Wkino

Hvordan velge riktig type sporen for ridning

Kunstig hjelpemidler (pisk, sporer) bidrar til å forsterke din naturlige hjelpemidler som hender, ben, stemme og kropp. Men den vanskeligste delen er å velge riktig kunstig hjelp.

Når du velger en spore, det er mange å velge mellom, og det kan virke for forvirrende og uutholdelig. Men det er veldig enkelt å finne den rette sporen for riktig type ridning.

Trinn

Hvordan velge riktig type sporen for ridning. Bestem deg hvorfor du trenger spurs.
Hvordan velge riktig type sporen for ridning. Bestem deg hvorfor du trenger spurs.
 1. 1
  Bestem deg hvorfor du trenger spurs. Mange ryttere ønsker å få et sett med spurs bare for skyld for å ha dem. Spurs bør bare brukes på en trent hest, som har lært leg kommandoer. Mange yngre ryttere investere i et sett med sporer, (Dummy Spurs), som bena ikke når hestene side, eller deres leggmusklene er ennå ikke sterk nok til å bruke makt. Spurs gjør vondt og / eller irritere hesten. Bruken av spurs kan se og høres kult og spennende, men de rote hesten og kan til slutt føre dem til å bruke kapping som en vane selv om du bare bruker bena uten sporer.
 2. 2
  Velg riktig stil på sporen for din kjørestil. Mange stiler av ridning, for eksempel Dressur og vestlig, innlemme Spur som en del av den obligatoriske kleskode, noe som betyr at du ikke krevde å bære eller bruke dem. For engelsk, er sporen generelt 'slim line "og er nær kontakt, slik at for presisjon bevegelser og presis avgang uten signaler blir merkbar. I Vest, sporene er mye større for å tillate å passe rundt en Western Boot, er de også lengre tid å gi nøyaktige bevegelser på grunn av plasseringen av rytterne benet i en Western sadel. Den rowel på slutten av den vestlige Spur gir også i mange tilfeller en mykere anspore, som det ruller snarere enn jabs hesten.
 3. 3
  Velg riktig størrelse.. Hvis du var ridning i en Dressur Test og spur shank var for liten, vil hesten ikke kunne føle sporen eller beinet. I sin tur, ville konstant sparker gjøre hesten sår, og døv til beinet. Med en altfor lang tange, vil sporen ikke berøre hesten i riktig posisjon, og vil føre til unødig smerte.
 4. 4
  Velg riktig sporen for deg. Hvis du konkurrerer i et vestlig klasse som et show, vil du legge merke til at mange av rytterne ha prangende spurs. Skinnende sølv og gull som jingle og skramling. Det er ikke behov for mye støy i en spore, men det er et personlig valg. Sammenlign dette med dressurryttere, vil du legge merke til at spurs ofte er lengre for de avanserte ryttere, og de beste rytterne har også en rowel på deres engelsk Spur. I alle tilfeller, se reglene for showet, og hvis du er usikker, ta kontakt med Show kontor for retningslinjer og begrensninger på sporen størrelse og form.
 5. 5
  Få den perfekte passform. A Spur bør passe tettsittende rundt hælen på støvelen din, og bør sitte på hælen leppe eller Spur leppe avhengig av hvilken type støvel du har på deg. Generiske størrelser er tilgjengelige spenner skjema barn, ungdom, damer og menn. Barnets er laget for små føtter der som menn er laget for størrelse 11 og større føtter. Tror ikke bare fordi du er en dame med en liten fot, at spur størrelse vil være en ungdom. Størrelsen vil også avhenge av hvor den skal sitte og lengden av stammen, som mange sporer skaftet øker når sporen størrelsen øker. Når du kjøper et sett med sporer, vil saddlery hjelpe deg å velge riktig størrelse.
 6. 6
