Wkino

Hvordan kurere skabb

Mange er en sykdom som påvirker hjørnetenner og er forårsaket av en av tre mikroskopiske midd: Cheyletiella, Demodex og sarcoptes. Hver og en får en annen type skabb, med hver presenterer med lignende ennå varierende grad av symptomer Du kan kurere skabb hos hunden din ved å bruke en rekke forskjellige behandlinger, for eksempel medisiner, dips og bad.

Trinn

Hvordan kurere skabb. Bestem hva slags skabb hunden din har ved å undersøke symptomene.
Hvordan kurere skabb. Bestem hva slags skabb hunden din har ved å undersøke symptomene.

Hvilken type skabb?

 1. 1
  Bestem hva slags skabb hunden din har ved å undersøke symptomene. Det beste er å få en skikkelig diagnose fra en veterinær før under behandling.
  • Cheyletiella skabb er også kjent som "walking flass", og symptomene inkluderer flass og kløe. Røde midd synlig under et forstørrelsesglass kan også være til stede. Det er smittsomt for andre hunder og mennesker.
  • Demodectic skabb er preget av tynning flekker av hår som kan skorpe over. De kan være lokalisert i et område eller spredt over hele kroppen.
  • Skabb symptomene ligner på de av en loppe angrep, og involverer overdreven biting og skrape på huden, tynning av hår og håravfall og åpne sår.

Herding Cheyletiella skabb

 1. 1
  Bruk en mild hund shampoo for å gjøre hunden mer komfortabel. I de fleste tilfeller går Cheyletiella skabb ofte sin gang uten medisiner i rundt tre uker.
 2. 2
  Fjern midd manuelt ved hjelp av en pinsett mens hunden er i badekaret.

Herding demodectic skabb

 1. 1
  Bruk en anti-parasittiske medisiner foreskrevet av legen din. En av de mest benyttede medikamentene er ivermectin.
  • Noen hunderaser, som Shetland Sheepdog, Collie, Old English Sheepdog og australske Shepherds, kan oppleve en følsomhet for ivermectin. Et alternativ for disse rasene er milbemycin, en hjerteorm-forebyggende medisinering.
 2. 2
  Påfør en medisinert dukkert inneholder amitraz til hundens kort pels med en svamp. Senkerøret er ikke å bli vasket av, og skal tørke inn på hundens pels.
  • Gi hunden en benzoyl peroxide bad før du påfører dukkert. Dette vil bidra til å åpne opp hårsekkene og behandle infeksjonen. Det bør stå på hunden i 10 minutter før du skyller.
  • Dip bør påføres hver 2. uke, men hvis du har en større hund, kan du ofte doble dosen og bruke den hver uke for å øke kur rate.

Herding skabb

 1. 1
  Bruk en veterinær-foreskrevet medisiner for å kurere din hunds skabb. Gitt alvoret i denne typen skabb, er det flere typer medisiner du kan bruke.
  • Eksempler på medisiner som brukes til å behandle skabb inkluderer ivermectin, selamectin, moksidektin og milbemycin oxime. Diskuter med din veterinær den beste typen medisiner for din hund.
 2. 2
  Bruk en medisinert dukkert, innledes med en anti-bakteriell eller anti-klø sjampo.
  • Typer fall inkluderer Amitraz og lime-svovel, vanligvis gitt ukentlig.
  • Dyppe for skabb kan være ganske arbeidskrevende, og derfor andre alternativer bør utforskes.

Tips

 • Bruk kosttilskudd og en modifisert kosthold for å forbedre helsen til hundens pels før, under og etter behandling for skabb. Sørg for å diskutere disse alternativene med legen din.

Advarsler

 • Bruk alltid hansker når du bruker en dukkert, og ikke bære noen smykker eller gode klær. Amitraz fall kan flekke begge.