Wkino

Hvordan arrangere et sted setting for en formell middag

I dagens hektiske verden av fast-food restauranter og TV-middager, er det lett å glemme hvordan du skal dekke bordet for en formell middag. Selv om det ikke kan være en ferdighet du trenger ofte, trenger anledninger fortsatt oppstå som formelle kuverter er et absolutt must. Her er en rask guide.

Trinn

Hvordan arrangere et sted setting for en formell middag. Velg riktig type spisebestikk.
Hvordan arrangere et sted setting for en formell middag. Velg riktig type spisebestikk.

Sølvtøy og bestikk

 1. 1
  Velg riktig type spisebestikk. Continental bestikk er ofte brukt for formell spisestue. Middag bestikk har en større gaffel. Place bestikk er standard.
 2. 2
  Velg riktig stil av bestikk som passer anledningen og Kina. Moderne, klassisk og kunstnerisk er bare noen av de stiler å velge mellom.
 3. 3
  Bestem hvilke bestikk stykker du vil trenge for måltidet (s). Hvis det er nødvendig, omorganisere måltidet plan tilsvarende.
 4. 4
  Bestemme hvor mange innstillinger du trenger.
 5. 5
  Sentrere suppe bolle på toppen av en middag plate.
 6. 6
  Plassere gaffelen direkte til venstre av platen. Gaffelen for de tidligste kurs (vanligvis salat) bør være lengst borte fra platen, og den neste gaffel i bør være for den neste emnet. Dessert gaffel bør plasseres over matfatet vinkelrett på den andre bestikket med håndtaket peker mot utstikkerne av de andre gafler
 7. 7
  Plasser middag kniv direkte til høyre av plate, med skarp kant som vender mot platen. Hvis du vil bruke en fisk kniv, sted som til høyre for middag kniv.
 8. 8
  Plasser skjeen (e) på høyre side av den middag kniv eller fisk kniv. Hvis du skal bruke en dessert skje, sted som over dessert gaffel motsatt vei. Plasser SS lengst ut fra platen.

Drinker og andre servise

 1. 1
  Plasser vann glass litt over og til høyre for tallerkenen, rett ovenfor middag kniv.
 2. 2
  Plasser vinglass (ett for hvite, og én for rød) til høyre og like under vann glass. Klynge glassene tett sammen. Du kan også ordne tre glass i en trekant med vannglasset nærmest matfatet eller nærmeste glass til gjesten.
 3. 3
  Sett champagne glass litt over og til høyre for vinglass.
 4. 4
  Plasser kaffekopp enten over og til høyre for tallerkenen med briller, eller litt under og til venstre for brød-plate. (Se tips).
 5. 5
  Plasser serviett enten brettes på toppen av tallerkenen (eller på tvers av kanten av bollen suppe), på venstre side av gaffelen, eller i den vann-glass.
 6. 6
  Plasser brød plate litt over og til venstre for tallerkenen, med smøret kniven hviler tvers over platen.

Tips

 • Du kan også plassere dessert gaffel og / eller skje rett over middag plate, kjører i en horisontal retning (det vil si, ikke peker mot gjesten). Ordne gaffelen mot høyre og skjeen mot venstre.
 • Bruk bare de redskapene du trenger.
 • Det viktigste å huske på når du setter en tabell er å sørge for at dine gjester vil være komfortabel. Med økningen i mer uformelt spisested, det er gøy å trekke ut alle de stopper og sette en formell bord. Imidlertid ikke, mister synet av gjestenes komfort og din egen moro (det er ofte grunnen til at vi underholde). Hvis du ikke har alle pynt med en formell tabell, kan du leie elementer eller ha det litt gøy og improvisere. Noen av de flotteste bord er et resultat av improvisasjon og bruk av uventede elementer.
 • Ved å spise et måltid på en formell plass innstilling, er de redskapene som brukes fra utsiden i. Det vil si, salat gaffel vil være utenfor middag gaffel, som vil være utenfor dessert gaffel og så videre. Hvis du ikke er sikker på hvilken gaffel til å bruke, pause og ta en slurk vann mens du merke til hva alle andre tar seg opp.
 • Velg lave centerpieces. Du ønsker ikke å hindre gjestenes utsikt over hverandre eller sine samtaler.
 • Ikke mengden dine gjester. Hvis du trenger mer plass på hver innstilling, ikke ta ut kaffe kopp og dessert skje / kniv før etter hovedretten, når du har ryddet bort rettene.
 • I alle bortsett fra de mest formelle innstillinger, ikke vær redd for å mikse og matche hvis du ikke har nok matchende servise. Mikse og matche har blitt stadig mer populært.
 • Det finnes en rekke forskjellige måter å sette bordet, og som samfunnet blir mer uformell, det er mer rom for kreativitet. Hvis du ønsker å sjekke ut noen alternativer, gjør et søk på internett eller besøke ditt lokale bibliotek for en bok om etikette.