Wkino

Hvordan spise durian

En rik vaniljesaus svært smaksatt med mandler gir best generelt bilde av det, men det er sporadisk wafts av smaken som kaller til tankene krem-ost, løk-saus, sherry-vin, og andre urimelig retter. Deretter er det et rikt klebrig glatthet i massen som ingenting annet besitter, men som legger til delikatesse sin...-britiske naturforskeren Alfred Russel Wallace beskriver smaken av en durian, 1856

Durian, kjent som "King of Fruits" i Sørøst-Asia, er ikke bare skremmende på grunn av sin store størrelse (1-3 kg, 2-7 lb) og torn-dekket skall, men også fordi den har en distinkt duft som noen folk beskriver som "gamle gym sokker" eller "råtnende kjøtt", og som har fått frukt offisielt utestengt fra mange offentlige steder i Asia. Likevel er smaken av kjøttet høyt verdsatt og forbrukes i mange deler av verden. Hvis du er nysgjerrig, kan det være lurt å gi det en sjanse. Du kan oppdage en lekker godbit, eller du kan bli opprør-men fortsatt med en morsom historie (og gode bilder av din disgusted reaksjon) for å dele.

Trinn

Hvordan spise durian. Vite når og hvor du finner durians.
Hvordan spise durian. Vite når og hvor du finner durians.
 1. 1
  Vite når og hvor du finner durians.
  • Frukten er innfødt til Indonesia, Malaysia og Brunei, men er i hovedsak eksporteres av Thailand, Malaysia, Indonesia og Filippinene. Siden frukten vokser bare i tropisk klima, er det ikke dyrkes mange steder. Mens sjeldne, kan de bli funnet i Europa i asiatiske matmarkeder. I Asia, kan de bli funnet i ordinære supermarkeder mens i sesongen. De er også solgt av gateselgere i enkelte asiatiske byer..
  • Durian er strengt sesongbasert frukt, typisk vokst fra juni til august. Innhenting durians utenfor vekstsesongen er usannsynlig, med mindre de er frosne, i så fall må du la den tine over natten.
  • Det finnes ingen riktig måte å velge en "god" durian fordi preferansene er forskjellige i hver region, og kan variere fra person til person. Hvis durians er relativt ung, vil kjøttet inni være skarpe i teksturen og smaken vil være mild (som kan være å foretrekke hvis dette er første gang du spiser durian). Frukten er moden når skrelle begynner å sprekke åpne på egen hånd, og noen mennesker la det modnes utover det før kjøttet er kremet, litt alkoholisert, og sterkt aromatisk. Overall, se etter en stor, sterk stilk for å indikere friskhet, og sørg for at du kan høre frøene inni når du rister den.
 2. 2
  Kjøp din durian. Hvis det er et stort lager på det stedet der du kjøper dem, bør du vurdere å kjøpe bare en først og deretter kjøpe mer hvis du finner ut at du liker den første. De kan være opp til 10€ hver. Du har muligheten til å spørre i butikken / leverandøren du kjøpte durian fra å åpne den for deg, det vil spare deg for denne rotete oppgave, men det kan by på problemer når du skal transportere durian hjem. Hvis du har det åpnet i butikken, ta en lufttett beholder til å lagre den i, men husk at lukten vil fortsatt være merkbar.
 3. 3
  Ta med durian hjem. Hvis durian du kjøpte ble åpnet for deg i butikken og pods er lagret i en container, bør du være i orden, men ellers durians er forbudt på de fleste masse transitt systemer på grunn av lukten deres. Selv om de ikke er spesifikt forbudt på offentlige transportsystemet, kan du fortsatt ønsker å unngå å sykle det som en tjeneste til andre passasjerer. Hvis du må bruke kollektivtrafikk, bør du vurdere å ha i et tynt overfylt bil eller i et buss sete bort fra alle andre, hvis det er mulig.
  • Som en generell regel, unngå traversering overfylte offentlige steder bærer durians. Vurdere å kjøre hjem eller enda bedre, sykler. Hvis du gjør det tidligere, må du åpne vinduer om mulig å lufte bilen.
  • Jo eldre frukten, jo sterkere lukt. Også, sprukket eller delvis åpnet frukt (selv i lukket beholder) produserer mer lukt enn uåpnede seg. Hvis du planlegger å reise med offentlig transport, kan det være lurt å åpne frukt hjemme, som ikke er vanskelig å gjøre hvis du vet hvordan.
 4. 4
  Åpne durian. Legge papir der du skal jobbe, da dette kan bli rotete. Inspisere durian sin skrelle for naturlige "sømmene". Dette er hvor du vil ønske fokusere kutting og trekking innsats.
  • Ved hjelp av en kniv:
   1. Med en lang, skarp kniv, forsiktig en gjør et dypt kutt i durian ca 8-10 inches lang.
   2. Begrave fingrene inn i klipp og lirke skroget fra hverandre. Når du er ferdig, bør du ha to halvdeler.
   3. Med kniven, må et dypt kutt inn i det fibrøse skillevegg langs midten av den halve. Hvis durian er veldig moden, trenger du ikke å gjøre dette.
   4. Trekk halvert seksjoner fra hverandre.
   5. Øse spiselige kjøttet ut av skall og gjentas med den andre halvdelen.
  • Uten en kniv (tryggere) - Bruk denne metoden bare hvis du har betydelig vekt (ikke spør en gutt til å gjøre det, for eksempel). Det fungerer best for nesten moden frukt, fordi det sprekker lett.
   1. Bruk en sko eller en sandal som har en tykk såle (du trenger bare en av dem). En sokk er valgfritt. Du sannsynligvis vil bruke dine gamle tennissko, ikke dine nye.
   2. Nøye tråkke på durian og bruke litt kraft for å bryte den opp, mens du holder fast i noe. Ikke bekymre deg, er det lettere enn å stå på en ball. Likevel, vær forsiktig.
   3. Når du tror du sprakk frukten nok, kan du forsiktig sette fingeren mellom sprekk og åpne frukt sammen sin naturlige skillelinjen.
   4. Forbruker / flytte fruktene som er synlige først, så når du har halvparten av durian synlige frukt fjernet / spist, satte hendene dine på hver side av den hvite innsiden av durian. Påfør en liten kraft for å knekke den halve durian i to.
   5. Gjør det forrige trinnet for den andre halvparten.
  • 5
   Nyt eksotisk durian! Hold kjøttet i hendene og spise den, unngå gropene. Du kan også lage den med oppskrifter som:
   * Durian pannekaker
   * Pulut Durian
   * Tempoyak (gjæret durian)

   * Durian boller

Tips

 • Nyt kremet durian kjøtt med andre tropiske frukter som kokos, ananas og papaya.
 • Hvis lukten kastet deg bakk, vurdere iført noseplugs eller prøve å starte med derivater av frukt (juice, pannekake, etc.) der det er blandet med andre stoffer og lukt er ikke så bitter. Å ta bort stinky lukten av durian, enten fra munnen eller hendene, bare helle vann inn i durian skall. Deretter drikke og vaske hendene med vann.
 • Du kan kjøpe durians i Europa i asiatiske supermarkeder (Chinatown, Kampung Indonesia, etc) i store byer.

Advarsler

 • Når du åpner durian, være forsiktig så du ikke skjærer deg.
 • Du kan bli bøtelagt hvis du tar en durian et sted hvor de er forbudt.
 • For noen, durian smaker og føles som løk i en pose med vann igjen å ødelegge i varmt sollys.

Ting du trenger

 • En skarp kniv eller en fottøy (sandal eller sko) med en tykk såle
 • Avis