Wkino

Hvordan sjekke katter for ormer

Mange huskatter, enten de bor inne eller ute, er utsatt for å få innvollsparasitter, også kjent som ormer. De tre vanligste typer ormer sett i katter er bendelorm, rundorm og hookworms. Kattunger kan kontrakten ormer gjennom sin mor eller andre kattunger i et kull. Grown katter kan kontrakten ormer ved inntak av avføring, eller ved å komme i kontakt med mus eller andre gnagere som vert tarmparasitter. Selv om mange katter ikke vil vise symptomer på disse parasittene, det finnes måter å sjekke din feline å avgjøre om ormer er til stede, slik at du kan søke veterinærbehandling. Bruk disse tipsene for å sjekke katter for ormer.

Trinn

Hvordan sjekke katter for ormer. Sjekk din katt for noen vanlige symptomer på ormer.
Hvordan sjekke katter for ormer. Sjekk din katt for noen vanlige symptomer på ormer.

Se etter symptomer på ormer

 1. 1
  Sjekk din katt for noen vanlige symptomer på ormer. Se etter en usunn pels, blek tannkjøtt, apati og redusert appetitt. Mer merkbare symptomer inkluderer blodig avføring, diaré, oppkast, utseendet til en oppblåst mage, eller slikker og gni anal området over gulvet. Kattunger vil ofte utvikle hookworms, som overføres fra mor. Hookworms ikke er synlige for det blotte øye, og kan bare bli identifisert under et mikroskop. Symptomer hos kattunger kan inkludere blekhet, vekttap og anemi.

Sjekk for utseendet av ormer

 1. 1
  Se på kattens avføring eller oppkast for eventuelle noodle-lignende stoffer. Disse kan være hvit eller brun i fargen. I motsetning til lyden av navnet, disse er vanligvis rundormer.
 2. 2
  Undersøke kattens avføring ved hjelp av hansker og redskap. Flytt avføring rundt og se etter små ris-formede biter i avføringen. De også kan ligne små sesamfrø. Dette er bendelorm, som kan legge stille eller være i bevegelse.
 3. 3
  Sjekk kattens anus. Hvis bendelorm er til stede, kan det være små rester av ris-lignende orm festet til hår rundt anus.
 4. 4
  Undersøke kattens sengetøy eller andre soverom for tilstedeværelse av ormer. Bendelorm spesielt vil gjennomgå fra kattens anus på sengetøy. Bendelorm og rundorm kan sees som å flytte, eller kan ha tørket opp i bingen.

Tips

 • Lungworms og heartworms er andre vanlige typer parasitter katten din kan være vert. Disse ormene er ikke synlig for øyet, så katten din må undersøkes av en veterinær for å få tester utført. Fordi symptomene ikke kan være til stede for disse typer ormer, er det viktig å ha katten din sjekket med jevne mellomrom av en veterinær.
 • Hvis du har mistanke om ormer eller har sjekket katten for ormer, vask hendene etter håndtering katten din, må du fjerne alle ekskrementer fra søppel boksene umiddelbart, og holde små barn fra katten til du kan få til veterinær for behandling. Rundormer kan smitte fra katter til mennesker.

Ting du trenger

 • Gummihansker