Wkino

Hvordan å mate en baby eller spedbarn fast fødeBarnet vokser opp, og er klar for solid babymat! Men er du forberedt? Er du plutselig finner deg selv ansikt til ansikt med din første barnevakt erfaring mate en baby? Her er litt hjelp!

Trinn

Hvordan å mate en baby eller spedbarn fast føde. Starte når babyen er klar.
Hvordan å mate en baby eller spedbarn fast føde. Starte når babyen er klar.
 1. 1
  Starte når babyen er klar. Babyer er generelt anbefalt å spise bare formel eller morsmelk før om seks måneder. Ikke trykk fast føde for tidlig, som det har vært knyttet til matallergier og selv spiseforstyrrelser. Det kan være tid hvis barnet kan:
  • Sitte ved hans eller hennes selv.
  • Slå hans eller hennes hodet vekk fra deg hvis du prøver å gjøre noe ubehagelig i ansiktet (som tørke en rennende nese).
  • Vis interesse for andre spiser.
  • Viser tegn til sult, selv etter 8 oz melk
 2. 2
  Bruk en fôring stol. En høy stol er ideell, men i et knipetak kan du bruke et bilsete. Har barnet sitte i fanget bare i desperasjon, fordi det er vanskelig og vil gjøre deg rotete. Pass på at setet er satt opp trygt og barnet sikres skikkelig.
 3. 3
  Spre ut en dråpe klut for søl. Kommersielle rotete-matter er tilgjengelig, men et dusjforheng, en malers drop-klut, en søppelpose, eller stol mat vil også fungere.
 4. 4
  Vask hendene. Vask hendene før du tilbereder eller serverer mat - mate en baby er ikke annerledes.
 5. 5
  Plukk en finger mat. Hvis du har en eldre baby, velger en godkjent "fingermat" som Cheerios, ris kjeks, kjøtt pinner og lignende. Dette kan også være en "forrett" som du forbereder annen mat.
 6. 6
  Få en bolle eller to. Du vil vanligvis trenger en bolle for frokostblandinger, og en for "siderett". Vanligvis vil du ønsker plast boller, fordi babyer har en tendens til å fange og slippe alt. Pass på at det er rent!
 7. 7
  Velg en frokostblanding. Selv erfarne babyer bør ha frokostblanding minst for ett måltid - det er en av de mest næringsrike solide barnemat tilgjengelig. Korn bør være det sentrale "Tree". Erfarne babyer vil vanligvis spiser en rekke korn: havregryn, bygg, eller ris. Forbered som per retninger. Du kan legge til en liten bit av babymat for smaken, eller most frukt eller grønnsak. For en første gangs fôring, ris korn, blandet med formel eller morsmelk, er det vanligvis anbefalt mat. For nybegynnere, være sikker på at det er svært likvid for lett å svelge. Alltid sjekke temperaturen før mate babyen!
 8. 8
  Velg babymat. Erfarne babyer vanligvis vil ha noen form for forberedt babymat. På kommersielle barnemat, glasset ofte vil indikere riktig alder nivå. Hvis du velger å varme opp mat, være sikker på at det er en trygg temperatur.
 9. 9
  Vær forsiktig med # 7 plast. Foreløpig er det bekymring for at matvarer oppbevares i plast, som for resirkulering formål er merket "# 7" i Europa kan la potensielt skadelige kjemikalier i kroppen. Det er ganske mye debatt om dette temaet, noen eksperter oppfordret ingen mat gis til babyer fra plastbeholdere, andre tyder unngå oppvarming eller frysing mat i slike containere. For å unngå dette problemet, velger glass over plastbeholdere.
 10. 10
  Unngå å bruke forurenset eller utløpt mat. Sjekk lokk for lufttett segl på uåpnede beholdere. Sjekk utløpsdato for kommersielle matvarer. Skyll beholderen dersom det er mulig. Hvis fôring mat fra en krukke eller beholder, bare gjøre det hvis maten ikke skal bli frelst. Hvis ikke, helle en porsjon i en bolle, dekk og avkjøl restene. Ellers kan babyens spytt og skitten skje innføre bakterier og virus i gjenbrukt mat. Bruk all mat innen 48 timer.
 11. 11
  Bruk en baby skje. Regelmessige spiseskjeer eller dessert skjeer kan være vanskelig på lille baby tannkjøttet. Babyen skjeer har en beskyttende dekke. Noen er fargeskiftende å indikere usikre temperatur. Uansett bør dette også være svært ren.
 12. 12
  Har håndklær hendig. Enten du bruker papir eller klut, har noen på hånden. Babyer bli rotete.
 13. 13
  Sett en smekke på baby. Jo større, jo bedre. For fôring kan det være lurt å ha noe vanntett for å hindre væsker fra soaking klærne under smekke.
 14. 14
  Bruk en kopp. Babyer på fast føde trenger litt væske. Finn ut om barnet bruker en sipper kopp eller en plastkopp. Bruk rent, filtrert vann eller juice fortynnet med halvparten.
 15. 15
  Startfôring. En erfaren sulten baby vil vanligvis åpne hans eller hennes munn for å indikere hvor du skal sette skjeen. Ta en skje med mat og fôr baby. Vent til barnet har svelget før tilbyr mer mat. En baby bare starte på faste stoffer vil spise bare ca en spiseskje, så ikke forvent mer enn noen få biter.
 16. 16
  Tilby væsker. Hvert 5-10 biter, tilby koppen. Ta med koppen forsiktig til leppene om nødvendig, og gi en slurk eller to. Dette er ofte svært rotete.
 17. 17
  Se for flytte hendene. Nysgjerrige barn vil en tendens til å ta på alt i armlengdes avstand, inkludert mat bolle, skje, kopp, og du. En baby vil også glede i å se ting slipp.
 18. 18
  La barnet hjelpe. Eldre barn kan ofte brødfø seg selv. Mindre erfarne babyer kan holde på skjeen eller en kopp mens du mate dem. Oppmuntre dem til å "hjelpe" selv om det er rotete så lenge det ikke blir vanskelig å mate.
 19. 19

