Wkino

Hvordan trene en katt til å slutte å gjøre nesten hva som helst

Har katten din har dårlige vaner som driver deg gal? Trene katten ikke å hoppe opp på kjøkkenbenken, klatre på sofaen, ripe på møbler, eller hva atferden du ønsker å stoppe. Her ser du hvordan.

Trinn

Hvordan trene en katt til å slutte å gjøre nesten hva som helst. Finne roten av problemet.
Hvordan trene en katt til å slutte å gjøre nesten hva som helst. Finne roten av problemet.
 1. 1
  Finne roten av problemet. Prøv å finne ut kattens begrunnelsen. For eksempel, hvis det urinerer utenfor søppel boksen, kan det ha helseproblemer som forårsaker smerter ved vannlatning. De vil knytte søppel boksen med smerte, og unngå det. Alternativt, hvis katten vanligvis går til søppel boksen og du har plutselig funnet "overraskelser" andre steder, kan det ikke liker søppel i boksen hvis du har byttet merker. Prøv uparfymert kull hvis det er parfymert, eller vice versa. Gi din pus den fordelen av tvil før forutsatt den har et atferdsmessig problem. Hvis du er sikker på at verken dårlig helse eller mangel på trening er ikke årsaken, og du absolutt ikke kan leve med atferden, les videre.
  • Vite forskjellen mellom en medfødt refleks og et atferdsproblem. For eksempel vil de fleste katter alltid føler seg tvunget til å klø på gjenstander som sofaer eller innlegg. I stedet for å prøve å trene impuls ut av dem, omdirigere den til et akseptabelt mål som en skrape innlegget (se tips).
 2. 2
  Endre sitt miljø. Katten din kan være utstiller frustrert eller opprørt atferd på grunn av dårlige erfaringer - for eksempel, hvis det var en gang skremt mens du bruker sin søppel boksen, kan det være motvillige til å gjøre det igjen i samme område. Prøv å flytte søppel boksen til et roligere sted. Alternativt, hvis du merker at katten eliminere på samme sted om og om igjen, prøve å plassere sin mat boller der - det vil unngå å eliminere hvor den spiser.
 3. 3
  Avskrekke atferd. Katter liker ikke vann og høyfrekvente lyder. Neste gang du fange katten din begå lovbrudd, spruter den med vann og gjøre en skarp "psssst" lyd eller riste en boks med pennies på samme tid. Prøv å plassere deg slik at katten ikke ser deg squirting det - du vil den skal knytte vannet med dårlig oppførsel, ikke med ditt nærvær.
  • Squirting kanskje ikke fungere med alle typer katter. Noen langhårede katter kan ikke kjenne vannet på grunn av beskaffenheten av pelsen. Finn en sprut-flaske med et sterkere blast, eller prøve en skingrende fløyte. Ikke bruk trykkluft på boks.
  • Å avskrekke katten din fra visse områder, for eksempel tellere eller spesifikke vinduskarmene, scatter sitrus frukt skreller rundt i området. Katter blir frastøtt av sitroner og appelsiner på grunn av den sure lukten, også, er sitrus svært giftig for katter hvis det svelges, så katter naturligvis unngå det. Du kan også bruke dobbeltsidig tape eller fleksible gummi pigger (de er harmløse og laget spesielt for dette formålet) for å gjøre området lite appellerende. Katter liker ikke å få sine poter fast eller stukket, så de vil unngå det.
 4. 4
  Tilby tilfeldige belønninger. Hvis du prøver å få katten din til å bruke søppel boksen igjen, gi det en liten godbit og et kjæledyr når du ser at det lykkes. Tilbyr en belønning for hver gang på første, så taper ned og gjøre belønninger tilfeldig. Dette vil lære katten at god oppførsel har positive konsekvenser, og gjøre det mer sannsynlig å fortsette å gjøre det på egen hånd, selv når det ikke blir belønnet hver gang.
 5. 5
  Få hjelp. Hvis du fortsatt har problemer med omskolering katten din, lese bøker om å korrigere feline atferd for noen flere tips. Som en siste utvei, vurdere å kontakte en dyr observatør / trener for faglige råd.

Tips

 • Å gjøre skrape innlegg tilgjengelige til katten din og rose dem når de bruker dem i stor grad reduserer sannsynligheten for at de vil klø møbler. Det er viktig for katter å være i stand til å klø på ting, og hvis ingenting er tilgjengelig, synes møbler som et flott alternativ. Hvis skrape innlegg ikke synes å være å få oppmerksomheten deres, prøve å behandle dem med catnip spray eller flak. Hvis du ikke har råd til en skrape innlegget, prøv å finne en lang og konisk stykke tre, så lim noen gamle, mykt teppe til det. Dette fungerer bra for alle aldre og størrelser av katter.
 • Hvis du har en ny kattunge, lære det akseptable atferd fra dag én. For eksempel, ikke mate det på eller i nærheten av bordet, slik at den ikke ser etter mat på der.

Advarsler

 • Aldri angripe en katt. Det fungerer ikke og kunne traumatize dem, spesielt hvis de er fortsatt ung. Hvis du trenger å forsterke din "Nei," prøve klapping høyt.