Wkino

Hvordan spise med spisepinner


Har du asiatisk mat, men ønsker den fulle opplevelsen ved å spise det som det var ment å bli spist - med spisepinner? Spisepinner er hovedtrenden redskap i Kina, Korea, Japan, Taiwan, og Vietnam. Korea bruker slank og tynn metall spisepinner. De fire andre landene bruker tre spisepinner som varierer i lengde og tykkelse. Å se andre som bruker spisepinner kan gjøre det ser så lett ut, men når du prøver det, du ender opp med å spørre om en gaffel. Her er hvordan å si farvel til at gaffelen for godt og sette disse spisepinner til handling!

Trinn

Hvordan spise med spisepinner. Plukk opp den første spisepinne med langfingeren og tommelen.
Hvordan spise med spisepinner. Plukk opp den første spisepinne med langfingeren og tommelen.
 1. 1
  Plukk opp den første spisepinne med langfingeren og tommelen. Stive hånden for et fast grep. Har den brede enden av spisepinne lå på den delen der tommelen og pekefingeren koble til. Hvil den smale enden på tuppen av ringfingeren, og hold det på plass med tuppen av langfingeren. (Hint: prøv å holde det på den måten du holder en penn til å skrive Det kan hvile på ringfingeren eller langfingeren, holdt på plass av pekefingeren Plasser spisepinne løft pekefingeren slik at den kan holde andre spisepinne...)
 2. 2
  Grip den andre spisepinne med pekefingeren. Plasser tommelen over andre spisepinne. Juster grep til en mer behagelig stilling. Sørg for at de smale tips av spisepinner er selv med hverandre for å hindre dem fra krysset eller ikke klarer å "knipe" maten.
 3. 3
  Hold det stødig. Denne spisepinne skal ikke bevege seg når du prøver å plukke opp mat. Alternativt, hold den første spisepinne jevn og flytte den andre (øverst) spisepinne ved å flytte tuppen av pekefingeren opp og ned mens tommelen er fortsatt relativt jevn, opptrer som et dreiepunkt. Den øverste spisepinnen forblir trykket mot pekefingeren fra spissen gjennom det første leddet. Bevegelsen kommer fra å bøye leddet nærmest knoke. Rette pekefingeren åpner spisepinner og bøye den lukker dem, med kanskje en liten svikt i det tommelen for å holde spisepinnene stilte opp med hverandre. (Merk: Dette alternativet er forskjellig fra bildene i hvordan den øverste spisepinne holdes Bevegelsen kommer fra toppen spisepinne, ikke den nederste, slik at toppen spisepinne holdes slik at den kan flyttes lett Bruk den metoden som er.. behagelig for deg.)
 4. 4
  Øv åpning og lukking av spisepinner. Pass på at den brede enden av spisepinner ikke gjør en "X" da dette vil gjøre det vanskelig å plukke opp mat.
 5. 5
  Plukke opp mat på en god vinkel (prøv omtrent 45 grader fra platen), litt løft det opp. Hvis det føles ustabil, legge det ned og prøv igjen.

Næringsmiddelhygiene

 • Ved å spise bruker tradisjonell kinesisk stil, (med alle plukke mat fra delte plater i midten av bordet), sørg for å enten:
  • Del en offentlig par servering spisepinner som aldri berøre din egen bolle med ris / mat
  • Plukk med andre (ikke-spising) enden av spisepinner. (Forutsatt at du ikke tygge på dem).

