Wkino

Hvordan å tilpasse seg krydret mat

Krydret mat nytes over hele verden. I noen land, som Indonesia, er krydret mat selv matet til nyfødte og bare de døende holdes fra å nyte alt krydder har å tilby. Spise krydret mat vil åpne opp en helt ny verden av kulinariske delikatesser til de som tør å våge.

Å starte din egen reise inn i verden av krydret mat, begynner ved å følge disse trinnene.

Trinn

Hvordan å tilpasse seg krydret mat. Begynn med mat som er bare litt mer krydret enn hva du er vant til.
Hvordan å tilpasse seg krydret mat. Begynn med mat som er bare litt mer krydret enn hva du er vant til.
 1. 1
  Begynn med mat som er bare litt mer krydret enn hva du er vant til. Som du spiser disse matvarene, merke seg hvilke krydder du liker, som du ikke gjør det, og om de forårsake noen bivirkninger.
 2. 2
  Når du vokser komfortabel med det nye nivået av krydder i maten, flytte opp til neste. Når du beveger deg opp, gå med disse krydder, enten for varme eller smak, som du foretrekker.
 3. 3
  Fortsett å øke mengden av krydder i maten som du justerer til hvert nytt nivå. Imidlertid gir selv tid til å tilpasse seg hver økning i smaken og varme. Når du gjør det, vil du åpne opp et bredt spekter av mat valg du kanskje aldri har vurdert å prøve.

Tips

 • Yoghurt kan også være ganske hendig i kjøling magen ned etter å ha spist krydret mat. Det bringer ned kroppstemperaturen, noe som gjør det lettere for kroppen å håndtere maten og du vil ha færre problemer morgenen etter. Vanlig er best, men en kopp vanilje vil gjøre også.
 • Hvis du spiser noe som er altfor krydret, ha et glass melk hendig. Melk vil mer effektivt lindre brannsår på tungen enn vann. Grunnen til dette er at det brenner er forårsaket av en kjemisk kalt kapsaicin i krydder. En kjemisk i melk, kasein, frigjør capsaicin og gjør at den kan bli vasket bort. Vannet ikke inneholder noe kasein, så det ikke er effektiv og vil bare spre oljer rundt.
 • Spis ting som vil absorbere capsaicin som brød eller ris.
 • Ta oppmerksom på at de spiciest deler av chilipepper er sine årer og juice de avgir. Selve kjøttet av pepper er ikke veldig krydret.
 • Det kan være nyttig å innlemme nye krydder i matvarer som har en tendens til å maskere eller fortynne krydder, som en sandwich eller en suppe.
 • Spis sakte, jo mer capsaicin du har inntatt, vil den sterkere kroppens reaksjon være. Spise holder sakte en jevn, men akseptabel mengde i kroppen din.
 • Sukker er også nyttige for å drepe varme, selv om det ikke er så lett å konsumere i så store mengder som melk.
 • Gjør litt research på de forskjellige krydder som brukes i matvarer og deres helsemessige farer og fordeler. For eksempel har cayenne pepper (som er veldig varmt hvis det brukes for mye) vist seg å forbedre hjerte helse.

Advarsler

 • Magesår er faktisk ikke forverres ved inntak av paprika. Chili Peppers kan faktisk selv redusere deres forekomst. Men, hvis du har noen helseproblemer, og er bekymret bør du kontakte lege før man spiser disse typer mat.
 • Overspising krydret mat kan nummen smaksløkene, deaktivere din følelse av smak for en stund.
 • Vask alltid hendene etter håndtering krydret mat direkte. Dette gjelder spesielt etter klipping rå chilipepper.
 • Hvis du skal håndtere store mengder chilipepper som vil bli klippet eller skiver åpen, for eksempel når du gjør Jalapeno poppers, sørg for å bruke latex eller gummihansker. Den aktive ingrediensen i chilipepper kan trenge gjennom huden og forårsake en alvorlig brennende følelse i flere dager!
 • Når ledet til badet, må du huske å vaske hendene etter håndtering paprika.
 • Ikke la noen juice å komme på dine lepper, øyne, eller noe annet følsom som det brenner kan vare i minst 15 minutter.