Wkino

Hvordan takle når tenåringsdatteren din er gravid

Finne ut at din tenåringsdatter er gravid kan være overveldende. Kanskje du føler deg glad, sint, sjokkert, bekymret, nervøs eller opprørt, eller at du kunne ha grepet inn og hindret dette fra å skje i første omgang. Hvordan kan du støtte henne gjennom dette livet endring erfaring?

Trinn

Hvordan takle når tenåringsdatteren din er gravid. Tenk på hvordan hun sannsynligvis føler akkurat nå.
Hvordan takle når tenåringsdatteren din er gravid. Tenk på hvordan hun sannsynligvis føler akkurat nå.
 1. 1
  Være støttende. What ever følelsene du opplever, dette kommer til å være en svært vanskelig tid for deg og din familie. De fleste tenåringer har ikke tenkt å bli gravid, hvis de gjør det, er det et forferdelig sjokk for alle, spesielt henne. Det du må forstå er at din datter trenger din kjærlighet og støtte nå mer enn noen gang før.
 2. 2
  Tenk på hvordan hun sannsynligvis føler akkurat nå. For kort tid siden hennes prioriteringer var trolig passer inn på skolen og leser til eksamen, men nå har livet hennes blitt snudd opp ned. Hun er mest sannsynlig følelsen langt verre enn du er.
 3. 3
  Sørg for at din datter vet hennes valg. Etter å ha en abort, å sette barnet opp for adopsjon eller holde den har alle sine fordeler og ulemper. Hjelp datteren din forskning hennes valg slik at hun kan bestemme hva som er best for henne, men hun må huske på at dette ikke skal tas lett på.
 4. 4
  Forberede henne på virkeligheten. Hvis datteren din kommer til å holde barnet sitt, betyr det en masse ting kommer til å forandre for henne og alle i hennes liv - inkludert deg. Hun må forstå at det å ha et barn er en livslang forpliktelse, og heve det er ikke alle spill og moro.
 5. 5
  Vet hvordan situasjonen er med barnets far. Hvis han er den type mann som kunne bringe din datter og grand barn inn i en fornærmende eller på annen måte ulykkelig liv, hun egentlig burde droppe ham. Hvis hun er motvillige eller føler dårlig om det, minne henne om at det er langt bedre menn i verden.
 6. 6
  Sikre at hun holder seg frisk. Din datter må passe seg for å sikre en sunn graviditet, spesielt hvis hun er en yngre tenåringer. Sørg for at hun får riktig ernæring og helse, og at hun engasjerer seg ikke i skadelig atferd (dvs. drikking, røyking, narkotika, overflødig koffein, risikofylt seksuell atferd, etc).
 7. 7
  Hjelp din datter forberede barnet sitt så mye som mulig. Det er nok av steder hvor du kan finne anstendig kvalitet baby møbler og klær til en svært lav pris, og billig baby forsyninger kan kjøpes fra hvilken som helst rusmiddel.
 8. 8
  Husk at det å være en besteforelder er ikke så ille. Faktisk er det givende, morsomt og kanskje morsomt. Det som er viktig er å sette grensene på din rolle tidlig, for å sikre at din datter tar hennes barneoppdragelse ansvar alvorlig, og med engasjement. Sørg for at hun tar tid og krefter i å prøve å ta vare på barnet sitt eller sine barn.

Tips

 • Prøve å gi datteren din ubetinget kjærlighet og emosjonell støtte, før og etter hennes barn blir født. Du har rett til å føle seg sint eller skuffet med henne, men overdrive det vil ikke gjøre ting bedre for alle.
 • Hvis datteren din bor i hennes forhold til faren, sørg for at hun gjør det fordi forholdet deres er sunt, og de faktisk bryr seg om hverandre. Hun skal ikke føle seg forpliktet til å bli med ham bare fordi hun bærer hans barn.
 • Ikke press din datter i å gjøre sin beslutning. Det er hennes kropp, hennes baby. Hun må bestemme selv hva de skal gjøre, selv om din støtte og råd kan hjelpe henne å unngå å angre det.
 • De første dagene etter kunngjøringen er utrolig vanskelig: Tillat deg selv litt plass hvis mulig, og unngå å snakke med datteren din mens du er fortsatt i sjokk hvis det er nødvendig. Din partner, forelder eller beste venn vil tilgi kommentarene du gjør mens sinne, skuffelse og vondt styre dine følelser, din datter eller far til barnet kanskje ikke.
 • Selv om du sannsynligvis ønske hun hadde gjort klokere valg til å begynne med, det beste du kan både gjøre er å akseptere det som har skjedd, lære av fortiden og holde ut. Bærer på med tillit og optimisme til slutt vil føre til en lysere fremtid for alle.
 • 70% av jenter som blir gravide som tenåringer aldri fullføre videregående skole, og enda færre går på å få høyere utdanning. Selv om oddsen er ikke bra, oppfordrer datteren din til å fullføre sin utdannelse slik at hun kan skape et bedre liv for seg selv og sitt barn.
 • Din datter ønsker kanskje å ta foreldre klasser, fordi de virkelig er til stor hjelp. På denne måten vil hun vite det grunnleggende om å oppdra et barn, og hva du kan forvente underveis.
 • Det er en mengde støtte grupper der ute som er dedikert til å hjelpe tenåringer i situasjoner som dette, og datteren din kan være i stand til å dra nytte av en.
 • Prøv å være positiv og optimistisk. Negativitet er ikke til å bedre situasjonen.
 • Tenårene graviditet er ikke uvanlig. Hvert år millioner av ugifte tenåringsjenter føde i utviklede land over hele verden.