  Velg et skaft. Shank Shape kommer inn i bildet når du rir Western. Når du sitter i en Western Saddle beinet skyves frem og ut. Der som om du satt i en engelsk eller A Dressur salen, er beinet nesten flatt mot hester side. Dette vil avgjøre hvorvidt sporen må være rett eller buet, og i hvilken grad. Vestlige spurs allerede er buet, og du kan kjøpe dem i varierende grad. Det er best å ri på hest uten sporen og få en følelse av hvor beinet er i referanse til hester siden og hvordan han er på reise. En generell veiledning er hvis du kan føle hester side og deretter en kort skaft med en mindre grad av kurven er nødvendig, som du er mindre i stand til å føle hester side, en lengre skaft og en høyere grad av kurve er nødvendig. Norsk spurs allerede har en liten bøy, noe som åpner for nærkontakt, disse spurs ikke kommer i varierende grad.
 7. 7
  Velg en Skaftstørrelse mange organisasjoner har regler på skaft. I Australia for Pony Club, bør anspore shank ikke overstige 30 mm og skal ikke være under 7 mm i bredden på punktet på halsen (Ref: PCA Rule Book). I vestlige forestillinger, regelverket er forskjellige, ettersom Horse Welfare Officer vil anse noen grusomme anspore eller in-humane spurs ulovlig, og eliminering kan forekomme. Alt dette avhenger av samfunnet, organisering og regler for foreningen.
 8. 8
  Velg riktig stroppen. Stropper kommer i ulike former og størrelser avhengig av bruken av sporen og hendelsen den blir brukt for.
  • Mange engelske Spurs har to typer stropper, lær vs syntetisk. Begge stroppene er gode, og det hele avhenger av hvilken type ridning du gjør. Hvis du gjør lavt nivå dressur eller Pony Club etc, så en syntetisk stropp ville være best, de er alle vær holdbar, og du kan kaste dem rundt i tack boksen uten å måtte bekymre seg for oljing dem. Hvis du kjører høyere nivå dressur, ridning eller jeger klasser, så lær er sannsynligvis det beste valget. De har en classier titt og ofte er mer sannsynlig å matche fargen på støvelen din, ettersom de kommer i tan, brun og svart. Som alle ting lær, er regelmessig oljing nødvendig. Skinn er imidlertid mindre værbestandig, og hvis venstre un-oljet eller venstre i solen, kan bli tørr og sprø. Sporen vil også ha mer under sålen hvor støvelen vil gnisse mot sporen, forårsaker det å bli tynn i tid.
  • Vestlige anspore stropper er mye større og mer plasskrevende ute enn engelske stropper. Og ofte har de flere detaljer til design. Vanligvis en vestlig stroppen er skinn, men du kan ved syntetiske stropper. De har en større spenne i forhold til den engelske spurs, og ofte dimensjonering er begrenset hvor som engelske stropper kan brukes på barn gjennom til menn størrelse støvler. Vestlige stropper kommer i forskjellige farger og mønstre. De trenger ikke å matche din boot farge, mønstre kan variere fra tekket til vevd skinn og fra sølv besatt hele veien til avansert stropper med krystaller og perler. De krever oljing og må være godt tatt vare på, som engelske stropper er generisk, mens vestlige anspore stropper er få og langt mellom, og bare spesialitet saddlery aksjer dem.

Tips

 • Innføre et nytt sett med spurs til hesten din godt før en hendelse eller konkurranse.
 • Når du bruker sporen, prøv å gni eller rulle sporen mot hesten når du søker presset til hestens side. Sporen vil fungere bedre og hesten vil være mer lydhør. Konsekvent jabbing med sporen vil ha motsatt effekt.
 • Hvis vestlige eller engelsk spur skifter på støvelen når de brukes, prøv å stramme stroppen. Adaptere kan kjøpes for vestlige spurs som stopper sporen beveger seg og holde den i riktig posisjon.
 • Noen hester vil motsette seg sporen. Profesjonell veiledning er sterkt anbefalt når du prøver spurs for første gang.

Advarsler

 • En anspore er ikke å påføre smerte på en hest, er det å hjelpe med presisjon bevegelser og for å gi rom for en subtil cue stedet for å måtte sparke hesten.
 • Hver forening, samfunn, klubb, organisasjon og rideskole har sine egne retningslinjer på spurs og spurring lovbrudd. Søke deres råd for retningslinjer og regler på sporen dimensjonering og form.