Wkino

Hvordan reise trene katten din

I motsetning til noen tro, er det mulig å trene en katt å ri stress-free i bilen. Du kan til og med lære pus å "gjøre sin virksomhet 'på rasteplasser langs veien. Her er hvordan!

Trinn

Hvordan reise trene katten din. Få en grime som er spesielt utviklet for katter.
Hvordan reise trene katten din. Få en grime som er spesielt utviklet for katter.

Venne katten til en grime og bånd

 1. 1
  Få en grime som er spesielt utviklet for katter. La katten din til å snuse den grundig, og deretter plassere den på ham. Det skal sitte tett, men ikke smertelig stramt. La ham bruke den før han glemmer at den er der. Gjør dette daglig i en uke. Belønn med godbiter og ros hver gang.
 2. 2
  Knips et lett bånd på grime. Veilede ham mens det er festet, han kunne bli fanget på noe. La ham dra den rundt i huset før han glemmer om det. Gjøre dette daglig i minst 2-3 dager. Igjen, belønne katten din med godbiter og ros hver gang.
 3. 3
  Ta tak i bånd. Hvis han viser ingen reaksjon, slepe den forsiktig og kaller katten din. Gjør dette et par ganger om dagen, i 5-10 minutter av gangen, for en uke. Belønn med godbiter og ros hver gang.
 4. 4
  Ta katten din ute på bånd. Fortsett forrige øvelse, men utenfor, for en uke, belønne hver gang.
 5. 5
  Begynn å ta katten din for korte turer, lovprise ham voldsomt. La ham vandre hvor han vil. Hvis han går på do ute, prise ham og gi ham godbiter.

Trening katten din for reise

 1. 1
  Plassere katten i bilen uten å slå på motoren. Sett deg i bilen med katten din og la ham utforske det grundig. Husk å ikke slå på motoren. Gjør dette i minst to påfølgende dager - lenger hvis han er ubehagelig.
 2. 2
  Plassere katten i bilen og slå på motoren. La ham bli vant til det. Gjenta dette trinnet daglig til han er fint med det.
 3. 3
  Plassere katten i en transportør i bilen mens motoren er i gang. Gjenta dette trinnet daglig til han er fint med det. Hvis katten din blir brukt til bærere, dette kan ikke ta noen tid i det hele tatt. Pass på at det er et håndkle eller en klut i transportøren så han har noe å ta tak i med klørne sine. Dette vil berolige ham.
 4. 4
  Ta katten på korte turer rundt blokken. Begrense turene til ca 5 minutter eller så. Ikke gjør dette mer enn to ganger om dagen. Første gang eller to, kan han være redd og vokal - de fleste katter misliker vibrasjon av et kjøretøy i bevegelse. Prøv å holde seg til glatte veier i begynnelsen. Gjenta dette til han er rolig og ikke redd for å være i bil i bevegelse. Dette er det viktigste steget! Gi ham masse ros og behandler etter turen, slik at han ser frem til det.
 5. 5
  Utvid dine daglige turer. Gjør dette til han er vant til å være i bilen over lengre tid. Ta ham med til en park, satte ham på hans bånd og grime, og la ham ut av bilen for å snuse rundt og drikke litt vann. Hvis han går på do i parken, belønne ham voldsomt. Gjenta dette trinnet for en stund og katten din vil elske å gå for rides med deg!

Tips

 • Gang trent, kan du ta katten din med deg på ferie komfortabelt, og flytting vil være mye jevnere også. Pass på at katten er chipsmerket, men bare i tilfelle han stikker av!
 • Det er mye lettere hvis du kan begynne å trene katten din når han er fortsatt ung.
 • Alltid prise katten din og gi ham hans favoritt godbit hver gang han gjør det bra. Hvis han ikke gjør det bra, husk at han er redd, ikke straffe ham, men snakker rolig og beroligende til ham og klappe ham betryggende.
 • Prøv ikke å forhaste ting. Noen katter vil ta dette raskt, mens andre vil ta svært lang tid å miste sin frykt.

Advarsler

 • Strap katten vesken på plass med bilbeltet. Hvis du stopper plutselig og den faller ned setet, vil katten bli vettskremt og kan gjenvinne sin frykt for biler.
 • En skremt katt kan trekke seg ut av en katt sele av han vrengte hodet ut av åpningen. Aldri dra i selen frem når han går foran katten, eller han vil gli ut av den lett.
 • Noen katter får bilsyk. Ikke mate katten din eller gi ham godbiter før turen er over. Vann er fine. Hvis du tar en lang tur, prøver ikke å mate ham i løpet av turen (han vil ikke sulte i en dag), eller mate ham i begynnelsen av en fin lang stopp, gjerne når du stopper for et måltid selv.