Wkino

Slik klager i en restaurant

En enkel å følge guiden til klagende i en restaurant som ikke vil forlate deg rødmende eller rasende. Denne artikkelen beskriver riktig etikette involvert i å lage en klage på en restaurant.


Trinn

Slik klager i en restaurant. Foreslå en oppløsning som passer din klage.
Slik klager i en restaurant. Foreslå en oppløsning som passer din klage.
 1. 1
  Handle umiddelbart. Nøkkelen til vellykket klager er å synliggjøre problemet med en gang, og dermed gi restauranten mulighet til å løse problemet med minimum oppstyr.
 2. 2
  Forbli rolig og objektiv. Diskret ringe servitør over, forklare problemet, uttrykke din skuffelse, og be ham eller henne til å løse situasjonen. Ikke automatisk skylden servitør, husk at en lang ventetid for mat eller en matrett som ikke er tilberedt fornøyd er trolig feil av kokken snarere enn serveren.
 3. 3
  Foreslå en oppløsning som passer din klage. Ville en unnskyldning være nok? Vil du liker maten erstattet? Vil du ha en rabatt? Uansett hva det er, sørg for å spørre eller høflig foreslå snarere enn etterspørselen.
 4. 4
  Ta det til neste nivå. Hvis dine bekymringer ikke blir møtt med en akseptabel løsning, spør høflig å snakke med sjefen. Forklare problemet til ham eller henne, og begrunne hvorfor du ikke er fornøyd med hvordan det har blitt løst.
 5. 5
  Reduser Hvis andre alternativer var ufruktbare, redusere spissen (eller ikke forlate en i det hele tatt) er en effektiv måte å uttrykke din misnøye.
  • Husk å skille mellom et problem med servitør og restaurant. Hvis maten var av en lav standard, men servitør gjorde en god jobb med å ta klagen din, så et tips er fortsatt aktuelt.
 6. 6
  Søke hjelp utenfra. Hvis etter å ha klaget til servitør, og sjefen du fortsatt er misfornøyd, er det på tide å ta klagene til en høyere myndighet. Kontakt din lokale forbruker standardiseringsorgan for råd. I Storbritannia, for eksempel, kan du prøve Citizen Advice Bureau eller Office of Fair Trading. I USA, ta kontakt med din lokale Better Business Bureau kontor.
 7. 7
  Umiddelbart rapportere enhver sykdom. Hvis, når du har forlatt en restaurant, blir du syk av at du mener kan spores tilbake til restauranten, bør du umiddelbart rapportere det til restauranten. Hvis du ikke tror at restauranten er å svare på klagen din, kan du rapportere det til lokale helsestasjon eller Food Standards Agency.

Tips

 • Fortell vennene dine! Dette vil hindre andre fra å gjøre samme feil og kan indirekte påvirke hvordan etablering kjøres når de mister business.
 • Hvis du har hatt en dårlig tur til restauranten før, ikke klag til den nye servitør på før service.
 • Kjenn temperaturer for de varierende grader av "sluttresultatet" i kjøtt. For eksempel, godt utført er 160 grader F eller over-ikke alltid nok til å tilberede hele den rosa ut av et stykke kjøtt.
 • Hold klager diskret. Ditt problem er med restauranten, ikke de andre gjestene.

Advarsler

 • Hvis servitør var fryktelig, er det mest effektivt å legge igjen en veldig veldig liten heller enn ingen i det hele tatt. Dette beviser at du ikke glemmer, du rett og slett ikke tror han eller hun fortjener et tips.
 • Varsle kelneren til allergier og misliker. Hvis noen av de oppgitte ingrediensene er så til stede i måltidet ditt, bør du klage og sende den tilbake umiddelbart.