  Plasser tommelen på en side og pekefingeren på den andre siden av kattens munn.
 6. 6
  Legge press forsiktig til katten åpner sin munn.
 7. 7
  Trykk ned med den andre hånden på kattens underkjeven.
 8. 8
  Pop i pille til baksiden av tungen eller presse væske medisiner i siden av en kinnet (vær forsiktig å ikke sette medisinen ned i halsen for å unngå kvelning).
 9. 9
  Slipp katten din munn, men fortsetter å forsiktig holde snuten.
 10. 10
  Løft kattens øverste kjeven slik at hans eller hennes nese peker oppover.
 11. 11
  Gni kattens hals forsiktig for å utløse svelgerefleks.
 12. 12
  Opprettholde samme posisjonen i noen sekunder eller til katten din har svelget (dette imidlertid ikke bety at medisinen er blitt svelget).
 13. 13
  Slipp munnen, men ikke katten din i tilfelle katten din ikke svelge medisinen og spytter det ut.
 14. 14
  Slipp katten din når du er sikker på at medisinen har blitt svelget.
 15. 15
  Fjern de dekkplater eller tillate katten å fjerne dem.
 16. 16
  Gi katten din mye ros og godbiter for god oppførsel.

Tips

 • Det er pilling enheter tilgjengelig fra din veterinær eller kjæledyr forsyning butikken. Disse er som regel plast stang med et stempel ved en ende og en myk gummi kopp for pillen på den andre. Noen ganger er det enklere å bruke disse pilling verktøy fordi de tillater deg å plassere pillen langt bak på kattens tunge å bidra til at katten din vil svelge det. Spør råd fra veterinæren din om å kjøpe en av disse enhetene.
 • Prøv å administrere medisiner på en overflate som ikke har tepper eller tepper. Hvis katten spytter ut p-piller, vil det være vanskelig å plukke den våte og myknet pille ut av teppe eller pledd. I tillegg kan flytende medisiner flekker på teppet eller tepper.
 • Noen ormer som bendelorm, kan styres med en injeksjon av Ivermectin stedet for flere runder med piller, men kan noen katter ikke tåler denne medisinen. Spør din veterinær for råd.
 • Katter kan raskt bli klar over når du skal forsøke å gi dem medisiner og kan løpe og gjemme så snart de øye på p-piller eller flytende medisiner flaske. Noen ganger er det en god idé å forberede medisiner og deretter vente flere minutter for katten din å rolig tilbake til deg slik at du trygt kan bruke ham eller henne.
 • Selv iført hansker vil bidra til å beskytte deg mot riper og biter, når du bruker piller, er det mye lettere å ikke bruke hansker når de kan gjøre det vanskeligere å plukke opp pillene med fingrene.

Advarsler

 • Katt biter og riper kan være alvorlig fordi katten klør og tenner en tendens til å huse en rekke bakterier. Klørne er spesielt skitten fordi katter ripe rundt i sine søppel boksene i urin og avføring. I tillegg, noen mennesker har en allergisk reaksjon på katt spytt. Pass på å vaske slike sår umiddelbart med såpe og vann og bruke en antiseptisk dressing. Hvis det er unormal hevelse og rødhet, har legen din undersøke den umiddelbart.
 • Ormekur medisinering er en type gift. Pass på å ta alle nødvendige forholdsregler er beskrevet på noen medisiner slike vaske hendene etter å ha håndtert noen av piller eller flytende.

Ting du trenger

 • Cat
 • Teppe, putevar eller håndkle
 • Medisinering
 • Cat behandler