Tips

 • Forskjellen mellom å se ut som en ulærd person og ser ut som en raffinert kultivert person vises når du holder spisepinnene. Ikke hold spisepinnene nær slutten. Jo lengre unna hendene er fra maten, jo bedre. Ikke stikke mat, da dette anses uhøflig og / eller en fornærmelse mot kokken eller kokk som laget maten.
 • Start ut holder spisepinnene i midten eller nærmere tips mens du blir vant til bevegelsen og holde tipsene justert. Etter hvert som du blir mer komfortabel og selvsikker, prøv å holde spisepinnene nærmere de brede ender.
 • Påfør en fast, men mild press på maten, akkurat nok til å holde maten fra å falle fra spisepinnene. For mye press er mer sannsynlig å forårsake din spisepinner til å krysse på de smale endene med mindre de er perfekt justert og kunne starte din mat over bordet.
 • Vær tålmodig som det tar en stund å lære å bruke dem riktig. Det er helt lovlig å be om en gaffel eller skje hvis du blir for frustrert.
 • Dette er den riktige måten å holde spisepinner. Til syvende og sist, men hvis du kan godt plukke opp mat og bringe den til munnen, er du effektivt bruke spisepinner.
 • Alternativt kan du gripe den nedre stick (fra bilde nr. 1) med tuppen av ringfingeren men hviler på pinky spiker bed. Så tommelen vil låse denne pinnen på plass. Den øvre staven vil bevege seg opp og ned for å gripe mat.
 • Mens det kan virke lettere ved første til å holde spisepinnene i nærheten av deres tips, holde dem lenger tilbake betyr at de er nærmere parallelt, noe som bidrar til å skyfle mat (som ris) nedenfra. Du vil også være i stand til å plukke opp større biter av mat (se bilde nr. 3 ovenfor).
 • Ta spisepinner hjem for å øve på å bruke dem. Følg fremgangsmåten ovenfor og løfte en peanøtt, en penn, eller et stykke fisk. Prøv å spise middag med dem.
 • Tre eller bambus spisepinner er lettest å bruke på grunn av den gripende tekstur på spissen. Plast de vil være vanskeligere å bruke. Metall spisepinner, som foretrekkes av koreanerne, er det vanskeligste av alt. Master en, og flytte opp til neste. Neste gang du går ut, vil vertskapet bli imponert!
 • Floppy og / eller skiver matvarer som kjøttpålegg eller skiver ost er godt å øve på. De er mer tilgivende enn terninger mat mens du lærer å holde spisepinnene stilt opp og hvor mye press til å søke.
 • Når får maten ut av en bolle brukt av andre, bruker de større endene av spisepinner. Dette holder bakterier fra munnen, noe som ville være på de mindre endene, fra å komme inn resten av maten.

Advarsler

 • Unngå passerer mat med spisepinner. Som i den forrige advarselen, ligner dette en del av den tradisjonelle japanske begravelsen, der familiemedlemmene passere bein med spisepinner. I stedet, når du passerer mat, plasserer maten på en mellommann plate, helst ved hjelp av en servering redskap eller, hvis ingen er angitt, slå spisepinner rundt slik at endene som ikke har vært i munnen preg på maten, og deretter gi platen til hvem.
 • Det er ikke lett å bruke spisepinner så holde hjertet samtidig lære hvordan.
 • Ikke kryss spisepinner. I kinesiske kulturer, er dette et symbol for døden. Alltid legge dem parallelt med hverandre.
 • Kinesisk etikette sier at du kan løfte din personlige risbollen nær munnen med den ene hånden, som du bruker spisepinnene å presse risen i munnen. Men, sier koreansk etikette dette er svært dårlig skjema! Vær oppmerksom på folk du spiser med, og hva de skikkene er.
 • Unngå å stikke spisepinnene inn ris din rett ned. Det er dårlig oppførsel, fordi den ligner på røkelse at familiemedlemmer brenne for å sørge over en død slektning. Det ligner også på hvilken måte ris er symbolsk tilbys til de døde i Japan, Korea og Kina. Når du er ferdig, legg spisepinnene over bollen og legg dem flatt.
 • Ikke plukk tennene med spisepinner, selv om det ikke er noen tannpirker hvor du spiser.
 • Ikke pek på folk med spisepinnene.
 • Ikke treffer bolle eller plate med spisepinner. Det var det tiggere gjorde i det gamle Kina.
 • Bestem hvilken mat i fatet du ønsker før du setter spisepinnene i den. Plukke ting i parabolen er vurdert som svært uhøflig.

Ting du trenger

 • Spisepinner
 • Mat / drikke
 • Noen som er lett imponert.