Wkino

Hvordan forhindre håravfall mens amming

Nye mødre kan finne hårtap mens sykepleie, og selv om mengden av hår tap vil variere fra kvinne til kvinne, kan det likevel være en plagsom bivirkning. Amming kan bidra til å styrke barnets immunsystem og hjelpe til med graviditet vekttap. Lær hvordan du kan forebygge håravfall mens du ammer ved å følge bestemte skritt.

Trinn

Hvordan forhindre håravfall mens amming. Forstå hvorfor du opplever postpartum hårtap.
Hvordan forhindre håravfall mens amming. Forstå hvorfor du opplever postpartum hårtap.
 1. 1
  Forstå hvorfor du opplever postpartum hårtap. Når du ikke er gravid, er det meste av håret ditt i en vekstfase, mens om lag 10 til 15% av det er i en hvilefase. På slutten av hvilefase, vil håret falle ut naturlig, vanligvis når du vasker den, pusse den, eller styling det.
  • Hormonelle endringer under svangerskapet sende flere av hårsekkene inn i vekstfasen, øker i tetthet og forårsaker håret til å se tykkere, fyldigere og sunnere. Etter fødselen, som hormonnivået tilbake til det normale, tapper antall follikler i vekstfase og sende mange av dem inn i hvile fase om gangen. Med mer i hvile fase, vil du oppleve mer håravfall enn du har blitt vant til.
 2. 2
  Aksepter at du vil oppleve hårtap under amming, i hvert fall inntil hormonnivået tilbake til det normale igjen. Du kan ikke helt forhindre eller stoppe håravfall etter fødselen. Det kan ta et gjennomsnitt på 6 til 12 måneder for håret å komme tilbake til pre-graviditet stadium, noe som medførte at tap kan bremse ned og gå tilbake til det normale.
 3. 3
  Prøv å bruke nye hårprodukter. Hvis håravfall er plagsomt eller tung, kan det være lurt å prøve nye hår-pleie produkter utviklet for å hjelpe tykkere hår eller begynne å bruke mousse i stedet for hårspray for å fullføre stilen.
 4. 4
  Tenk å få håret klippet. Hårtap vil være mindre tydelig i kortere hår, og håret blir lettere å style og administrere. Med en ny baby hjemme, kan du finne deg selv med liten eller ingen tid til å style håret uansett, så holder det kort og enkelt kunne være gunstig.
 5. 5
  Spis et balansert kosthold, full av mat som inneholder essensielle fettsyrer, vitamin B12 og jern. Mange dietter mangler disse næringsstoffene og spille en rolle i hårvekst og helse. Du kan finne essensielle fettsyrer i matvarer som nøtter, avokado, olivenolje og spinat. Du kan finne vitamin B12 i matvarer som fisk, ost og egg. Du kan finne jern i matvarer som linser og rødt kjøtt.
 6. 6
  Prøv å ikke stresse over hårtap, som stress kan svekke immunforsvaret og gjøre problemet enda verre. Fokusere på å ta vare på deg selv og babyen for å holde tankene bort fra det.

Tips

 • Selv kvinner som velger å ikke eller er ikke i stand til å amme vil møte hårtap på grunn av hormonelle endringer.
 • Ikke anta at du vil være i stand til å holde håret i hodet ved å holde den med hendene. Husk, du kommer til å trenge minst én frie hender til å håndtere med babyen.

Advarsler

  • Hvis du har langt hår, er det mer viktig å følge nøye med håravfall som tråder som har falt ut nær barnet kan få pakket rundt ulike deler av barnets kropp, inkludert sine fingre, tær, håndledd, ankler, og penis. Referert til som et hår tourniquet, kan det være svært smertefullt for babyen din og kan kreve medisinsk behandling hvis håret er såret for stramt. Hvis du merker at babyen gråter for det som synes å være noen grunn, sjekk for å se om dette er tilfelle. For å redusere risikoen for hår tourniquets, ha håret opp mens omsorg for barnet ditt.