Wkino

Hvordan du rengjør greener

"Grønne" er bare en hyggelig, rask måte å si grønne, bladrike grønnsaker. Dette er grønnsaker som, kål og spinat. Dessverre er disse bladene er stor for å fange og andre kjemikalier som du kanskje ikke vil ha i kroppen din. Og selv om de er økologiske, kan det være skitt og hvem vet hva annet fra de som håndterte det. Så, du har å rengjøre dem. Og den enkleste måten å rengjøre greener er med mye vann i.

Trinn

Hvordan du rengjør greener. Vet at den enkleste måten å kjerne og skille en leder av salat er til fast (men ikke klemme) holde hodet av greener i hendene med stammen ned og slå den avskårne enden av stammen mot en benkeplate.
Hvordan du rengjør greener. Vet at den enkleste måten å kjerne og skille en leder av salat er til fast (men ikke klemme) holde hodet av greener i hendene med stammen ned og slå den avskårne enden av stammen mot en benkeplate.

For hånd

 1. 1
  Rengjør vasken grundig inni og rundt kantene, og pass på å ikke la eventuelle såperester bak. Det trenger ikke å være steril, bare vasket ned så det ikke er noen matrester eller andre forurensninger. Jo større, jo bedre.
 2. 2
  Stopp opp vasken, men ikke fylle den med vann ennå.
 3. 3
  Vet at den enkleste måten å kjerne og skille en leder av salat er til fast (men ikke klemme) holde hodet av greener i hendene med stammen ned og slå den avskårne enden av stammen mot en benkeplate. Dette vanligvis kjerner hodet i ett eller to slag. Da kan du trekke greener hverandre (slik at ingenting holder seg mellom bladene som henger sammen) og sette dem i vasken. For mindre baby greener stammen kan vanligvis bli klemt unna med en tommel og pekefinger. For å fjerne vanskelige stammer fra greener, brette greener i to langs stammen tråd med den ene hånden griper nær stammen. Med den andre hånden rive bort stammen fra basen mot spissen av bladet. Kast hjertet (med mindre du har tenkt å bruke hjerte for en rett) og noen tøffe stengler.
 4. 4
  Fylle vasken med kaldt vann.
 5. 5
  Agitere greenene rundt forsiktig med hendene for å sirkulere vannet gjennom dem grundig. Hvert blad bør senkes og flyttes rundt.
 6. 6
  La bladene sitter i et par minutter, for å tillate skitten til seg på bunnen av vasken.
 7. 7
  Løft ut bladene en eller to om gangen, rive dem i den størrelsen du ønsker, eller forlate dem helt for senere bruk. Hvis du trekker et blad ut av vannet, og det fortsatt virker skittent, swish den rundt i vannet forsiktig, eller, hvis du har en dobbel vask, kjøre den under springen i den andre vasken. Prøv å ikke røre vannet (og skitt) opp for mye.
 8. 8
  Sett bladene i et dørslag for å renne. Hvis du plasserer dørslag i vasken, sørg for at du har tappet vasken fullt og skylles bort eventuelle rester. Å fjerne overflødig vann fra greener, plasserer greenene i sentrum av et stort stykke av bomull musselin (36 'x 36'). Samle opp de fire hjørnene og fire kantene av muslin og gripe fast. Gå utenfor (eller i en dusj stall) og sving armen rundt i en stor sirkel. Vannet vil spinne bort fra denne sentrifuge handling. Så mens du forbereder resten av måltidet du kan åpne opp muslin og plasser greener på en overflate sted kjølig og tørr, så greenene tørke ytterligere. Du kan også bruke en salat spinner, men muslin er mye enklere å lagre og rimeligere. Tørre greener gjør de beste salater - salat dressing er ikke utvannet av skyllevann, og bladene er mindre utsatt for råte når salaten er lagret.

Med en vaskemaskin

 1. 1
  Skyll ut vaskemaskinen grundig slik at det er ingen rester igjen.
 2. 2
  Sett skånsom vask med kaldt vann.
 3. 3
  Sett greenene i vaskemaskinen og la dem swish rundt i opptil fem minutter, men ikke la dem spinne (se tips).
 4. 4
  Drenere vannet.
 5. 5
  Gjør et enkelt skyll i kaldt vann.
 6. 6
  Trekk ut greenene og tømme dem i et dørslag. Ikke legg dem i en tørketrommel!

Tips

 • Legge til en klype salt kan også bidra til å drepe skadedyr og gjøre dem løsner fra greenene.
 • Vask i grupper om nødvendig.
 • Hvis det er noen skadedyr på greener, som bladlus, må du kanskje la greener suge litt lenger. Jo varmere vannet er, jo lettere vil det være å løsne skadedyr, spesielt hvis du arbeider med en riflet grønn som grønnkål.
 • E. Coli er vanligvis ikke et problem for riktig-vokst produsere, men det har vært kjent for å dukke opp i greener - også de fra store økologiske dyrkere - mest sannsynlig som følge av bruk av husdyrgjødsel (som gjødsel) som har ikke var blitt behandlet eller fullstendig kompostert. Dette kan sees i mai 2011 utbruddet i Europa av agurk E. Coli. E. Coli vil ikke bli drept av skylling alene, men du kan legge en halv capful av blekemiddel til vannet og la den suge fem minutter. Deretter overføre til en annen vask med kaldt vann og ingen blekemiddel, og la trekke i 5 minutter før du skyller. Skyll godt, og bruker ikke mer enn en meget liten mengde blekemiddel fortynnet i en stor sinkful av vann. Ved hjelp av blekemiddel kan høres litt ekstrem, og for forbrukerne hjemme, det vanligvis er. Dyrkere og produsere prosessorer, men rutinemessig bruker klor for å drepe bakterier. Dette kan sees i mai 2011 utbruddet i Europa av agurk Ecoli
 • Noen mennesker bruker av en vaskemaskin til å tørke sine greener. Sett dem i en ren putevar og knytte slutten, først. Deretter spinne i noen minutter. Dette er imidlertid en bit av et avfall i form av energi og kan løses enkelt ved en manuell salatslyngen.
 • Greens kan også vaskes i en stor beholder eller gryte hvis adgang til en vask er begrenset.

Advarsler

 • Hvis du håndterer salat greener, vær forsiktig hvis du ikke bryr deg slapp, rynkete salat.
 • Ved hjelp av en vaskemaskin til rene greener er mer hensiktsmessig for store mengder greener (dvs. rengjøring i forberedelse til å selge). Ellers er det en sløsing med energi og vann.
 • Hvis du bruker en vaskemaskin, må du ikke bruke en offentlig en, og husk at skitne klær med alle sine bakterier blir vasket det, også!
 • Noen greener er solgt pre-vasket. Du bør likevel skylle disse i en vask med kaldt vann som avfall blir fortsatt funnet i "triple vasket" poser.
 • å unngå såper og bakterier fra vaskemaskinen, kan du kjøre maskinen gjennom skylling før du starter vaskingen eller gjøre en tom last med varmt vann.
 • Med nepe, sennep, grønne og andre sand vokst greener-Husk at du skal koke greenene senere så en renovert vaskemaskin er ikke nødvendig. Hvis du har små barn og "ulykker" er vanlig, bør du gjøre en tom last med et snev av blekemiddel før rengjøring din greener. Ikke vask greenene i blekemiddel! Bare gjør en tom last (bare vann) med et snev av blekemiddel for å drepe eventuelle bakterier.

Kilder og referanser

Bomull musselin poser