Wkino

Hvordan du bruker en graviditetstest hjemme

Graviditet tester er utført ved å se etter tilstedeværelsen av humant korionisk gonadotropin eller hCG, i blod eller urin. Kjent som graviditetshormonet er hCG bare funnet hos gravide kvinner. Bare en lege kan administrere en hCG blodprøve, men hjemme graviditet tester (HPTS), som tester urinen, er tilgjengelig på de fleste narkotika og kjøpesentre.

Trinn

Hvordan du bruker en graviditetstest hjemme. Vent minst en dag etter den tapte tid før du tar en graviditetstest hjemme.
Hvordan du bruker en graviditetstest hjemme. Vent minst en dag etter den tapte tid før du tar en graviditetstest hjemme.
 1. 1
  Vent minst en dag etter den tapte tid før du tar en graviditetstest hjemme.
  • HCG utvikler seg i en kvinnes kropp bare etter et befruktet egg implantater i livmoren hennes. Implantasjon av det befruktede egget oppstår vanligvis på eller rundt 6. dag etter sperm og egg har fusjonert. Men studier har funnet at i et lite antall kvinner, ikke egg ikke implanteres opptil en dag eller to etter hennes første uteblitte menstruasjon.
  • Nivåer av hCG øker over tid. Selv om de fleste graviditetstester hevder å være 99 prosent nøyaktig én dag etter en savnet perioden, venter en uke etter den tapte tid vil gi mer nøyaktige resultater. I noen tilfeller kan det ta et par uker etter en savnet perioden før graviditet testing av enhver type er nøyaktig.
 2. 2
  Les instruksjonene som fulgte med HPT din grundig. Selv om de fleste hjem urinprøver er ganske mye det samme, er det viktig å følge produsentens instruksjoner. Detaljer kan variere for hver graviditet test.
 3. 3
  Sitte på toalettet og samle en liten mengde urin i en disponibel container hvis testen du kjøpte krever at du dyppe testen pinne i urinen din. Alternativt kan din test krever at du holde eller bestå testen pinne under den strømmen eller urin.
  • Noen HPTS som krever at du samle urin kommer med en samling cup. Dersom dette ikke tas, en engangs-kopp eller en liten plastbeholder, slik som en ren margarin eller yoghurt kar, fungerer godt.
 4. 4
  Dypp pinnen inn i urinprøve i flere sekunder, å følge instruksjonene på testen hvis du bruker urin innsamlingsmetode.
 5. 5
  Vent angitt tidsperiode, noe som er typisk 3 til 5 minutter.
 6. 6
  Sjekk testpinnen for endringer og lese resultatene.
  • Indikatoren varierer basert på test du bruker, som er forklart i instruksjonene
  • De fleste graviditetstester bruke noe sånt som et pluss-eller minustegn, en kodet fargeendring eller ordene "gravid" eller "ikke gravid" i et digitalt display.
 7. 7
  Ta en ny graviditetstest om noen dager eller en uke hvis menstruasjonen er fortsatt sent eller andre symptomer på graviditet fortsetter til tross for negative resultater på første test.
 8. 8
  Se legen din dersom graviditetstest hjemme sier at du er gravid eller hvis tross for gjentatte negative resultater, symptomer på graviditet vedvarer.

Advarsler

 • Ubesvarte perioder, vektøkning, kvalme og andre symptomer som vanligvis forbindes med graviditet kan være symptomer på andre alvorlige medisinske tilstander som krever behandling. Å ikke ignorere symptomer basert på resultater oppnådd fra hjemmet testing.