  Vet når nok er nok. Hvis barnet er å snu hodet vekk, klynker, gråter, presser bort skjeen, eller å kaste mat, er han eller hun sannsynligvis gjort. Enten fjerne barnet fra fôring området, eller tilby en leke eller annen distraksjon (som en ren skje, eller plast kopp eller skål) når du er ferdig med oppryddingen.
 20. 20
  Ta opp fôring. Mange foreldre vil ta opp det ble spist, når og hvor mye. En loggbok, kalender eller lignende er nyttig. Dette er nyttig for å holde et øye med mulige mat allergener, holde flere babyer organisert, og overvåking av spesielle ernæringsbehov.
 21. 21
  Rydde opp. Rengjør baby med håndklær, særlig ansikt og hender. Bruk varmt - ikke varmt - vann. Forbered servise og beholdere for vask. Rengjør barnestol med mild såpe og vann. Forbered klut håndkle, bib, og noen skitne klær for vaskeriet.

Tips

 • Invester i en flekk forbehandling spray som Zout eller Spray og Wash å behandle klær og vaskbare gardiner.
 • Er baby gråte, men likevel åpne hans eller hennes munn å spise? Du kan være fôring for sakte. Det kan være tid for en bleie endring. Sjekk for å se om noen stropper er klyping. Det kan også være at barnet mangler Mamma, er sliten, eller frustrert over noe.
 • Hvis spisestue er teppebelagt, eller hvis du har stoff stoler du kan også vurdere å behandle området med Scotchguard eller annen lignende stoff beskytter. Babyer ser ut til å ha utrolig mål og muligheten til å få mest flekker mat på den mest verdifulle av tekstiler.
 • Veldig rotete mat? Hvis det er varmt nok, kan du stripe babyen ned til bleie og mate ham eller henne uten å få mer klær skitne. Det er noen ganger lettere bare å bade babyen etterpå heller enn å prøve å tørke dem rene.
 • Hold et fuktig håndkle hendig og tørk noen slengte mat og lite søl som du kan. Du vil ha mindre rydde opp når du er ferdig. Du kan fortsatt ha mye rengjøring etter, men det hjelper når du kommer til mat søl før det tørker eller stivner.
 • Ikke sikker på hva barnet liker? Typiske favoritter er eplemos, banan og gulrøtter.
 • Sjekk alltid med barnets lege om hva slags mat å introdusere og når. Hvis du barnevakt, ta kontakt med foreldrene på hva som er på menyen.
 • Sjekk alltid at barnet er sikret trygt i en høy stol.
 • Lei av "Dropsie Game"? Babyer liker å slippe gjenstander fra sin høye stol og se hva som skjer. Dette er en universell baby spillet som er uendelige lærerikt og morsomt for Baby, men også irriterende for de voksne. Dette spillet kan ende opp veldig messily, med en grinete barn (som nå ønsker bollen med grøt), overvektige kjæledyr, og irritert forelder. Det er ingen kjent "kur" for dette dilemmaet, men å holde klar over hvor ting er, som tilbyr passende leker å slippe, ikke prøver å mate en hel baby, og fremfor alt --- tålmodighet - hjelper.
 • Lete etter en passende rengjøringsmiddel for møbler eller teppe hvis du mater en baby nær disse materialene. Hold det på lager, og ikke vent med å behandle flekker eller du vil ha permanente flekker. Hvis mulig, dekke disse områdene med gamle håndklær, sengetøy og lignende når mate babyen.

Advarsler

 • Aldri forlate en baby alene i en barnestol.
 • Vær oppmerksom på choking farer, som for eksempel mate en baby mat som er for avansert, og matvarer som nøtter, pølser og druer.
 • Sjekk alltid at en høy stol har ingen minnes grunn av sikkerhetsmessige hensyn.
 • Babyer under ett skal ikke ha honning eller peanøtter.
 • Unngå høy allergi matvarer med mindre du vet at barnet er kjent med mat: jordbær, hvete og egg.
 • Sjekk med din medisinske leverandøren om hva slags mat å først mate babyen.
 • Ved mating Cheerios eller andre runde havre frokostblanding til en baby uten tenner, bryte dem i biter først.
 • Babyer uten noen tenner bør ikke mates annen mat enn babymat.

Ting du trenger

 • Babymat (avhengig av alder og ernæringsmessige behov: frokostblanding,,).
 • Barnestol
 • Babyen Spoon
 • Knuse-resistente boller
 • Drop klut
 • Papir eller klut håndklær
 • Bib
 • Varmt vann
 • Oppvaskmiddel
 • Broom, feiebrett, støvsuger, eller hund for å rydde opp droppet fingermat
 • Mikrobølgeovn eller annen mat-oppvarming metode
 • Kalenderen eller loggbok, skriver instrument