Wkino

Hvordan mørt oksekjøtt

Noen kutt av oksekjøtt kan være veldig tøff, spesielt hvis du foretrekker kjøtt godt gjort. Du trenger ikke å lide gjennom uønskede kjeve utøve rutiner, though. Her er et par tips om hvordan du mørt kjøtt og gi din kjeve en pause!

Trinn

Hvordan mørt oksekjøtt. Trim fettet fra cut ditt.
Hvordan mørt oksekjøtt. Trim fettet fra cut ditt.

Pounding

 1. 1
  Velg riktig kuttet. Gode ​​kandidater for mørning er:
  • Runde biff
  • Flanke biff
  • Ulike stykker av rund (som øyet av omg).
  • Skjørt biff
 2. 2
  Trim fettet fra cut ditt. La noen på for smaken, men bli kvitt overflødig.
 3. 3
  Chill kjøtt. Etter at du har trimmet den, pop den i fryseren i ca en halv time, så det er godt og kaldt, men ennå ikke frosset. Dette vil hjelpe klubbe gjøre jobben sin.
 4. 4
  Bruk et skjærebrett. Dette er viktig, du har kommet i ferd med å starte ronket unna med en £ 1 stål klubbe, og hvis du slip og knerte din flis disken, kan du legge en reparasjon regningen til kostnaden av middagen.
 5. 5
  Gir den en god pounding. Pounding en biff med en hammer er en fin måte å mørt. Det vil sikkert være mørere enn da du startet. Hvis du forbereder flere kutt med denne metoden, kan du også danne kuttene slik at de er med ensartet tykkelse, noe som gjør matlagingen litt mer håndterlig.
  • Ved hjelp av en klubbe til mørt fungerer ved å bryte ned fibrene i tøffe kutt, noe som gjør det mye enklere på kjeven. Du vil merke det er to sider av vanlig kjøtt klubbe: ene siden hadde tenner, den andre, flate. For mørning, bruker toothy side: det bryter gjennom og myker opp muskler. Den flate siden er for flatere.
 6. 6
  Plukk en side, hvilken som helst side. Pound bort, flytte rundt kuttet for å gi hver del av kuttet den oppmerksomheten den trenger. Tilbring litt lenger på de tykke delene, litt mindre tid på de tynne delene.
  • Når du har gitt den ene siden en god gang-over, snu den og gjenta på den andre siden.
  • Være forsiktig med å være altfor entusiastisk med mørning innsats: du ikke ønsker å bryte hele veien gjennom kjøttet. Målet her er å mørt, ikke mos.

Kjemisk mørning

 1. 1
  Det er ikke så ille som det høres ut. Det er kjemikalier, eller enzymer, i mange matvarer som bryter ned muskelvev og avkastning øm, deilig kutt uten å slå. Noen av disse inkluderer:
  • Sitrusfrukter som sitron og lime.
  • Sure matvarer, som for eksempel eddik, yoghurt og viner.
  • Enzym-rike matvarer som ingefær, ananas og kiwi.
 2. 2
  Forbered en marinade. Ved hjelp av en hvilken som helst av disse bestanddeler, alene eller i kombinasjon, og mariner 2-24 timer, avhengig av styrken av marinaden.
 3. 3
  Det er også kommersielt tilgjengelige kjøtt tenderizers du strø på. Disse er vanligvis enzymbaserte også.

Tips

 • Overs marinade kan stekes av og redusert eller tykkere å danne en matchende saus eller sjysaus for måltidet. Bruk aldri rå marinade men som det inneholder rå kjøttsaft (kan gjøre deg syk).
 • Hvis du ikke eier en kjøtt mørsalt, kan du bruke en liten plate å lage flenger i muskel av kjøtt. Bruke kanten av platen, pund biff først i én retning, og deretter i den andre, noe som gjør cross-kloke mønstre på biff. Når du er ferdig, snur kuttet over og gjenta de samme trinnene på den andre siden.
 • Mørning kjøtt knekker muskel tråder, noe som gjør det lettere å tygge.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du mørning kjøtt med kjøtt klubbe eller kanten av en plate som du ikke lage hull i kutt av kjøtt som du mørning. Disse hullene mener du har mørnet kjøtt for mye. Det bør være tynt noen steder, men det bør ikke være noen hull.