Wkino

Hvordan spise en artisjokk

Hvis du aldri har spist en artisjokk, kan du være på et tap når de blir konfrontert med å forberede eller forbruke en. Prosedyren er ikke intuitivt - du trenger ikke bare pop bladene i munnen og tygge bort, ellers de tøffe fiber og skarpe blad tips vil skape kaos på hele fordøyelsessystemet. Men når det nærmet riktig, kan en artisjokk være en deilig, sunn og uvanlige tillegg til ethvert måltid.

Trinn

Hvordan spise en artisjokk. Klipp av de skarpe blad tips med en artisjokk kniv eller saks.
Hvordan spise en artisjokk. Klipp av de skarpe blad tips med en artisjokk kniv eller saks.
 1. 1
  Klipp av de skarpe blad tips med en artisjokk kniv eller saks. Dette er valgfritt, men det gjør spise artisjokk mye lettere senere.
 2. 2
  Kok artisjokk i saltet vann eller damp dem for 20-45 minutter, til de er møre. Ikke dekk potten dersom koking, ellers syrer i artisjokk ikke vil være i stand til å flykte, og de vil slå artisjokker brun. Du kan også mikrobølgeovn dem, pakket enkeltvis i plast, for 8-15 minutter, eller sette dem i en trykkoker i 20 minutter. Du vet det er gjort når du trekker i et blad, og den kommer unna med liten motstand.
 3. 3
  Tømme dem opp ned.
 4. 4
  Ta de ytre blader av en etter en og hold som en potet chip. Ta en titt på det - du bør være i stand til å se den spiselige delen ganske tydelig. Det er lysere i farge og ned i bunnen av bladet, hvor det ble festet til hjertet.
 5. 5
  Coat tuppen (den delen som var festet til hjertet av choke) i hvilken dip har blitt tilbudt. Noen vanlige dips er:
  • Majones (prøv å blande med litt balsamico eddik eller soya saus)
  • Blanding av hvitløk og smør
  • Blanding av olje, salt og eddik
  • Smeltet smør
  • Ranch dressing
 6. 6
  Forsiktig bite eller skrape av anbudet biter av bunnen av bladet ved å sette bladet i munnen, lukker tennene på den, og dra bladet utover. Den "gode del" vil løsne fra mer treaktig, fibrøs delen av bladet lett og la den velsmakende bit for deg å nyte.
 7. 7
  Kast leftover bladene i en container eller i en haug på tallerkenen din.
 8. 8
  Fortsett til du kommer til de mindre senter bladene som ikke har mye meatiness til dem. Disse bladene ser litt annerledes enn de ytterste bladene og har ofte en gjennomsiktig kvalitet med litt lilla på dem.
 9. 9
  Trekk de midterste bladene. Avhengig av hvor godt kokt artisjokk er, kan du noen ganger løfte av de mindre indre bladene alle sammen for en siste dukkert i sauser og bite endene av delikat (men ikke spise den skarpe tips). De dekker et finere, nesten hårete vekst bare på toppen av hjertet av artisjokk. Noen kaller denne delen av "kvele", som er hva du vil gjøre hvis du spiser det, som det er svært stikkende.
 10. 10
  Fjern choken bruke milde slag med en gaffel eller tannet kant av en kjøkkenkniv til du er nede på hjertet. Dette er et svært viktig skritt, og ofte der folk går galt uten skikkelig instruksjon.
 11. 11
  Spise av hjertens lyst. Hjertet av artisjokk er den mest dyrebare del og ofte den eneste delen restaurant kokker bruker i sine oppskrifter, men hjemme kan du nyte hele artisjokk erfaring. Nyt.

Tips

 • Dampende artisjokk i en stor gryte på en dampende stativ med omtrent en tomme av vann på middels vil holde smaken i mer.
 • Det er fint å dyppe artisjokker i en liten bolle med smeltet smør før du spiser.
 • Ikke kast stammen, som det kan være nesten like smakfulle som hjertet når du koker. Bare ta en titt på det når den er kokt og kuttet av noen virkelig trevlet eller treaktig biter, og spise resten med hjertet!
 • Artisjokker kan også bli fylt.
 • Sørg for å gi et kast bolle, ca en mellomstor bolle per to personer, når serverer full tilberedt artisjokk.
 • Hvis du ikke er allergisk mot melkeprodukter, prøv artichoke med litt parmesanost. Det smaker godt!
 • Artisjokker kan spises kald eller varm.

Advarsler

 • Ikke forveksle det som er beskrevet her, en globus artisjokk, med Jerusalem verden> artisjokker og kinesiske artisjokker, som er helt forskjellige planter som røttene er spist.
 • Ikke legg de kasserte deler i søppeltømming. Kompost hvis mulig, ellers bare sette disse i søpla (eller verksted / matavfall, hvis søppel fjerning gir dette).

Ting du trenger

 • Kast bolle (for restene av den allerede spist blader)
 • Dipping saus
 • Masse servietter