Wkino

Hvordan spise brie


Brie ost kommer fra Institutt for Seine-et-Marne-regionen i Frankrike tidligere kjent som "Brie". Det er blek i fargen, ofte funnet med en spiselig hvitt skall, og det kan ha en svak gråaktig skjær under bark. Det kan ha en snev av ammoniakk. Alderen Brie vil ha en sterkere smak og svor blir smuldrete.

Her er noen tips om hvordan du kan tjene dette deilig velsmakende ost.

Trinn

Hvordan spise brie. Vurdere en klassisk og enkel metode som serverer med kjeks og skiver av frukt som epler eller bær.
Hvordan spise brie. Vurdere en klassisk og enkel metode som serverer med kjeks og skiver av frukt som epler eller bær.
 1. 1
  Vurdere en klassisk og enkel metode som serverer med kjeks og skiver av frukt som epler eller bær.
  • Ta med Brie ost til romtemperatur.
  • Serveres med kjeks eller frukt skiver.
  • Scoop Brie med kjeks og frukt skiver og spise.
 2. 2
  Bake brie. Det er mange alternativer når det kommer til baking brie. Prøv tranebær bakt brie for en søt, høst vri.
 3. 3
  Gjør brie no croute som er et lite hjul av brie dekket med puff phyllo bakverk, børstet med et egg vask, og bakt til deigen er gyllen. La stå noen minutter før servering.
 4. 4
  Gi lage krabbe utstoppa laks en prøve! Hva kan være bedre enn bakt laks fylt med en myk og kremet brie fylle sammen med paprika, løk og skarpe pinjekjerner.
 5. 5
  Vurdere å lage en pesto og smøreost med brie. Flott for uformelle sammenkomster eller en snack for deg selv!
 6. 6
  Serveres brie med vin. Myk ost som brie tendens til å pare veldig godt med tørr Riesling, Marsanne, eller Viogner viner. En lettere rødvin som Pinot Noir fungerer godt også for det er delikat, men rik smak som passer bra med mellowness av brie.

Tips

 • Server små mengder Brie som en forrett. Serveres Brie som en forrett når du planlegger et lettere måltid. Brie er svært rike smaker og fylling.
 • En annen måte å tjene, er å vikle Brie i aluminiumsfolie og stek i ovnen til varm og myk i midten. Dette gjør osten lettere å spre på brød eller knekkebrød og gjør en fin kontrast for kald frukt på siden.
 • Yngre Brie er mykere og melty i teksturen. Eldre Brie er mer smuldrete og har en sterkere smak.
 • Når du er forventet å skjære av et stykke brie selv, prøver ikke å endre den generelle formen og utseendet på den resterende delen. Tynne skiver fra kanten mot midten som fungerer best. Uansett, bør du ikke dra andre med bark.
 • Spis skallet sammen med den myke innhold, lære å sette pris på den kombinasjonen.
 • Fettinnholdet er overvurdert av de fleste forbrukere. Etiketten angir prosentandel (Teneur en Matière Grasse) basert på det tørre produktet. Siden Brie inneholder omtrent 40% vann, bør man multiplisere denne prosentandel på 0,6 for å oppnå et mer realistisk estimat.
 • Selv om du kan spise osten uten brød eller knekkebrød, har du ikke lov til å gjøre det når verten tilbyr brød. Bare sette den på brødet.
 • En mye snakk om riktig temperatur, og forvarming osten er ikke veldig fransk. Produktet er bra som det er.

Advarsler

 • På grunn av den (riktignok veldig liten) risikoen for listeriose ikke spise ost laget av upasteurisert melk når du er gravid. Disse oster er sagt å smake bedre, men er sjelden eksportert. Man kjøper vanligvis den fra bonden som har gjort osten selv.